Nárok na materskú po ukončení pracovného pomeru na dobu určitú

maly_princ_a_ruza
10. jan 2023

Dobry den, prosim vas, kto sa v tom vyzna.
Mam taky pripad ktory som nenasla ani na nete ani tu v diskusiach.
Ide o to ze 30.9. mi skonci prac. pomer lebo som ho mala na dobu urcitu. Nepredlzia mi ho pravdepodobne. Ale materska by mi mala skoncit 31.10. Otazka je ze kedze v case posledneho mesiaca (oktober) uz budem nezamestnana, budem mat narok na materku aj za ten mesiac oktober? A co potom s rodicovskou dovolenkou? Mam narok na plny rodicovsky prispevok ked uz v tom case budem nezamestnana alebo na ten nizsi? Docitala som sa ze na plny rodicovsky mam narok ak som poberala matersku, len ja v tom case budem nezamestnana uz mesiac tak neviem..
Dakujem, velmi by ste mi tym pomohli

klarissa25
10. jan 2023

A ty si teraz tehotná?

casillas28
10. jan 2023

@maly_princ_a_ruza vsak ale matersku mas na zaklade toho ze si robila poslednych 270 dni ak sa nemylim..to ze mesiac nebudes zamestnana na tom nemeni nic pokial splnas podmienku vyssie..teda tak to chapem ja 🙂

mogaa
10. jan 2023

materskú vypláca SP, takže ano budeš ju dostávať do termínu ke kedy ti vychádza, potom prechádzaš plynulo na rodičovský a dostaneš ten vyšší keďže si poberala materskú

54tinka54
10. jan 2023

@maly_princ_a_ruza áno budeš mať nárok na materskú aj za október a tým pádom že si na dieťa poberala materské tak ti potom patrí aj vyšší rodičovský príspevok. To či ti PP stále trvá alebo nie, s tým nič nemá.
A ak by ti nepredĺžili zmluvu tak do dvoch rokov od skončenia zmluvy máš nárok na podporu v nezamestnanosti (teda ak si pred materskou pracovala aspoň 2 roky).

maly_princ_a_ruza
autor
10. jan 2023

Dakujem vam za pomoc, som uz pokojna ked to tak bude 🙂 ano som tehotna a este som na matersku nenastupila. Mam narok na matersku to viem nakolko som odrobila niekolko rokov, len som sa zlakla ze ked budem nezamestnana ze to bude mat na moju situaciu nejaky vplyv. Niektore veci som si zle vysvetlila ale som uz v obraze.
Dakujem vam vsetkym ⚘️💚