icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

2zuzanka2
4. dec 2017

@jenny257
@radkam1 to je šialené ako fakt 🤔 to sa na mňa môže hnevať kto chce a ako chce ale nechápem to 😂 aby sa tu zapísali skoro 700stran o tom istom je fakt uletené 😂😂

stanka1986svk
4. dec 2017

@radkam1 @jennz257 @2zuzanka2 mnohe to tu mozno riesia kazdy mesiac..to neviem som v tejto diskusii nova...teraz len chceme vediet tzm ze su Vianoce kedy asi pridu peniazky. Na Vianoce to byva skor. A nie nieje to otom ze nedokazeme usetrit....ale napr. ja konkretne chcem vediet len preto ze niektore hracky na vVianoce co chccem kupit sú v akcii do 15,12...tak ci ich stihnem objednat za tu akciovu sumu alebo nie...
to ze je to skoro 700stranna diskusia som si ani nevsimla az ked si to spomenula @2zuzanka2, vravim som tu nova v tejto diskusii...len tolko
a mnoho mamiciek mozno nevie hospodarit s peniazkami alebo proste im to nevychadza tak pisu pytaju sa...

jenny257
4. dec 2017

@stanka1986svk to je pekne , ze sa pytaju ale teda neviem mozno som divna ale mne chodi stale rovnako :D prvy rok chodil 15 a teraz chodi o den neskor - a kazdy mesiac rovnako tak nechapem na co sa pytaju......

stanka1986svk
4. dec 2017

@jenny257 hmmm tak toto neviem ani ja....ja som si chodila na postu..mne na ucet zacal chodit len pred mesiacom... viem ze na ucet chodi medzi 14-16. jedine ak je velka noc Vianoce tak je skor.ja neviem mozno tym ze situ pisu sa im skracuju dni na ten rodicovsky..neviem fakt 🙂

cikada
4. dec 2017

Zilina uzavierku ma 7.12 kedy budu na ucte?

beky1813
4. dec 2017

@cikada hm, kedze je tu napisane, ze Kosice a okolie 13.11, tak kedy bude mat Zilina?

susu29
5. dec 2017

@beky1813 12.12. 😆

slunce3
5. dec 2017

Vam dobre dava 😂😂😂😂

126
5. dec 2017

Trosku sa na mne teraz zasmejte. 😀 A rozmýšľali ste už nad januárom. Ze kedy bude vtedy?

marshmallow
5. dec 2017

@126 to bude dlhe cakanie ak december bude skor 😂

sandey
5. dec 2017
sticker
126
5. dec 2017

@sandey neplač ved oni prídu 😂

malibu21
5. dec 2017

@2zuzanka2 Vies niektore ziju s detmi v podnajme same tak ich aj docela zaujima kedy pride. Lebo sa moze stat ze jednoducho dieta ochorie a musia riesit lieky alebo proste daco nevyhnutne zaplatit . tak zial ano zaujima nas to.

2zuzanka2
5. dec 2017

@malibu21 veď ja nevravím nič zlé je to len môj osobný názor,co to mení na veci či príde 12-13alebo 15teho veď raz tie peniaze pridu(nepoviem keby meškal a 25teho ešte nebol na ucte vtedy by som pochopila že sa na to pýtajú),no a tym že sa tu každá jedna bude každý mesiac vypytovať na to isté sa nič neurychli neprídu skôr 😉✌️len ešte čo ma udivuje že je tu x príspevkov a každý druhý je rovnaký okres kosice?okres zilina?a pritom už bolo na to dávno odpovedáne 😂😂✌️

jenny257
5. dec 2017

@malibu21 a tebe nechodi rodicak stale rovnako? alebo teda materska....

evittam
5. dec 2017

@malibu21 No tak ale na taketo pripady cakat na RP?! Akoze ked dieťa ochorie 12.a peniaze prídu az 16.tak mu lieky nekupia....Dost zly priklad...

2zuzanka2
5. dec 2017

@evittam presne to som chcela aj ja napísať ale tak nechcela som byť zlá 😂😂

evittam
5. dec 2017

@2zuzanka2 Prečo zla?! Co je na realite zle?

2zuzanka2
5. dec 2017

@evittam na realite nieje nič zlé, len niekto nemá rad ked sa povie pravda

malibu21
5. dec 2017

@evittam to bol priklad a bolo dane aj ine veci. Clovek nikdy nevie co pride nevyhnutne. A pokial je matka sama s detmi tak si to asi musi po nevyhnutnej veci rozratat..... Tak asi zato sa pytaju. Ale to pochopi clovek ak je sam s detmi a bez pomoci ....

evittam
6. dec 2017

@2zuzanka2 Ja viem.😉 No ale to uz nie je moj problem a taký človek by sa cim skor mal vrátiť do tej reality a ak sau nepáči tak s tym niečo robiť.🙂

evittam
6. dec 2017

*sa mu...

evittam
6. dec 2017

@malibu21 Cize ak napisem nieco ine a mam iny názor tak uz to nechapem. Ako inak. 😉
Veľmi dobre chápem situáciu ak je matka sama s dieťaťom/detmi. Jedine comu "nerozumiem" je to na co je dobre kazdy mesiac riesit ci pride dnes alebo zajtra. Praveze takáto matka co je "bez pomoci" si to ma zariadit tak aby nebola na to odkázana a to btw.kazda. Ale to je moj nazor.

emilia25
6. dec 2017

@evittam musia to mat ale tazke take zeny co su same s dietatkom a naozaj len na tom rp plus nejake vyzivne.ja si to ani neviem predstavit to proste aj na tu psychyku tej zeny musi byt riadny natlak.

jenny257
6. dec 2017

@malibu21 beriem , ze taka zena to ma tazke . Ale aj ked sa ten problem vyskytne tak rodicak/matersku neposlu v inom datume ako bezne ...

misinka0611
6. dec 2017

@malibu21 Ahoj 🙂 Neviem ci dostávaš materskú alebo rodičovský , no najlepšie je zavolať na príslušný úrad a tetušky tam povedia presný dátum kedy sa tento mesiac bude vyplácať, ak ta to teda tak súri a potrebuješ to presne vedieť 🙂

dai
6. dec 2017

@emilia25 zial aj taka zena si musi zabezpecit rezervu a ak ju nema prisposobit sa realite☹ ked nemam nato aby som bola 3 roky doma s dietatom tak s nim nebudem. Vies tu casto zeny pisu ze kvoli dietatu chcu byt 3 roky ale ja neverim ze clovek v takej financnej nudzi ze riesi ci pridu peniaze o den skor ci neskor je v psychickej pohode... a neverim ze zena ubita takymto stavom moze vytvarat dietatu vhodne podmienky na zdravy vyvoj dietatka- ale teda len moj skromny nazor...
Inak moj syn sa zobudil dnes so soplami - jasne ze nejake lieky musim mat doma ale uz cakam ako dopadne dnesny den - ak bude chory tak to predsa budem riesit, nebudem cakat tyzden pokial pride vyplata☹

evittam
6. dec 2017

@emilia25 Nikde netvrdim,ze to nemaju ťažké. Ale mna zivot naucil aby som sa spoliehala len sama na seba a to dost skoro, takze treba robit všetko pre to aby to bolo lepsie.

emilia25
6. dec 2017

@dai
@evittam to mate pravdu obe.ked je spokojna mamicka je spokojne aj dietatko.vsetko citia.

sisinka625
6. dec 2017

@evittam viem, že je to divne ale osobne poznám taký prípad, žena potrebovala pre dcéru atb ale mala osi vybrať či kupi lieky alebo jedlo pre deti