Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@tomasko27 Dobrý večer. Nie neprišiel, ale zistila som, kde to uviazlo. Pani uradnička, ku ktorej patrím sa včera vrátila z PN-ký do práce a až dnes to spracovala. Výplatný termín bude v piatok, tak peniaze najskôr mi prídu asi až v pondelok. Trosku na hlavu postavené, že to namiesto nej nikto iný nespraví 🤦♂️
@mendyna ďakujem za odpoveď.Ja poberám len druhý mesiac tak neviem ako to funguje.
Chcem si to dať na účet posielať len teraz tam nechcem ísť keď je to všade také covidove.
No som rada že sa mi to podarilo vybaviť,lebo žiadosť som podala v januári 2020 a schválili to až v októbri 2020.
Ďakujem Vám 🙂
Prosím vás prišiel vam v januári rodicak? Mne stále nič neprišlo, doteraz som poberala materskú a prvý krát mi ma dôjsť rodicak a stále nič...
@lilinka2018 áno prišiel, kedy ti končila materská a kedy si si dala žiadosť na rodičak?
@kornelia1987 no materska mi končila v novembri, v decembri som dostala teda poslednú materskú, ale čo žiadať? Však to má za mňa urobiť zamestnávateľ nie
@lilinka2018 nie..to si musíš dať ty žiadosť na UPSVAR
@lilinka2018 nie, musíš si sama podať na upsvar žiadosť o rodičovský, myslím spolu s kópiou rodného listu.
@lilinka2018 zamestnavatel s tym absolutne nic nema
@lilinka2018 ano, to ty musis, nie zamestnavatel. Treba si stiahnut ziadost zo stranky a podat 😉
@lilinka2018 a kolkeho presne ti končila materská? Ak končila najneskôr 29.11.tak máš ešte nárok na rodičak ešte aj za november..
@kornelia1987 končila mi tuším 7.11, to ozaj v dnešnej dobe treba chodiť po úradoch osobne? A vyplatia mi ešte ten november?
@lilinka2018 dá sa podať aj elektronicky, len si to bolo treba zistiť skôr 😉 áno spätne tuším za pol roka sa dá.
@kornelia1987 hej dá sa elektronicky , len ja nemám aktivovaný čip na občianskom tak to elektronicky neviem podať... No zajtra bude náročný deň... Ja som sa spoliehala že v 21 storočí sú tieto veci už automatické... Ďakujem vám 🙏
@lilinka2018 ja som to teraz riesíla a obciansky som nepotrebovala. Stiahla som si ziadost, vyplnila, nascanovala a poslala pracovnicke UPSVaR na mail. 😉
@lilinka2018 oooo na toto sa netreba spoliehať, ale držím palce. Inak tu žiadosť je treba stihnúť do uzávierky, všade je inak, ale cca do 8meho tusim stíhate. Ak sa zajtra nedá, zavolajte tam dokedy najneskôr priniesť žiadosť, aby ste vo februári dostali vyplatene.
@mili78 no super skúsim aj tak teda tam niekomu zavolať kam to poslať... A ešte treba zo sociálky potvrdenie o nároku na rodičovský? + Tá kópia rodného listu samozrejme
@kornelia1987 a zo sociálky to potvrdenie o nároku na rodičovský netreba?
@lilinka2018 nie, to netreba, to už si úrad práce a sociálka medzi sebou vydokladuju. Odomna ani rodný list nechceli, lebo ten sme predkladali keď sme dávali žiadosť o kočíkovné
@lilinka2018
@mili78 ja som ešte potrebovala zo SP, ale to je 1,5r naspäť. Tak aspoň toto uľahčili. Aj ten rodný list ku každej žiadosti prikladať 🙈
@mili78 akože... Niečo vedia spraviť sami ale prečo to už neurobia do konca? 😤 No ráno tam nabehnem 💪 ďakujem
@kornelia1987 možno záleží aj od pobočky.. Ja som natrafila na milú pani 🙂
@lilinka2018 zavolaj si na svoju pobočku a uvidíš čo ti povedia, držím palce
@lilinka2018 nie toto ti kazdy povie aj na socialke, ze rodicak si vybavujes sama. Potvrdenie o ukonceni MD potrebujes ku tomu, vybavovala som v oktobri. A pridavky dostavas na dieta? Lebo aj to si sama vybavujes.
@lilinka2018 ako mozu na urade vediet ci chces rodicak poberat ty ci muz, ci peniaze na adresu alebo ucet- na aky, ci nepracuju rodicia dietata v zahranici, nedoslo k zvereniu dietata, umrtiu .... A zo zakona nie si povinna davku poberat, takze nemoze to ist automaticky a preto sa o nu musi ziadat ziadostou.
@veronikastrickova prídavky dostávam, o to m som žiadala ešte s kocikovnym...
@9lf9 no tak ak nenahlásil žiadnu zmenu oproti materskej mohli by si domyslieť že chcem v poberaní dávky pokračovať ja...
Btw už to mám vybavené stačilo mailom poslať a papier zo sociálnej nebolo treba..
@lilinka2018 je normalne ze teraz po skonceni md si poziada aj otec. Zeny na UP su neni vestice 🤷♀️
@veronikastrickova tak keď nepožiada tak je podľa mňa logické že sa nič nemení... Ale sme na SVK tu to tak funguje že nič není logické... Tie ženy na úrade za to nemôžu
@lilinka2018 nie, kazdy vie ze si ziada sam a vybavuje skoro vsetko sam, len par zien to nevie a potom obvinuje inych len nie seba.

@mendyna Dobrý večer, prosím vás prišiel vám ten opatrovateľský príspevok?
Pýtam sa preto že tento mesiac som dostala len druhý krát opatrovateľský a prišiel mi včera,ale mne chodí papier tak musím ísť na poštu si vybrať,len chcem to na úrade zmeniť aby mi chodil na účet a tak chcem vedieť že ktorý deň zvyknú posielať . Ďakujem