icon

Nárok na materskú

26. nov 2022

Mám veľmi komplikovanú otazku a možno to niektorá z Vás riešila tiež tak sa skúsim opýtať.
Som na rodičovskej dovolenke (syn bude mat v júli 3 roky )
Pracovný pomer ( budem ju volať práca A)mi trvá na dobu neurčitú. V marci tohto roku som sa zamestnala v inej firme (táto bude práca B), kde mám tiez zmluvu na dobu neurčitú. Moja otázka znie. Ak podám výpoveď v práci B(dvojmesačná výpovedná lehota) počas tejto doby otohotniem budem mať nárok na materskú aj z toho zamenstania B alebo len z toho prvého A ? Ak otehotniem až keď bude mať syn 3 roky respektivne by som otehotnela tesne pred jeho 3 roky. Musím nastúpiť do práce A, aby som mala nárok na materskú ? Predpokladám, že z prace B nie ak uplynie výpovedná lehota. Snáď ma niekto pochopí 😀 ďakujem

andy57
26. nov 2022

skús sa spýtať v skupine Návrat do práce po MD a RD

autor
26. nov 2022

Ďakujem skúsim

zalka
26. nov 2022

Ak otehotnieš po nástupe do práce A, tak ti zanikne OL zo zamestnania B.
Stále budeš mať nárok na MD z práce A.
Z práce B nárok budeš mať len ak ti práca B zanikne až po treťom roku dieťaťa, a po skončení tvojej RD.

autor
26. nov 2022

@zalka ďakujem za odpoved, takze ak dám teraz výpoveď k 1.1 z prace B a napríklad otehotniem ešte v dvojmesačnej Výpovednej lehote mám nárok na materskú aj z prace aj z práce B ? Ak otehotniem po skončení výpovednej tak len z prace A ? Lenže keď otehotniem napríklad v marci a teda syn ma 3 roky v júli tak musím ešte nastúpiť do prace A na čas kedy môžem nastúpiť na materskú ?

zalka
26. nov 2022

1.1 z prace B a napríklad otehotniem ešte v dvojmesačnej Výpovednej lehote mám nárok na materskú aj z prace aj z práce B ? .... NIE
Ak otehotniem po skončení výpovednej tak len z prace A ? ... ANO
Lenže keď otehotniem napríklad v marci a teda syn ma 3 roky v júli tak musím ešte nastúpiť do prace A na čas kedy môžem nastúpiť na materskú ?.... ANO, alebo môžeš čerpať dovolenku, alebo ísť na PN aby si vykryla čas medzi skončením RD a novou materskou.