Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
vraj sa nesmie počas rodičovskej dovolenky pracovať na pôvodnú pracovnu zmluvu, musí sa urobiť nová - mna by ale zaujimali, kolko presne by som platila poistenie, som ZŤP, takže niektoré neplatím, ale niektoré áno
@bielamacka3 asi si to mylis - na povodnu pracovnu zmluvu nesmies pracovat pocas poberania materskeho, ktore vyplaca socialna poistovna. rodicovsky prispevok dostavas do 3 rokov veku dietata bez ohladu na to, ci si sa vratila do povodnej prace. co sa tyka poistneho, ak myslis zdravotne poistenie, tak pri invalidnom dochodcovi sa plati polovicna vyska.
Od 13 februára mám priznaní materskú a do 13teho som bola PN.Este mi neprišlo ani jedno .Vypláca ju pobočka Liptovský Mikuláš, žilinský kraj. Banku mám tatru.Došla vám ?
@bielamacka3 zase sa pytas to iste? Uz ti pisali, ze pracovat mozes a aj na tu istu zmluvu, ked si na rodicaku, xy zien tak pracuje a ty zase dokoliecka to iste
učtovníčka mi napísala, že nie, že musí byť iná zmluva
@bielamacka3 musi ak si na MD , pri RD je to jedno ...uctovnicka nech sa dovzdela v tomto smere
volala som si na socialnu poisťovnu - tam mi bolo povedané, že ak chcem pracovať popri RD, musím si dať tú RD ukončiť a čo sa týka vyplácania rodičovského prispevku, to mám volať na úrad práce, ale už mi tam niekto neberie - jasné, ked je piatok
@bielamacka3 ako ZŤP budeš platiť polovičné zdravotné poistenie
@skyahiah ona nepíše, že je na invalidnom dôchodku, píše, že je ZŤP a to je rozdiel, nie každý ZŤP musí byť invalidný dôchodca
tak ja beriem aj invalidný dochodok...
@bielamacka3 tak tiež polovičná výška
@bielamacka3 a na socialnu si volala naco? Ved rodicak riesi urad prace, no bohvie, ake informacie si vlastne dala uctovnicke, ked ocividne sama nevies, odkial co poberas
@beky1813 úrad práce vypláca materskú a sociálka rodičovský príspevok
@gvendy0503 vazne? A to mas odkial?
@gvendy0503 opačne 😔
@gvendy0503 😂😂😂 To si kde čítala. MD vyplaca SP a RP UPSVaR.
@bielamacka3 Tebe sme tu už viaceré napísali ako to v skutočnosti je a ty stale dookola tie isté kraviny vypisujes. Na co sem vôbec pises o rady keď ich ignoruješ a tvoja účtovníčka je mudrejsia? Tak sa drz jej rad a máš vybavené.
Pocas poberania RP mozes pracovať kolko len chces a na aku zmluvu len chces. Bodka. Na povodnu zmluvu nemôžeš pracovať len pocas MD,nakolko z tej zmluvy poberas MD.
@bielamacka3 No veď je samozrejme,ze ak pracujes RD skončila. To ale nema nic spolocne s RP. Bud to konečne pochop, tvoja účtovníčka nech si dostuduje alebo chod otravovat inde. Stale len - "moja účtovníčka ale povedala"....Ta o tom vie očividne prd, veľa stastia zelam tomu komu robí účtovníčku. Prepac, ale už sa to inak napísať nedá,nakolko neveris nikomu takže k comu je to dobre?!
Volala som si do soc. pois. a som niekolkokrát zdoraznila, že som na RD a pani zo SP mi povedala, že počas RD môžem pracovať aj u povodného zamestnávateľa, ale musím mať inu zmluvu. A po oficiálnom skončení RD možem pracovať zase na povodnú pracovnú zmluvu. Co sa týka rodičovských prídavkov, na úrade práce teraz už nikto nie je, tam si zavolám v pondelok. Tak neviem, čo tu riešite so mnou.
@evittam ja už som si do poisťovne volala, úrad práce budem kontaktovať v pondelok, tak sklapni, láskavo maj úctu, som určite staršia ako ty
@bielamacka3 ale ty nechapes, ze socialna nema nic spolocne s tvojim rodicovskym prispevkom? Ved oni vela krat nevedia ani veci zo svojej oblasti, nie to z ineho uradu. Ale tak chapem, ine tvoje temy a problemy uz ludia ignoruju, tak si si nasla inu oblast, kde budes vypisovat dokoliecka to iste
@bielamacka3 ježiši uvedomujes ze hadas sa s osobou, kt.pracuje na urade😆 uvedom si ty co odkial beres..😣😣
@bielamacka3 Ja mam ucty az dost. A ty si rozkazuj doma. SP nemá s RP a RD nic spolocne, neviem na co si tam volala. A kde je tvoja ucta a vdaka za kvalifikované rady?! Ale nenamahaj sa.
Btw.to co ti povie nejaka tetuska z uradu este neznamena,ze je to tak a ze je to pravda,jedine ze ti to da "cierne na bielom". Bohužiaľ a cest vynimkam. Pekny den.
tak to som ja nevedela, že RD a RP sú celkom odlišnné veci a predpokladám, že osoba v sociálnej poisťovni vie viac ako tu všetky ženy na MK
@bielamacka3 Pochop,ze SP nema nic spolocne s RP a RD a pani klamala. Bohuzial.
@bielamacka3 A co keď si staršia? Mam sa klanat tvojej hluposti?!
@bielamacka3 Tak to by si sa divila. Vedia velke....-cest vynimkam-ako už napísala
@beky1813 . A ak vedia tak majú dokonca zakazane radiť. A prečo by som nemohla vediet viac ako nejaká tetuska na urade?!
@bielamacka3 A o kolko,ze si určite starsia? Len tak zo zaujimavosti.

PB rodičovský nabehol (VÚB )