Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Prosím vás mala som nástup na md 7.2 a rodicak do 6.2 príde mi ešte za február či už nie
@petka0202 jasne,v marci ti ešte príde celý rodicak 🙂
@petka0202 áno príde celá suma rodičaku. 👍
Babi nikto nevie ci ked mi zrusili rodicak od 1.3 ci mi pride rodicak aj v aprily alebo nie? Lebo realne manzel nastupuje na matersku az od 24.3 a pani na upsvar povedala ze sa da ukoncovat rpdicovsky vzdy len k 1 vemu tak ma zaujima ci dostanem aj v aprily alebo uz nie. Dik
@miskanikolas nie, v apríli ti nepríde. Zrušený ho máš k 28.2. Zrušený k 1.3 znamená, že od 1.3 sa už nevypláca. Celkom by ma zaujímalo, prečo vám ho pani nezrušila k 31.3. keďže manžel nastupuje ku koncu mesiaca. Dosť to tam je na figu s tými dátumami, lebo SP vyžaduje potvrdenie v tvojom prípade, že k dňu nástupu manžela na materskú ty už nepoberáš rodičák. Nikto ale nemyslí na to, že hoci je to mesačná dávka a ty si tých pár dní ešte stále doma s dieťaťom, už musíš mať vyriešené svoje poistenie v ZP...
@lubka484 dakujem za odpoved. Ja som nastastie SZCO takze platit ZP musim tak ci tak. Ale v pripade mamiciek co maju nastupit do prace je to nefer datovanie. 23 dni som v marci s malym. Len ani manzela sme nemohli ani skor ani neskor nahlasit na matersku kedze pnku mu doktorka zrusi k 23.mu a nevieme ako dopadne posudok na invalidny dochodok.
@lubka484 takze preto ziadame matersku aby bol aj v praci krity lebo doktorka ho nechce este pol roka pustit do prace. A popripade ma na socialke poucili ze poberanie inavlidneho dochodku a materskej subezne by nemal byt problem
Ahoj prosim Vas ked materska mi konci 1.4. Rodicovsky pride v maji? A mozem papiere ohladom rodicovskeho odniest na urad teraz alebo az po 1.4.? Dakujem
ahojte , prvy krat po 3 rokoch sa zapajam do takejto debaty :D ja som na PN co mi prisla uz vcera , mam predlzeny rodicak na maleho , co dufam ze mi pride dnes, schvalili mi ho k datumu 23.1.2017 vyplatia mi nieco aj za januar a cely februar ? neviete nahodou ? zo zvedavosti... vsak uvidim co mi pride ak pride :D
@nikolinkapicholinka mali by ti prísť 2, za január a február
@petruldo dakujem za odpoved , to by bolo super
Tak dufam ze sa to dnes rychlo rozbehne 🙂
Baby keď som dala papiere do 10teho na úrad ten to mesiac mi neprídu že až v apríli príspevky ?
@evittam dakujem to som prihlasena a ked som sa pytala ohladom potvrdenia mi pani na socialke razne oznamila Ze oni nic take nedavaju ze to pocuje prvy krat a ci neviem kedy mi materska konci nato som jej povedala ze cca koniec marca ona zvysila hlas ze je to 1.4. Jak ze som si to neni schopna vyratat a ten datum si mam zapisat do papierov nasledne mi do ruky strcila papier ohladom dochodkoveho tak ja tam radsej nabehnem v aprily este raz
Každá čaká píp...🤔😎😉..nejake tichoo je...😁
Už mi nabehli Prima banka Zv,pozerala som cez internet banking
😅
@petka0202 ahoj, oni majú mesiac na spracovanbie žiadosti a koruny pustia pri najbližšej výplate, ak si podala papiere cca 10.03.2017 majú čas na spracovanie výplat do 09.04.2017 a výplaty idú 07.04.2017, čiže najneskôr ti ti môžu pustiť aj 12.05.2017 (najhorší scenár, ak spracujú žiadosť po 07.04.2017) a dostaneš ich až v júni 😉)))
ja som bola na OCR som synom,od 27.2,vlastne dva dni vo februari, do 8.3, 6dni v marci, OCR som hned 8meho v praci odovzdala-ukoncenie,som zvedava,ako mi teraz peniaze pridu,neviete ako to je?ci vyplacaju kezdy mesiac zvlast alebo naraz 10dni mi dojde v aprili?diki
Baby je to pravda ze menili datum vyplacania na 16-17?
Nove mesto nad vahom ma niekto?

Prišla materská dnes Žilina