icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

lubka484
13. máj 2021

@patriciamirko vieš, nie je dávka ako dávka... My sme tiež na dávkach, lenže je tu jedno veľké ALE. Ja nemôže ísť pracovať ani keby som ako veľmi chcela. Manžel Bohužiaľ pred takmer tromi rokmi dostal mozgovocievnú príhodu. Je odkázaný na moju pomoc. A teraz, on invalidný dôchodok, ja opatrovateľský príspevok. My si nezaslúžime 300,-€? Takisto som sa musela doma venovať dieťaťu, ktoré zrazu ostalo doma.
Ak si nájdem prácu na čiastočný úväzok, siahnu mi na opatrovateľský príspevok. Teoreticky by som to časovo stihla na pár hodín, ale nejde to, pretože to čo zarobím mi automaticky stiahnú z opatrovateľského. Takže ja som v rovine absolútnej nemožnosti privirobenia si. A nikoho nezaujíma, aké máme výdavky. Že platíme súkromne fyzioterapeuta, lebo štát má na háku. Že mu treba xy ďalších vecí, na ktoré nemá podľa tabuliek nárok.
A aj keď sme v situácií akej sme, tak 300,-€ nedostaneme...🤷🏻‍♀️

cuttina
13. máj 2021

@lubka484 preco nedostanete tych 333 eur? Ved prave pre vas by to malo byt...🙄

stevvvka
13. máj 2021

@cuttina tipujem, ze hmotnu nudzu nemaju. A toto su veci, ktore vedia este viac nasrať. Keby nedali pracujucim, ktori maju moznosti alebo prijem, ale Dali takym, ktori naozaj potrebujú, tak nech. Lenze to by museli kazdy pripad poaudzivat individualne a niektorí by to vedelu aj obist...

cuttina
13. máj 2021

@stevvvka hej, ale v dalsich dvoch vlnach budu davat aj tym, co ma 1.5 nasobok zivotneho minima az tusim do dvojnasobku. A tam by sa mali zmestit...🙄

ivankalaco
13. máj 2021

@cuttina budú dávať, ale iba vtedy, ak sa zmení legislatíva a tá sa nezmení, tak že ďaľšie vlny príspevku nebudú..

cuttina
13. máj 2021

@ivankalaco to je nejaka novinka? Uprimne, vychadzam iba z toho, co som pocula vcera vecer v TN. Dnes som na to este nemala cas. Ja si aj tak myslim, ze toto cele je zle.... ☹

hatsepset
13. máj 2021

@lubka484 ved prave vy by ste mali dostat. Takto kludne necg daju ludom co to aj pre tie deti a ma normalny zivot pouziju. Lenze takych akp vas je malo. Iste nikto nemanic proti ze vy by ste dostali peniaze. Skor ide o tych co ich za 2 tyzdne pre.... Viete ako "dezo ma love, inak nic nove, kym ich neprejeeeee, behom nedele" ich deti z toho neuvidia nič

monikatopolcany
13. máj 2021

Slsp Topoľčany rp už ráno na účte

lubka484
13. máj 2021

@hatsepset je to postavené na hlavu. Už nemám slov na tento štát. Za posledné roky som zistila, že skôr hľadajú cestu ako podkopnúť nohy a nie ako pomôcť.☹️ Ale nie o tomto je táto téma.

lubka484
13. máj 2021

@stevvvka tak tak, nie je to hmotná núdza v ponímaní zákonov tohto štátu...

nika1
13. máj 2021

Treba založiť novú tému sa mi zdá ženy 💁

atack
Autor odpoveď zmazal
nika_17
13. máj 2021

@atack mas pravdu,absolutne to sem nepatri? A? Ved sa ti to snivalo..,

ewka0012
13. máj 2021

O ten novy príspevok čo majú schvaľovať treba nejako požiadať ? Či kto rozhodne , kto je v núdzi a kto nie ? My v núdzi sme , žijeme v podnájme keďže na vlastne bývanie nemáme ,ja mám len rodičovský príspevok a muž cez koronu prišiel o prácu, odvtedy chodil len na dohody a brigády , zárobok slabý, starsi syn zo školy doma, príjmy minimálne , dvaja synovia ,v januári sme mali obaja koronu s horším priebehom, obaja mesiac PN, a ďalšie dva mesiace s následkami , veľa peňazí zostalo v lekarni na liečenie, ja mám este stále nález na plucach postcovid, my mame nárok? Nikde nepovedali ako sa dá on požiadať 😢na dve deti by veľmi pomohlo

