Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@beky1813 1-2 x za rok? Ani to nie. Najskorsie rodicak na ucet dosiel 12teho mne sa este veru nestalo, ze skor
@korytnacka1
@jenny257 bavime sa o tych 200 eurach ano? To mi chodilo vzdy spolu s tym prispevkom na deti 26eur ci kolko 18-20 v mesiaci. Potom neviem co sa stalo ale uz niekolko mesiacov mi chodi 10 v mesiaci 200eur a 18-20 v mesiaci tuch 26
@korytnacka1 v decembri vzdy posielaju skor
@lusy1507 ano, tych 200 eur (presne 213,20 asi) + pridavok na dieta 23,52 eur. Ked som mala postovym okruhom tak od 19.teho az 22. v mesiaci. Na bankovy ucet pravidelne 16teho, ak nahodou skor tak 14teho 15teho , nikdy nie 10 teho. To je skoro. A...rodicovsky a pridavok na dieta chodi spolu naraz, cca.236 eur. Opakujem skor chodi len materska a tu vyplaca SP a nie upsvar. RP+ PnD chodi spolu z upsvar
@beky1813 viem. Tam pocitam ze medzi 12.-13.-14.decembra na ucet
@jenny257 zaujimavost je, ze mne prve 2 roky chodil na ucet rodicak 12teho 13teho pravidelne, az ten treti rok, az doteraz 16teho. Som prekvapena, ze zajtra ma prist lebo bude "len" 15teho este len, to asi kvoli sviatku v 17.11.
@korytnacka1 tak ja ho radsej necakam, mam pocit, ze sme vzdy posledny :D
@korytnacka1 mne to nechodi naraz lebo jedno mam na ucet a druhe na adresu... nuz neviem co poedat, posledne mesiace max 11teho kamoska mi hovorila ze pocula ze to zacali posielat na dva krat a asi preto mi zacala chodit skor inak neviem
@jenny257 odkial si ak sa smiem spytat? Ja z PB, okolie PB uz ma prvy den a my vzdy az druhy
@korytnacka1 liptov...ale tak u nas sme odjakziva druhy, vzdy mali prvy zapad a potom zvysok...
@lusy1507 opakujem 10teho ani 11teho isto nie, to je kravina, vtedy chodi MATERSKA zo Socialnej poistovne. RP vyplaca Urad prace a chodi medzi 13.-16.teho na ucet, postou az kolo 19teho 20teho. Iba v decembri je skor. A ano vyplaca sa na 2 krat, toho 10teho su akurat tak uzavierky no isto NIE NA UCTE. Mam pocit, ze si stale pleties matersku a rodicovsky prispevok
@korytnacka1 malacky
@jenny257 aj Povazska (stred SR, TN kraj) mavame vzdy az druhy den ☹ ked vychod SR (KE). Nechapem uz lebo Trencin, Ilava, Puchov (TN kraj) i Zilina maju prvy den a PB az ten druhy, ale predsa aj my sme TN kraj
@lusy1507 Okres BA. Neprislo Ti dnes na ucet? Ak nie zajtra by uz malo
@korytnacka1 matersku som uz davno vycerpala od socialky. Teraz mam len 200eur od statu co je rodicovsky aj ked ja to stale nazyvam materska.
@lusy1507 rozumiem, viac mamieciek to tak vola no ako som uz pisala na ucet 14.-16.teho takze zajtra by si mala mat aj Ty RP na ucte, tych 200 e
@korytnacka1 aj PU máva vždy druhý deň asi preto že patríme pod rovnakú SP aj keď ma pobocku v PU.
@korytnacka1 Malacky nepatria pod okres BA, je to samostatny okres, este aj BA mas rozdelene na niekolko obvodov, nemusia prist v rovnaky cas.
@lusy1507 gratulujem, si jedina, co dostava rodicovsky 10-teho
@mirkamurko urad prace, ci? Pises SP
@korytnacka1 jaj áno ale vlastne oboje 😉
@lusy1507 kto by vkladal na ucet rodicak? Vyplaca sa zo statnej pokladnice, nie vkladom na ucet. Mimoriadne vedia poslat iba sekom na adresu, ale to az po 20tom (uz sa mi stalo, ze na ucet vraj nestihli tak mi poslali raz mimoriadne v tretom termine)
Skratka, tie maminky co nemali na ucte dnes budu mat zajtra. Uz tych par hodin vydrzime hadam 😉
@korytnacka1 to bolo obrazne povedane kedze som jedina kto dostaval rodicak 10-11
@lusy1507 ok. Nepoznam, ani som nepocula o pripade, ze by niekto, hocikto mal RP uz 10teho 11teho
Dámy, chcela by som som sa spýtať či má SP druhý výplatný termín materskej? Stalo sa totiž kamarátke, že jej dnes prišla 1/4 materskej a keď volala do SP tak jej pani povedala, že asi spravili chybu a bude jej doplatena v inom termíne.

@lusy1507 jasne, tetusky sa chystaju na vianoce a naschval posielaju "neskoro" 😀 ved je len 14-teho a 10-teho ti urcite na slovensku nechodi, mozno tak 1-2 krat za rok