Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@monula20 Rodicovsky?
@monula20 prosim???
@vaapeter66
@veronikastrickova aj ja mam uz.tiez tb topolcany
@vaapeter66 materska
Reku vás topoľčany trošku poteším 😊😊😊
baby ako sa volá skupina na fb? Ďakujem
@veronikastrickova ja uz mam rp
@uniquegirl prišiel už rodicovsky
@uniquegirl Prisiel uz rodicovsky prispevok?
@katushka16 ano
@monula20 ja viem ako sa vola ta skupina,som pisala mamine co sa pytala...☺
@katushka16 Jaj 😂😂😂
malacky okolie neviete ci mali
@11mirka22 To ani sama nevie.
@alexik112 Od r.1990 presiel zakon zmenami,dokonca bola MD len 28tyzdnov pre matku dvojčiat a osamelú 37tyzdnov.
Podpora materstva a rodičovstva je obsiahnutá vo viacerých právnych normách nášho štátu. Po roku 1990 došlo k podstatným zmenám hlavne v oblasti poskytovania štátnych sociálnych dávok, ktoré smerujú k podpore rodiny a spoluúčasti štátu na financovaní nákladov pri výchove detí. Tieto štátne dávky tvoria súčasť systému sociálneho zabezpečenia.
Zamestnavatel je povinný poskytnúť v súvislosti s porodom a starostlivostou o narodené dieťa (deti) žene materskú dovolenku v trvaní 28 týždňov. Ak žena porodila zároveň 2 deti alebo viac detí, alebo ak ide o osamelú ženu, patrí jej materská dovolenka v trvaní 37 týždňov. Ak sa dieťa narodilo mŕtve, patrí jej materská dovolenka v trvaní 14 týždňov. Materská dovolenka v súvislosti s pôrodom nesmie byť kratšia ako14 týždňov, nemôže sa skončiť ani prerušiť pred uplynutím 6 týždňov odo dňa pôrodu;
poskytnúť v súvislosti so starostlivosťou o narodené dieťa (deti) mužovi rodičovskú dovolenku od narodenia dieťaťa (detí) v rovnakom rozsahu ako žene materskú dovolenku, ak sa stará o narodené dieťaťa (deti).

Aj tatra banka topoľčany už su