Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@moni244 to nie ja ta expertka co caka 3.dieta a minule tu riesila ze je pred porodom a nema peniaze na zakladne veci?
@alchemilkazltozelena zda sa mi, ze ano
@alchemilkazltozelena sice nie som v obraze o co ide, ale nick mala- marika1999
@marian86 neviem o čom je reč nejak niesom v obraze :D
vidim že ste si ma s volakým splietli určite nečakám tretie dieťa a nemám problém s peniazmi asi si myslela nick - monicka nie?
@marika1999 hej sorry ona ma nick - monicka1988
Chcem sa opítat už Vám malim idú zúbky bo moja mala je nervózna A doktorka mi včera povedala že už jej vidí kopceky že už sa tlačia von. Neviete koľko trvá kým sa zúbok prereze vonku
Ten príspevok tu nepatrí ospravedlňujem sa
@belinea1991 nevadi. nam isli zuby od 4 mes. potvrdene aj od dr. a prvy zub mame teraz v 11 mes. 😀
@belinea1991 nepomylila si si temu?
@katka253111 pomýlila, veď to potom aj napísala, nečítaš?
@marian86 akym pravom rozdavate moj nick a riesite mna tak toto bude vediet admin
@monicka1988 prosim???? Vsak vas tu poznaju vsetci, z minuleho mesiaca 😀 a kde vas riesim? Ak viete citat tak Vas tu risili niekto iny ludia..omg
ja neviem ludia čo sa tu riesi ako sa rieši už som tu dlho nebola :D co myslite bude aj v pondelok rodičák alebo až od utorka? viem že košice tu boli spominané v ut tak som zvedava 🙂
@marika1999 bude 14-15
mne minuly mesic nedosli peniaze, lebo som musela podat ziadost o rodicak, dojdu mi 2 naraz? mam tatrabanku a zevraj tam chodia peniaze ako prve, ma tu dakto tatrabanku? kedy vam chodia peniaze? dakujem za odpovede
@ibanatalia prve zakladne pravidlo, nevyplaca sa podla banky, alebo podla okresov
@ibanatalia Ak si podala žiadosť do ich uzávierky a v poriadku a mala si nárok na RP už za september aj október tak by ti mali prísť teraz 2. Čo sa týka banky - zase a znovu sa opakujem - akú máš banku nemá nič spoločné s tým kedy dostaneš peniaze - ak napríklad pošlú RP dnes o 12.00 tak musíš mať peniaze na účte (v ktorejkoľvek banke) do zajtra do 12.00 - žiadna banka nesmie "točiť" peniaze dlhšie než 24 hodín (samozrejme cez pracovné dni). Ak pošlú v piatok - prídu v pondelok.
to je jedno aká je banka aj ja mám tb a vzdy mi pride aj výplata a aj rodičák do 11 hod.
ok, dakujem 😉
A LV? ☺️
@lilly0812 to by aj mňa zaujímalo prečo nemáme narok na vianočný bonus,ale tu odpoveď nedostaneme.
@lilly0812 neviem kedy presne.. a k tomu "vianocnemu bonusu " iba tolko.. dochodcovia prerobili XY rokov a hold kolko dostanu skoroa taku istu sumu ako my RD--- to je nefer podla mna, a nie to aby nam mamicke este Štat malo platit nieco navyse,, budme rady/ ja som urcite/ ze SK plat rd do 3 r. a nie ako v inom krajine, state ze iba pol roka...
zas ale na druhej strane, dochodcovia-v nasom veku neboli zatazeni hypotekami a uvermi 🙂 ako nemuseli by sme byt ani my, ale to sa uz malokomu podari. hold bola vtedy ina doba, ale to tu my nevyriesime 🙂 inak by ma zaujimalo, vacsinou u tych dochodcov pracoval len otec, hlava rodiny, zena bola domaca gazdina, teda jeden prijem. ako si to dokazali nasetrit tolko penazi, ked teraz nic ine nepocut v spravach ako ich podvodnici podomovi osklbu aj o 6tis 🙂 no kde by sa u mna doma povalovalo 6tis... 🙂
@marian86 Presne tak. Ja som to tu už písala a napíšem to znovu - ja nechápem ženy, ktoré čakajú, že sa im štát bude starať o dieťa a prispievať naň neviem akými sumami a neviem do koľkých rokov a ešte aj dôchodcom budú závidieť tých pár usmoklených Eur k Vianociam - ach jáááj a zase tu máme tú typickú slovenskú vlastnosť - na čo si také vôbec zaobstarajú dieťa. Môžeme byť vôbec rady, že máme platenú RD do 3 rokov - komu sa nepáči nech ide do práce a hotovo a nie nadávať na tento štát, že dáva málo. Čím si napríklad taká "čajočka" čo "vyleze" z VŠ vôbec zaslúži nejakých 200Eur mesačne?! Ja viem - je to pre dieťa - ale aj tak - čím si to zaslúžila - ako napríklad žena, ktorá odviedla tomuto štátu nemalé odvody aj dane počas 10.-15. rokov?! A má nárok na to isté..A to samozrejme neobhajujem náš sociálny systém - je postavený na prd - to je celé.

v decembri určite bude skôr keďže aj na pošte budú mať skôr