icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

poleva
7. sep 2016

@evittam neviem preco by som sa mala odnekial odhlasovat

katka253111
7. sep 2016

@poleva a ked si bola na rodicaku a pracovala,tak si sa neodhlasila z dohodcovskeho? Lebo to je povinnost...to mi uz hned na zaciatku pani na urade vravela, ked som tam bola este ako tehu

domca32
7. sep 2016

Žienky ,teraz tu čítam niečo,čo som tiež nevedela :( od 8.júla som popri rodičáku zamestnaná,no nejde o klasickú zmluvu,ale o ZMLUVU O DIELO ! Pýtala som sa pani z UPSVaR ,či môžem popri RD pracovať,a ona že Ano,ale nepovedala,že sa mám odniekiaľ odhlasovať :( ale iné som sa chcela opýtať:26.12.bude mať malý 3roky a do 31.12.mám už spomínanú ZMLUVU O DDIELO..musím ísť pomedzi sviatky na nejaký úrad,SP alebo niekde niečo odhlasovať ? Alebo ako sa postupuje,keď mi končí rodičak ? Ďakujem

petka0202
7. sep 2016

Aojte baby ja pracujem som na rd a nikde som sa neodhlasovala vsetko spravyla firma A mna takze ziadne behacky iba som nastupila a uz 7m pracujem a doatavam rodicak

majka99999
7. sep 2016

@petka0202 firma ta neodhlasi, len prihlasi. Odhlasit sa musis sama.

lalinko2010
7. sep 2016

@domca32 ahoj.
bola si sa nahlásiť na UP alebo ZP?
keď ti dieťa dovŕši 3 roky, tak pôjdeš na UP od 01.01.2017 ak chceš do evidencie a ak nie tak môžeš ísť na predĺžený RP.

katea
7. sep 2016

Kočky, čo sa ÚP týka, tam netreba hlásiť, že končíte poberať rodičovský príspevok, nakoľko je v systéme dané obdobie, za ktoré vám RP patrí a v prípade domci32 príde ešte platba za december 2016 v januari 2017. Pravda je, že treba doložiť potvrdenie o tom, kde sa dieťa nachádza po dovŕšení 3.roku veku (škôlka - doma - babka).

evittam
7. sep 2016

@poleva No tak si spravila veľkú chybu. To, že si to nespravila ty neznamená, že je to správne. A pozri rob si ako chceš - tvoja povinnosť je nahlásiť sa pri nástupe na RD na dôchodkové poistenie ako poistenec štátu a ak sa zamestnáš čo i len na dohodu tak sa treba odhlásiť - ak si sa však neprihlásila tieto roky sa ti nebudú počítať do dôchodku - bodka. A to je zákon preto by si sa mala odhlasovať a prihlasovať.

domca32
7. sep 2016

@lalinko2010 nie,nebola som sa nikde hlásiť,veď som este na RD..len popri tom aj pracujem a malý mi teraz začal navštevovať škôlku a 3 rôčky bude mať až koncom decembra 🙂

evittam
7. sep 2016

@petka0202 Ešte raz - zamestnávateľ ťa len prihlási ako svojho zamestnanca do SP a ZP, nič za teba nespraví - čiže ťa neodhlási - nemá ako - nemôže spraviť niečo za teba. Už to konečne pochopte, ženy....
@poleva

evittam
7. sep 2016

@katea To, že končíš poberať RD im samozrejme hlásiť nemusíš - to vedia sami. Ale ak nie si zamestnaná a nechceš si sama platiť ZP tak sa treba nahlásiť na UP ako nezamestnaná alebo teda dať si predĺženú RD. 🙂

evittam
7. sep 2016

@poleva A teraz už konečne vieš prečo. 😉

lalinko2010
7. sep 2016

@domca32 ok, dieťa nemá ešte tri roky, ale aj tak treba nahlásenie do ZP a do SP, to robí normálne zamestnávateľ keď ťa zamestnaná, že popri RP mám zamestnanie. Je to zmena a každú zmenu treba odhlásiť do 8 dní.

