Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@sardinka335
@evittam @evittam aj ja chcem bonus zeny 😀 a najlepsie dvojnasobny 😀
@moni244 uz tak sa tesim na bonus ze namiesto teba som 2x oznacila evitu ~
@sardinka335 Tak to máš pravdu....
@moni244 ja netocim nic ja sa pekne len pitam a nepotrebujem blbe reci 🙂 mam dve deti a viem kedy chodi ale chodieva niekomu skorej tak preto 🙂
@pustnykvet jasne a uz si videla, aby niekomu prisiel osmeho? A ty si spominala bonus na dve deti, tak sme chceli vediet, co to je a stale si nam neodpovedala
@pustnykvet nepleties si nahodou trosicku rozdiel medzi pojmami a dojmami?
Lebo pytas sa na "najeky" bonus, lebo mas dve deti. Tak pokial viem, zaidny bonus na dve deti nieje, a to by ako mamka dvojiciek musim vediet, lebo cuduj sa svete dvojicky su dve deti 😉 no ale nechajme tej ironie, prejdime k veci.
To co ty nazyvas "bonusom" s najvacsou pravdepodobnostou myslis pridavky na dieta, co je na suma neco lakho cez 20e na jedno dieta.
Podla sumy v komentaroch z tojho posledneho statusu na tvojom blogu 46e, tak usudzujem.
Dalej podla veku tvojich deti 3 a 1r a 6m, mi z toho vyplyva, ze uz min. mesiac ti prisli len tie pridavky na deti, neprisiel rodicak. Takze mi z toho logicky vyplyva, ze to co ti chodil rodicak, ti chodilo na prve dieta, a kedze uz malo 3 roky(asi v maji?), mesiac nato ti prisiel posledny rodicak (jun?) a juli ti uz neprislo nic, lebo nemas prehlaseny rodicak na druhe dieta. Ak si to este nespravila, tak hybaj na urad prace poriesit papiere a vybavit rodicovsky na druhe dieta 😉
Bonus je ale danovy 🙂 pre manzela v praci 🙂
@sandrittka no hej, ale to je pre manzela v praci, raz rocne, nie mamicke na ucet kazdy mesiac... A ten nechodi v auguste, ale tusim v maji? takze odtialto vietor nefuka...
@sandrittka a okrem toho, pani pisala "...ze chodi rodicov prisp 15 teho niekedy sa stalo ze som mala skorej ale nie rodicak iba ten bonus co sa dostava lebo mam fve deti"
Cize z toho mi vychadza - ze mesacne, a mesacne chodia k rodicaku len pridavky. Ziadny bonus lebo mam dve deti nieje...
Takze v tomto pripade je treba si hlavne ujasnit dojmy a pojmy. I ked je zarazajuce, ze mamina za 3 roky, resp. za 1,5r nevie co jej vlastne chodi na ucet...
Máte ženy svätú pravdu a ešte to som chcela dodat lebo tu bolo písané ze niekomu chodia peniaze skôr tak rodicak chodí rovnako každému podľa okresov a všetky ženy v jednom okrese majú naraz to je treba nabiť do hlavy. Žiadna nemá skôr a už vôbec nie ôsmeho. To neni materská ťa chodí podľa mena bar ako. To je ozaj dost smutné ked človek nevie za tie roky rozlíšiť daňový bonus od rodinných. Omg
A ešte lepšie je keď si volakto nevie vybaviť pôrodné a vraj čo to je skoro som minule odpadla neviem kde niektorý chodili do školy
@elanor No niekoho vôbec nezaujíma čo mu vlastne chodí - hlavne, že chodí a ak náhodou nepríde tak potom začne zisťovať čo a ako a nadávať na všetkých okolo - a hlavne na "tetušky" na úradoch... 😝
Mňa ten DB tiež napadol, ale podľa toho čo písala tak nepísala o ňom-to bolo hneď jasné....A áno záleží od teba ako si nastavíš DB v práci-či požiadaš o mesačné vyplácanie alebo si ho uplatníš raz ročne 😉
To je všetko o lenivosti keď sa niekomu ťaží zistiť čo poberá a v dnešnej dobe je toho na internete kvantum. Rovno príde sem a napise či už niekomu prišiel bonus 😀
@marika1999 No veď je jednoduchšie napísať sem, potom sa "hádať" ak niekto kompetentný a znalý napíše ako to je a ešte sa potom "stavať na zadné" , že z niekoho robí hlúpeho....A kým si tu vypisuje tak už to mohla mať naštudované..... 😀 😉
No presne a ešte sa urazia že blbé reči nepotrebujú čítať ale tak nech sa nikto nehnevá na blbosť sa nedá napísať múdrosť
Nic v zlom, ale to si neviete napisat sukromne spravy? ? Koho to tu zaujima,Co tu riesite, tema je dana : nabehol rodicovsky /materska, tak nechapem ci od prveho do 16teho nemate Co robit a len tu rypete a buzerujete. .
dievcata.....
v prvom rade co ma pôrodné spolocne so skolou? @marika1999
pochybujem ze niektore zeny ktore nemaju deti a su napr na vysoke tusia o tom ze dostanu porodne ked sa im dieta narodi.... taketo zeny to nezaujima takze o tom ani nevedia.. a taketo veci sa v skole neucia 🙂
@enusko korunky budu napriklad, ked si ich zarobis.... 😠
aj ked mislenie(!!!) asi nie je tvoja silna stranka
@sandrittka ked nema deti a je na vysokej preco ju to zaujima? 😲
@pustnykvet niekomu chodi skorej, hey, no vidis, znamosti treba mat.... inak pride neskorej 😀

@moni244 😀 😀 😀 😀