Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@majuska0503 No záleží od toho kedy si odovzdala žiadosť o MD do SP. Jasné,že chodí pred pôrodom. A tiež chodí v termíne okolo 15.v mesiaci a určite nie v sobotu.
@evittam žiadosť som odovzdala do15 tak teraz neviem či mi príde alebo nie
@majuska0503 Do 15.ktoreho mesiaca? Mala si žiadosť potvrdenú a od zamestnávateľa?Uzávierky su do 5.,a čo sa týka MD na rozhodnutie majú 60dni ale peniaze väčšinou prídu skôr.
@majuska0503 Kedy si nastupovala na MD?
@evittam na materskú som nastúpila 4.7 a už mi prišiel aj papier zo sociálnej že mi schvaľujú materskú tak neviem či mi materská príde už teraz
@majuska0503 Tak už ti pride za jul 2017. Ani ti skor prísť nemohla, nakolko je ako MD tak aj RD vyplácané pozadu.😉
@evittam No lebo mne vravela na úrade práce že mi príde ešte aj rodičovský za júl tak neviem čo je na tom pravda
@majuska0503 za jul ti pride este cely rp plus materska
@solinkarka tak to budem mať super tento mesiac🙂
@majuska0503 Za jul cely RP a od 4.7.-31.7.MD.
@evittam o to mi potom príde fajne tento mesiac 🙂 aspoň niečo lebo v tomto štáte dostane človek prd ale aby sme deti mali ale rodinu nevedia podporovať
@majuska0503 No nic v zlom ale ako si zariadis tak mas. A co sa tyka RP tak je to len príspevok a dokonca do 3 rokov dietata tak neviem preco sa stale skoro vsetci stazuju. Ved nikto nikomu nekaze byt tak dlho doma😉
@evittam ale vieš deti mamu doma potrebujú kedysi bola materská 3roky teraz trvá len pol roka
@majuska0503 To je o inom. A nikdy nebola MD 3 roky-teda určite nie poslednych pomaly 30rokov a ešte platená z NP.😁😉
@majuska0503 A MD nie je pol roka ale 34tyzdnov pre osamele matky 37 t.j. 8.5-9mesiacov.
Kočky chcem sa spýtat ked mi konči Rodičak v septembri teda prve dni už v oktobri nič neočakavat že ano?
@evittam a keď porodí baba predčasne ako sa počíta potom materská máš nárok na celych34tyzdnov
@majuska0503 ano normalne 34t od zaciatku materskej
@veaaa lebo ktosi mi vravel že po pôrode máš nárok len na28tyzdnov tak neraz neviem
@majuska0503 ja som porodila predcasne,tak viem ;)
Halo baby, toto uz je ina diskusia akoby mala byt 😉
@veaaa a teraz materská mi bude chodiť zo sociálnej a prídavky s up
Zienky prosim mozno trochu od veci je tu niektora ktora robi priamo na soc.poistovni dakujem
@majuska0503 nie. Ak máš nárok na materské, tak nárok na rodičovský automaticky zanikne.
@lamey ale ja sa pýtam na pridavky a nie rodicak
@majuska0503 tonao aj ja som to tak mala aspon jeden mesiac bol super 😎
@solinkarka co si mala jeden mesiac
@majuska0503 aha, prepáč. Tak áno prídavky z UPSVaR a materská zo SP.

@alexandra206
@evittam baby ale ja čakám prvu materskú a nie rodičovský tak som zvedavá či mi príde materská pred pôrodom alebo chodí materská až po pôrode???