Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Ja ich uz mam na ucte
@sandrittka co mas???
@lalinko2010 asi tazko, ja som bola 10.08. na urade kde ma informovali, ze peniaze pustaju az v piatok
@sandrittka
@mirkacik tazko, max matersku mozu mat ... to je to,ked zena nevie co pobera 😠
Mohli mať materskú akurát. Presne keď nevedia čo berú. Keby dnes boli tak máme väčšina
@lalinko2010 robim na urade prace.takze viem ze bola vcera uzávierka.🙂 🙂 🙂
@ursulienka1 takze ako vravim rodicaky az 15-16teho😉
Prepacte,ale to fakt tak zufalo cakate na tu almuznu????
Tak oproti r.2001to uz je super aj plienky su lacnejsie aj ine veci ale nespravodlive je to ze ja co som medzi 1 a 2materskou pracovala 15r.platila statu tak rodicak mam taky isty ako taka co skolu skonci alebo je sustavne doma.
@vierockamatkova radsej by som bola ticho ... radsej necch sme vsetci radi ze NAM da stat mesacne 200 eu ako rispevok, do 3r. veku dietata, pri ktorom mozeme aj pracovat 🙂 chodte do UK tam nemate ani cent od pol roka..
Ale preco do UK podme do Nemecka,Rakuska a inych vyspelych krajin kde pridavky sa pohybuju niekolko nasobne vysie a takisto aj rodicak,to uz je len vyhra ze stat necha rodiák pracujucemu do 3r.ved to ide na ukor dietata viem o com hovorim pri prvom som po 11m.nastupila do zamestnania.
@vierockamatkova no co ti na to poviem.. jednoducho to je take Slovenske ☹
@rosssalinda síce sa ma už rodičák netýka, ale budeš sa cítiť lepšie, keď ti ženy napíšu, že áno, čakajú... ?
@blankaj vlastne to bola len recnicka otazka,lebo odpoved si viem dat aj sama.. Ale je nezodpovedne spoliehat sa v dnesnej dobe na stat,ze ma uzivi.
Krasne mi to vyslo.15teho rodicak a 16teho odlietame na dovcu do Turecka 😀
Presne to som chcela povedať preboha to akože čakáte že vám deti bude živiť štát alebo čo. Tak keď si plánujem deti tak sa zamyslím či to mám z čoho vychovať. A tá almuzna má byť iba príspevok na základné veci a nie aby niekto živil dieťa.
@marika1999 v konecnom dosledku su to peniaze urcene pre matku akovzenubv domacnosti.Rodinne su 23€ na jedno dieta.Cize o tom,ze by deti zivil stat,nemoze byt ani rec....dnes sibozaj kazdy musi najskor dobre rozmysliet,ci si rodinu moze dovolit
@katarinka289 👍👍👍
@ivanusko presne tak 🙂
@ursulienka1 meviem co tu riesia ved je to jasne,,ze az pondelok utorok. Uz ked tak tak materska nabieha skor....rodicak na ucet 15 16teho a podpora a rodicak na postu 18teho. Tak nechapem😕 co uz😃
@rosssalinda je to smutne a nepochopitelne zaroven. Ja som na materskej/rodicovskej od roku 2012, nikdy som nepatrala kedy presne co pride ale vzdy prislo vsetko, tak naco ten stres ze niekomu pride o dva dni skor?
@marian86 co znamena fraza ze to je take slovenske? Nikomu nic nebrani odist tam kde si mysli ze je lepsie. Ak tu zostavam dobrovolne nebudem pindat. Nikde sa nepise ze zostat doma s dietatom 3 roky je povinne.
@marcelatje a kto pinda ? ja som len odpovedala na prispevok.. a ked uz robim dieta, tak nie preto aby som po pol roku ho dala do jasle, atd. tie 3 roky doma s dietatom su Podla mna najpotrebnejsie ...

@marika1999 ja viem, každý mesiac iný deň uzávierky.