Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@evittam ja som neriesila soc.dávku chvalabohu niesom nanu odkazana riesila som rodinne prídavky nakolko mi zvyknu chodit na ucet vo vubke kde mam nasledne trvali prikaz na inkaso kedže bolo po 12h riesila som ze su tam este neni nakolko isiel vikend tak by som musela presunut z peniaze z inej banky aby mi idislo 17inkaso nič viac nič menej ..Rodinne mi nabehli v ten den 13.28 takze z bankou to suvis ma urcite
@katarina442 peniaze nechodia z komerčnej banky ale z banky, ktorá sa volá Štátna pokladnica, takže to nie je záležitosť VÚB
@katarina442 Nie nema.
Mamičky, chcem sa spýtať. 2.4. mi končí rodičovský príspevok, malý bude mať 3 roky. V máji dostanem ešte celý rodicak? A ešte jedna otázka stále som zamestnaná, ak dám 3.4. výpoveď vznikne mi nárok na podporu? Odpracované mám 1 rok + materská a následne rodicak.
@jeina13 ale na podporu ti asi narok nevznikne, no nie som si ista. Tusim musis mat za posledne 4 roky 730dni (2r) odpracovane. Ak sa aj rata materska, tak ta trva len 34 tyzdnov, nie 3 roky. Do 3r veku dietata je to rodicovska dovolenka a ta sa do toho nezahrna. Takze narok zrejme mat nebudes.
Tu som to našla. Treba odpracovať aspoň 1 deň píšu.
@jeina13 ano ale povinne poistenie je pocas RD prerusene. Takze ked ty mas PP rok co si pracovala + MD 34 tyzdnov, tak ten 1 odpravocany den ti nepomoze k tym 730tim
Ak zamestnankyňa po rodičovskej dovolenke nastúpi do práce aspoň na jeden deň, na účely splnenia podmienky 730 dní sa poistenkyni započítava i obdobie prerušenia povinného nemocenského poistenia zamestnanca z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky
Tak by sa mala aj rodičovská dovolenka rátať,nie? Ci zle som to pochopila?
@jeina13 aha no tak potom asi budes mat narok 🙂 pockaj si urcite ti baby pridu povedat ako to je presne 🙂 ja sa zas do toho nejak moc nerozumiem
@mrkvicka060 Prečo rozdávaa rady ak niečomu nerozumies? Zbytočne zavadzas.
@jeina13 Narok na podporu mas ak mas za posledne 4roky pree žiadosťou o podporu aspon 730dni PvN a nie odpracovane. Ak PP trvá počíta sa aj obdobie MD ci RD, PN, OCR.
Cize na podporu mas nárok. Ak das výpoveď tak mas vypovednu dobu-2 mesiace.
Odporúčam dohodu o skončení PP k 3.4. Ak si nemala iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu a necerpala si dovolenku po MD pred nástupom na RD tak budes mat max.podporu. Nástup na podporu od 1.5.
Dovolenku som si vyčerpala pred nástupom na materskú. Lebo tuto píšu, na tomto odkaze https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod... Citujem : Ak zamestnankyňa po rodičovskej dovolenke nastúpi do práce aspoň na jeden deň, na účely splnenia podmienky 730 dní sa poistenkyni započítava i obdobie prerušenia povinného nemocenského poistenia zamestnanca z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky. Tak ako som písala vyššie. Mám odpracovaný 1 rok plus materska a rodičovská dovolenka.
zdravím na fc niekto písal že tento mesiac bude skor rodičák 12 myslite že je to pravda ?dik za info
@1cita Ja na 90 % pondelok 15.
Áno bude skôr kvôli sviatkom
@stankakovac86 ved sviatky su od 19.4
Bude teda skor?

@beky1813 citala som tiez som vub a rodinne mne osobne nabehli 13.28