lalinko2010
7. sep 2016

@katea to je výplata, 12/2016 v mesiaci 01/2017, nie nárok. to je rozdiel.
ona môže ale nemusí ísť na up do evidencie.

poleva
7. sep 2016

Mna zamestnavatel odhlasil azda nebude za mna platit odvody ak tam uz nepracujem

evittam
7. sep 2016

@poleva Ty si fakt asi nechápavá alebo neviem......nechcem ťa uraziť. Tak ešte raz : Áno zamestnávateľ si splní SVOJE POVINNOSTI - ako ťa nahlásil tak tak ťa aj odhlásil - ale len čo sa toho zamestnania týka. Ty keď ideš z MD na RD si POVINNÁ sa nahlásiť na SP na dôchodkové poistenie ako matka na RD a ak ideš do zamestnania-jedno či dohoda alebo TPP tak si POVINNÁ sa odhlásiť z dôchodkového poistenia a potom ak zostaneš znovu doma tak sa zase prihlásiť. Už rozumieš, či ešte stále ideš proti múru a robiť zo seba hlúpu alebo možno za pár mesiacov-rokov tu zase bude téma - ako ma štát oj...l lebo mi nikto nepovedal čo mám robiť. Ach jááááj, dievča. 😅

poleva
7. sep 2016

@evittam toto ja mam prave idem z poistovne vsetko mam v poriadku asi tak

evittam
7. sep 2016

@poleva No tak sa tu potom "nehádaj" a nevypisuj, že to nie je treba, keď to nie je pravda! To je všetko. Zrazu aká "hrdinka", keď má všetko v poriadku, ale ide tu tvrdiť, že prečo by mala niečo robiť. 😀

poleva
7. sep 2016

A moji chlapci budu mat 6 rokov takze z MD na RD ked som prechadzala som sa nahlasila samozrejme ...mne sa jednalo o dohodu popripade o pracovny pomer a to som si dnes poriešila

poleva
7. sep 2016

Pekny den ti prajem 🙂

evittam
7. sep 2016

@poleva No veď ale keby si nebola napísala čo si napísala tak sa to tu takto nerieši...Tvrdila si - "prečo by si mala niečo odhlasovať a nahlasovať" - to je všetko k čomu som sa ja vyjadrila. A platí to čo som napísala -do bodky.
A ďakujem a nápodobne. 😉

pillipilli
7. sep 2016

@evittam niekedy proste neni v tvojej moci nieco vysvetlit 😀

evittam
7. sep 2016

@pillipilli No asi tak nejak - dík. Ale nemám rada ak zo mňa niekto chce spraviť silou-mocou hlupaňu alebo neznalú problematiky ak tomu rozumiem. 😉

bella1988
7. sep 2016

Baby prosim vas aka je aktualna vyska rodicaku?a ak som mala matersku do 27.8.,rodicak mi dojde az v oktobri-ako za september?

mirkamurko
7. sep 2016

@bella1988 rodicak ti dojde uz za august plna suma.pride ti teraz v septembri

mirkamurko
7. sep 2016

@bella1988 je vo vyske 203,20€

miselka2015
8. sep 2016

Dobrý deň poradíte jednorazová dávka sa vypláca spolu V deň rodicaku?

marika1999
8. sep 2016

ak myslíte kočikové alebo príspevok pri narodení tak ano

20nina14
8. sep 2016

baby, ked moje dieta dovrsilo 3 roky 5.9. 2016, tak dostanem este rodicak v septembri a oktobri? a mala som sa po 5.9. nahlasit na urad prace a aj nahlasit rodicak koniec? dakujem

marika1999
8. sep 2016

@20nina14 aj moje malo 5.9. tiež tri roky 🙂 áno dostanete aj v oktobri. ale treba ist nahlasiť na urad nejaké veci kde je a s kým je