Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@aldrea22 Veď v poriadku, a nechápem prečo to píšeš akurát mne a prečo máš pocit, že by si sa za to mala hanbiť?! A si jedna z mála, ktorá berie toto zamestnanie tak ako píšeš, ja som mala skoro vždy len negatívne skúsenosti - ako som tu už napísala. Každý by mal byť na svoju prácu hrdý a robiť ju najlepšie ako vie...... 😉 A každý vo svojom zamestnaní má práce dosť - nielen jedna profesia a nielen pracovníčka niekde na úrade.....🙂
@vierockamatkova ja take vyhody nemam, stary rodicia daleko, pracujuci, sukromne skolky v BA aj cez 400 eur a aj tak sme to s manzelom zladili a isla som do prace, ked mala krpata 2 roky, nevadilo mi zobrat hocijaku pracu, len aby sme si prilepsili, len ked vidis niektore nicky vyplakavat mesiac co mesiac, ze nemaju za co kupit, zaplatit a podobne a vidis, ze su zase tehotne, tak jedine, co ta napadne je, ze sedia doma na zadku a cakaju, ze sa stat postara
Mamicky preco Mi nedosiel rodičovský ?
Ahojte, a materska prisla uz prisla? TT?
@miselka2015 A to my máme odkiaľ vedieť?!! 😀
@miselka2015 pozeram ze si 43t. tehotenstva..tak to by ti mala uz chodit materska a nie rodicak nie?
@bubka12345 ani mne nenabehla materska....co nestihaju pre dovolenky?
@arwen88 asi..tak snad v pondelok bude, lebo vzdy mi prisla okolo 13-4, tak som bola prekvapena.
@bubka12345 aj mna to dost prekvapilo a veeeelmi neprijemne teda
@bubka12345 aku mas banku???ako ze ti neprisla???? Ved stvrtok kazdemu nabehlo nie???? A prosim ta kolko je porodne na prve dietaa????
@miselka2015 alu mas banku???? Ved stvrtok kazdemu nabehlo nerozumiem....
@bubka12345 este ti neprisla???ako to je mozne????
@bubka12345 Banka s tým nemá nič spoločné.....Zavolaj si na SP kde je problém.....
@evittam ja viem, ze banka s tym nic nema, len som odpovedala aku mam banku a uz som volala;)
@bubka12345 ale ja som porodne dostala len nvm ci aj RP nvm no
@bubka12345 Tak toto - s tými uzávierkami - počujem prvýkrát - ale všetko je raz prvýkrát. 😉 Ja som vždy dostávala či MD alebo RD okolo 13.-15.v mesiaci a aj všetci okolo mňa čo poznám. 🙂
@ivanusko porodne a materska su rozne dve veci a rp a porodne vyplaca urad prace. Pridavky som dostala stvrtok, cize vtedy posielali urcite.
Matersku vyplaca socka. Takze v tom si mala naraz rp, porodne aj pridavky v tej sume co ti prisla.
@evittam ja tiez, toto bolo prvykrat, asi dovolenky😀
@ivanusko Ja ťa nerobím hlúpou - ale píšem fakty- tak je nabehlo niečo iné alebo 2x rodičák alebo neviem ale platia čísla čo som ti napísala-chápeš?! Mohlo na napríklad stať, že to vybavovala neskôr a mala nárok už na 2 rodičáky tak jej to doplatili......napríklad. Ja nie som veštica-netuším čo jej zaplatili. Ale dané sumy nepustia - pre každého rovnako (až na dvojičky-samozrejme)

@evittam je to téma na dlhšie, nikto nevie posúdiť prácu toho druhého, pokiaľ tu prácu neskusí, nikto nevidí koľko má práce pracovníčka na oddelení služieb občanovi, pracovníčka je na konci toho reťazca, príkazy chodia z hora, kde nikto z nich, nesedel na mieste referentky, preťaženie pracovniciek je často vidieť na ich správaní, čo ich ne ospravedlňuje, sú dve strany mince.