icon

Nárok na maximálnu podporu po rodičovskej dovolenke

8. júl 2020

Zienky ako je to s tou max podporou. Beru sa do uvahy posledne 2 roky to viem, ale Napr. PP skoncim dohodou k 17.8.2020 a pocitaju sa roky 2018 a 2019 alebo presne 2 roky pred podporou 9.2018 do 9.2020? Dakujem

alenah31
8. júl 2020

Ani jedno....max. podpora= trvajuci PP pocas RD, pocas 2 rokov na RD ziadny prijem. Ak koncite RD 17.8. (dieta dovrsilo 3 roky) 18.8. vycerpate 1 den dovolenky a zaroven ukoncite PP, zvysnu dovolenku si nechate preplatit= pravdrpodobne max. podpora.

autor
8. júl 2020

@alenah31 dakujem za odpoved....to bola skor otazka do buducna. Mne RD skoncila v juni, ale kedze som otehotnela, tak som nechcela ukoncit PP dohodou, ale chcela som vediet ako to je, aby som sa zariadila po skonceni dalsej RD a mohla ziadat potom max podporu, ked este taka moznost bude. Som momentalne na pand OCR a ked mi skonci, tak zamestnavatel chce, aby som cerpala 20dni dovo. Preto som chcela vediet, ci by ta dovo ovplyvnila max podporu, kedze dovo by bolo 2020 a koniec druhej RD januar 2024? Ako by to bolo v tomto pripade?

evita68
8. júl 2020

ak sa nezmenia zákony, tak tak isto, ako je písané vyššie

autor
9. júl 2020

@evita68 a moze ovplyvnit max podporu keby som si prerusila RD kvoli tomu, ze by siel manzel na MD a ja by som sa sla nahlasit na zdravotku ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, este predtym nez by mi plynuli tiez 2roky RD? Vdaka

draik
9. júl 2020

Nemôžte prerušiť RD. Zostanete na RD bez RP, zdravotné odvody si zaplatíte.

autor
Autor odpoveď zmazal
draik
9. júl 2020

Spôsobm, akým sa dopracujete k maximálnej podpore, tu už bol uvedený a je rozpísaný v xyz ďalších témach. Nie je snáď potrebné to písať stále dookola.

autor
9. júl 2020

@draik ja viem, ze treba vycerpat 1 den dovo a zvysok preplatit to je vsade, ale nenasla som nikde ci ma vplyv na podporu, ked sa nahlasim na zdravotku ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, ked pojde manzel s mladsim na MD? Abo si mam platit radsej rovno zdravotne?
Ale ako citam z vasej poslednej odpovede, tak si mam radsej zaplatit zdravotne

autor
9. júl 2020

@evita68
@draik
@alenah31
Dakujem zienky za odpovede...

draik
9. júl 2020

Musíte zostať na RD, pričom k tomu istému dieťaťu, na ktoré bude otec poberať materské, aj tak nemôžte mať status starajúcej sa osoby v zmysle ZP.

autor
9. júl 2020

@draik viem, ze nemozme na jedno dieta. Otec bude poberat na mladsie MD a ja by som sla so starsim ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov. Ja som chcela ziadat o max podporu uz tento rok, ale som otehotnela, tak som nechcela koncit PP dohodou. To si teraz zistujem, ak by bola v buducnosti este tato moznost o max podporu, aby som vedela, ci ma vplyv na podporu, ked by som sa sla nahlasit na ZP a nemusela by som si platit zdravotne ja.

evita68
9. júl 2020

Veď po ďalšej RD v 2024 rok 2020 nebude mať žiadnu váhu.. stále platí môj prvý príspevok

autor
9. júl 2020

@evita68 ano ten vasej odpovedi chapem, ale mne ide teraz o to, ci ma vplyv to ze by som pocas RD prerusila RP a sla sa nahlasit na ZP ako osoba sa starajuca o dieta do 6rokov, lebo by siel manzel na MD?

evita68
9. júl 2020

PREBOHA NIE ! Veď to píšeme dokola

dewyn
26. nov 2020

@evita68 a neviete mi poradit, nedocitala som sa nikde, ako je to v prípade ak dieta dovrsi 3.rok v ppsledny den v mesiaci, cize 28.2., ak vycerpam dovolenku 1.3 budem mat tiez narok na max vysku ak sa lamu mesiace?

evita68
26. nov 2020

@dewyn lámanie mesiacov nič neovplyvni