icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

matkalee5
5. nov 2016

v decembri určite bude skôr keďže aj na pošte budú mať skôr

marian86
5. nov 2016

@matkalee5 mozno skor o par dni.. si myslim ze uzavierka bude 9-dec. a peniaze budu na ucte cca medzi 12-14,

alchemilkazltozelena
5. nov 2016

@moni244 to nie ja ta expertka co caka 3.dieta a minule tu riesila ze je pred porodom a nema peniaze na zakladne veci?

moni244
5. nov 2016

@alchemilkazltozelena zda sa mi, ze ano

marian86
5. nov 2016

@alchemilkazltozelena sice nie som v obraze o co ide, ale nick mala- marika1999

marika1999
6. nov 2016

@marian86 neviem o čom je reč nejak niesom v obraze :D

marika1999
6. nov 2016

vidim že ste si ma s volakým splietli určite nečakám tretie dieťa a nemám problém s peniazmi asi si myslela nick - monicka nie?

marian86
6. nov 2016

@marika1999 hej sorry ona ma nick - monicka1988

belinea1991
8. nov 2016

Chcem sa opítat už Vám malim idú zúbky bo moja mala je nervózna A doktorka mi včera povedala že už jej vidí kopceky že už sa tlačia von. Neviete koľko trvá kým sa zúbok prereze vonku

belinea1991
8. nov 2016

Ten príspevok tu nepatrí ospravedlňujem sa

marian86
8. nov 2016

@belinea1991 nevadi. nam isli zuby od 4 mes. potvrdene aj od dr. a prvy zub mame teraz v 11 mes. 😀

katka253111
8. nov 2016

@belinea1991 nepomylila si si temu?

petruldo
8. nov 2016

@katka253111 pomýlila, veď to potom aj napísala, nečítaš?

monicka1988
9. nov 2016

@marian86 akym pravom rozdavate moj nick a riesite mna tak toto bude vediet admin

marian86
9. nov 2016

@monicka1988 prosim???? Vsak vas tu poznaju vsetci, z minuleho mesiaca 😀 a kde vas riesim? Ak viete citat tak Vas tu risili niekto iny ludia..omg

lalia87
9. nov 2016

@marian86. Panna madova podsrpenska,neviem ci ta aj na hranicu nepojdu upalit 😀 to je ale zvlastna osoba ta monicka.

marika1999
10. nov 2016

ja neviem ludia čo sa tu riesi ako sa rieši už som tu dlho nebola :D co myslite bude aj v pondelok rodičák alebo až od utorka? viem že košice tu boli spominané v ut tak som zvedava 🙂

marian86
10. nov 2016

@marika1999 bude 14-15

ibanatalia
10. nov 2016

mne minuly mesic nedosli peniaze, lebo som musela podat ziadost o rodicak, dojdu mi 2 naraz? mam tatrabanku a zevraj tam chodia peniaze ako prve, ma tu dakto tatrabanku? kedy vam chodia peniaze? dakujem za odpovede

moni244
10. nov 2016

@ibanatalia prve zakladne pravidlo, nevyplaca sa podla banky, alebo podla okresov

evittam
10. nov 2016

@ibanatalia Ak si podala žiadosť do ich uzávierky a v poriadku a mala si nárok na RP už za september aj október tak by ti mali prísť teraz 2. Čo sa týka banky - zase a znovu sa opakujem - akú máš banku nemá nič spoločné s tým kedy dostaneš peniaze - ak napríklad pošlú RP dnes o 12.00 tak musíš mať peniaze na účte (v ktorejkoľvek banke) do zajtra do 12.00 - žiadna banka nesmie "točiť" peniaze dlhšie než 24 hodín (samozrejme cez pracovné dni). Ak pošlú v piatok - prídu v pondelok.

marika1999
10. nov 2016

to je jedno aká je banka aj ja mám tb a vzdy mi pride aj výplata a aj rodičák do 11 hod.

ibanatalia
10. nov 2016

ok, dakujem 😉

bernusha
10. nov 2016

A LV? ☺️

marian86
10. nov 2016

@bernusha 14-15 ...

lilly0812
11. nov 2016

@marian86 ahoj, viem, že medzi 14-15 ale náhodou nevieš kedy bude mať presne Považská Bystrica? Inak len tak ma napadlo napadlo, prečo nemajú matky žiadny vianočný príspevok? Práve matky (okrem dôchodcov ) by také niečo mohli mať

mirkamurko
11. nov 2016

@lilly0812 to by aj mňa zaujímalo prečo nemáme narok na vianočný bonus,ale tu odpoveď nedostaneme.

marian86
11. nov 2016

@lilly0812 neviem kedy presne.. a k tomu "vianocnemu bonusu " iba tolko.. dochodcovia prerobili XY rokov a hold kolko dostanu skoroa taku istu sumu ako my RD--- to je nefer podla mna, a nie to aby nam mamicke este Štat malo platit nieco navyse,, budme rady/ ja som urcite/ ze SK plat rd do 3 r. a nie ako v inom krajine, state ze iba pol roka...

lalia87
11. nov 2016

zas ale na druhej strane, dochodcovia-v nasom veku neboli zatazeni hypotekami a uvermi 🙂 ako nemuseli by sme byt ani my, ale to sa uz malokomu podari. hold bola vtedy ina doba, ale to tu my nevyriesime 🙂 inak by ma zaujimalo, vacsinou u tych dochodcov pracoval len otec, hlava rodiny, zena bola domaca gazdina, teda jeden prijem. ako si to dokazali nasetrit tolko penazi, ked teraz nic ine nepocut v spravach ako ich podvodnici podomovi osklbu aj o 6tis 🙂 no kde by sa u mna doma povalovalo 6tis... 🙂

evittam
11. nov 2016

@marian86 Presne tak. Ja som to tu už písala a napíšem to znovu - ja nechápem ženy, ktoré čakajú, že sa im štát bude starať o dieťa a prispievať naň neviem akými sumami a neviem do koľkých rokov a ešte aj dôchodcom budú závidieť tých pár usmoklených Eur k Vianociam - ach jáááj a zase tu máme tú typickú slovenskú vlastnosť - na čo si také vôbec zaobstarajú dieťa. Môžeme byť vôbec rady, že máme platenú RD do 3 rokov - komu sa nepáči nech ide do práce a hotovo a nie nadávať na tento štát, že dáva málo. Čím si napríklad taká "čajočka" čo "vyleze" z VŠ vôbec zaslúži nejakých 200Eur mesačne?! Ja viem - je to pre dieťa - ale aj tak - čím si to zaslúžila - ako napríklad žena, ktorá odviedla tomuto štátu nemalé odvody aj dane počas 10.-15. rokov?! A má nárok na to isté..A to samozrejme neobhajujem náš sociálny systém - je postavený na prd - to je celé.