nika1
13. máj 2021

@ewka0012 vyplatený automaticky ak ste v hmotnej nudzi-socialne dávky..každému by to pomohlo..ale smola 💁nemáte nárok..my sme na Tom tak isto ako vy

ewka0012
13. máj 2021

@nika1 veľmi nespravodlivé

sasanka605
13. máj 2021

@ewka0012 hmotna nudza je nieco uplne ine ako si opisala.

ewka0012
13. máj 2021

@sasanka605 a čo je teda hmotná núdza? Ako to že rodina nemá vlastný domov a ma malo prostriedkov na celkove vyžitie , zabezpečenie všetkého pre deti, skola , poplatky a pod.? Nemali sme ani na nájom niekedy, čo je to potom keď nie hmotná núdza ? Tu majú len cigani?

sasanka605
13. máj 2021

@ewka0012 hmotna nudza je davka, nepamatam kolko ale myslim ze to bolo cca 60€. Ja to nemyslim nejak v zlom co napisem, ja mam hypoteku a keby som ju nezaplatila banka sa so mnou parat nebude. Ty musis zaplatit najom. Ani jednej z nás ten byt nepatri. Asi tolko a pracujem aj popri detoch, cize zacinam okolo 16 a koncim ako kedy. Teraz je vraj viac ponuk prace ako po krize predoslej takze uz to chce len nakopnut a do prace mozes ist aj ty. S covidom ma to mrzi ale to v nasom state nikoho nezaujima a snad muz mal aspon podporu v nezamestnanosti ked predtym robil.

sasanka605
13. máj 2021

@ewka0012 preco si nedala chlapa na matersku ked ho chceli vyhodit? Mohol dalej robit inde dohody a brat aj matersku. Nemal splnene podmienky?

ewka0012
13. máj 2021

@sasanka605 hej mame to ťažké, každý čosi , maly ide do škôlky, bude mat tri a ja do prace od juna/júla, išla by som aj skôr ale keďže škôlky a školy boli zavreté , nedalo sa ísť do práce skôr , muž podporu nemal ani PNku keďže je živnostník 😥

ewka0012
13. máj 2021

@sasanka605 je živnostník takze nemohol na matersku 😥

alena789
13. máj 2021

@ewka0012 mohol , ak si platil odvody

sasanka605
13. máj 2021

@ewka0012 prvy rok je oslobodeny od zdravotky ale potom ak normalne platil tak mal narok. Tak potom uz len vydrzat, totiz vlada ide na predvolebnu kampan, aspoň to tak vyzera a heslo ze staci nekradnut nejak nejde do praxe.

miskak33
14. máj 2021

Pekné ránko možno by ste mi vedeli poradiť. Rodičovský mi príde šekom nakoľko som rušila účet. lenže sa nachádzam v karanténe. Je možné nejaké predĺženie vyplatenia rodičovského ???ďakujem.

kristin1212
14. máj 2021

@miskak33 otázka je kedy ste rušila účet a ci je ozaj už zrušený... A myslím ze ak ste na úrad nenahlasila zmenu o výplatu šekom, tak oni nemajú ako vedieť ze ten účet už ste zrusili

charlottevalca
14. máj 2021

Nikto RP?

petka1411
14. máj 2021

Ak som 12.4 podala žiadosť o nástup na materskú dovolenku (samozrejme viem že majú 60 dní ☺️) je nejaká šanca že by mi tento mesiac už nabehla na účet aj keď mi neprišlo písomne ešte vyrozumenie? Či náhodou tu nieje nejaká mamina podobne na tom a prišla jej 😁😋
Ďakujem

sonickadavid
14. máj 2021

Rodičovský príspevok mali nekdo?

laluska123
14. máj 2021

Ahojte, BA slsp RP + príd. na účte