Nájomná zmluva. Môžem poberať rodičovský príspevok?
Na MD som bola od 1.6.2007, potom som prešla na RD. RP poberám vo výške 164 eur ešte do 26.8.2010. Zdedila som nehnuteľný majetok (pôdu), no je v užívaní Poľnoh.družstva, pričom bude spísaná Nájomná zmluva a budem dostávať nájom za túto pôdu od družstva. Chcem sa opýtať, či bude mať vplyv na poberanie RP.
Takže keď od tohto mesiaca budem dostávať za prenájom nájom,(aj keby to bolo len raz alebo dvakrát do roka) budem musieť v roku 2011 podať daň.priznanie, áno?A to je všetko?
Ešte presne neviem aká suma to bude ani ako často budem nájom dostávať. Zmluva sa ešte len bude vyhotovovať.
Ďakujem
Aaaa, ešte terba sa mi ísť teda prihlásiť na Daňový úrad kvôli IČU? Na čo je to dobré?
s tym ICOm som si neni ista a aj do danoveho to bude treba dat iba v pripade, ze to prekroci urcitu sumu. Myslim, ze ked zbehnes na poradu, tak tam najdes aj tieto infosky, dobra stranka je etrend.sk
Ďakujem pozriem
standa82 myslim, ze ak budes mat najomnu zmluvu, bez ohladu na vysku najmu, tak sa musis prihlasit na DU (vsak im napis email tu je navod ako a pytat, dalej som nehladala) http://www.drsr.sk/wps/portal/!ut/p/kcxml/04_Sj...
Ďakujem.Keď budem mať zmluvu v rukách, budem sa ďalej informovať na DU.

standa - nebude 😉 pred par dnami sa tu niekto pytal na prenajom byt. Prijmy z prenajmu nie su prijmy zo zavislej cinnosti (nemusis robit vobec nic, aby si ich ziskala 😉 ). Akurat zdanujes v danovom priznani...