Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@shania31 Ano aj ja si to myslim,tak ja som z okresu Nz takze tam tetusky na UPSVaR si urcite davaju nacas a poslali to az dnes,popripade az zajtra...lenze neviem co to neurobia tak ze to odoslu uz okolo 10eho a len datu splatnosti daju iny. Lebo ked som vybavovala peniazky s malym tak mi 10eho povedala ze uz to dnes odoslali. ale to bolo pred 4 mesiacmi.
v nedelu som odosielala a hned mi prisla smska, ze peniaze su fuc.
musia dodrziavat je pekna vec 🙂 kym sa to pretavi do praxe, to asi chvilku bude
Peniaze ti hned odidu z uctu ale ked je ina banka tak pridu az na druhy den,niekedy vten isty den nabehnu aj...ked to posielas este pred 8 rano.
ano uz je aspon v otp banke 😉
hlohovec nikto?
@michaela002 odkial si?
@marikaema som z prievidze
@shania31 no vsak hej, ale aj tak neviem preco pridavky kazdy mesiac posielaju inak, napr. minuly mesiac mi bolo povedene ked som bola podpisovat jeden papier na UPSVaR ze sa posielali 11.02. a prisli 13.02. Niekedy si myslim, ze tie tetusky ani nevedia kedy to vlastne odislo. Co sa tyka prevodu tak niekedy to trva aj viac ako 2 dni, ak platim nejaky tovar (napr. z Feedo.sk) vopred tak este ani raz im neprisla platba skor ako na treti den od uhrady, takisto aj inde niekedy trva viac ako 2 dni kym peniazky dorazia.
Aj ja mám slsp a nič. Zajtra nabehnú určite 🙂 Trebišov. Inak, ak ja posielam niekomu peniaze tak tá istá banka dôjdu v ten istý deň, alebo na ďalší - podľa toho či pošlem ráno alebo na obed. Ak do inej banky stále 2 dni. Cca ak pošlem pondelok, dôjdu najskôr utorok alebo stredu.
@hankaop To som mala aj ja tak, odoslala som nedelu a prišli utorok. Cez víkend niesu prevody, len cez pracovné dni.
@lilly0812
Feedo platim aj ja dnes poslem peniaze - zajtra ich maju a posielaju mi mail, ze obdrzali platbu. Ani raz to nebolo dlhsie (nikdy neposielam v piatok peniaze, v sobotu alebo cez sviatky).
V ramci SR- 2 pracovne dni, tak ako som pisala jeden odidu z uctu odosielatela, na druhy den su v banke prijimatela. Viac nie! Samozrejme, ked posles v sobotu peniaze, alebo sviatky- nemozes cakat, ze na druhy den ich maju na ucte 🙂
to je jedno kocky len hlavne aby prisli🙂)))
@shania31 No minuly mesiac som platila tiez 13-teho a platba im udajne prisla az v pondelok, teda v piatok mi tvrdili, ze im odo mna zatial ziadna platba neprisla. Zda sa mi to zvlastne ked pises, ze maju platbu hned na druhy den. Som zvedava ci mi zajtra pride mail, ze platbu obdrzali. Inak ako dlho cakas na balik z Feeda? Mne pride niekedy do 24 hodin, standartne do 48 hodin ale uz sa aj stalo, ze prisiel na treti den od odoslania.
@lilly0812
Balicek- zvacsa mi ho poslu v ten den, ked peniazky dojdu (ak maju vsetko na sklade) a na druhy den ho mam doma. V den, ked ho odovzdaju kuriérskej firme, hned mi pride aj SMS, ze mi dorucia na druhy den balik- a vzdy to aj dodrzali.
Ak ak sa mozem opytat na "tvoju" banku?? Mozes aj IP.
nabehla 🙂
juj, baby... teta na SP aj tety na ÚPSVaR sa "únuvajú" podľa uzávierok a nie podľa toho, kedy sa im chce...
uzávierka býva presne v konkrétny deň a hodinu; a nie kým si kávičku dopije 😀 😀
verte tomu, že každá pracovníčka vie až príliš dobre - kedy tú uzávierku má a kedy treba poslať peniaze 😅
ale aby v tom bolo jasno.... tety z úradov zadávajú hromadne príkazy a správcovia siete za celý úrad odošlú tieto príkazy na ústredie... odtiaľ ide následne pokyn pre výplaty zo štátnej pokladne...
uzávierka SP a úradu práce vôbec nemusí mať rovnaký termín, takže neporovnávajte dve rozdielne inštitúcie...
nuž a prečo neposielajú skôr??? pretože musia spracovať celý uplynulý mesiac... nič si sebe ani nikomu inému nedokazujú... a odosielajú sa súčasne napr. aj dávky v hmotnej núdzi, náhradné výživné a aj rôzne kompenzačné príspevky, a pod. ..... a tam sa niekedy čaká na spracovanie dát dokonca aj do 8. - 9 teho v kal. mesiaci... všetky platby odchádzajú naraz! takže preto je to tak....
a uzávierka je niekedy 10., inokedy 11teho, prípadne 12teho.... závisí to aj od pošty, hoci veľa platieb ide na účty... (ale tie termíny su dané na celý rok vopred a sú striktné a nemenné).... je to cela mašinéria súvisiacich vzťahov, do ktorých bežný človek nevidí, tak len nadáva 😝
mne ešte nijeee 🙂
Mám VUB

@marikaema
Presne tak, statna pokladnica funguje rovnako ako komercne banky. T.j. ked to vcera z ich uctov odislo, dnes to banky musia pripisat klientom na ucet. 😉