icon

Nárok na príspevky, keď neuvediem otca dieťaťa

1farfallino1
3. máj 2015

Ahojte babeny, zacula som ze ked neuvediem otca do RL tak stracam narok na niektore socialne davky. Je na tom nieco pravdy alebo je to len fama?

Strana
z2
fidorka7
3. máj 2015

@adrika1704 áno, ale ty si mala na rodnom liste, predpokladám, uvedeného otca dieťaťa, nie?
Ona je ale v úplne inej situácii, keďže ho tam mať nebude. 😉

adrika1704
3. máj 2015

@fidorka7 kiez by jej to pomohlo 🙂 ja som len chcela poukazat na objektivnost jednotlivych uradov..nie je to lahke..dalsou mojou skusenostou bola starostlivost o dedka..rozumej o clena rodiny..dalsie sklamania ako dokazu uradnicky podkopat bezneho ziadatela..niekedy som mala pocit ze to davaju z vlastneho..preto uz takmer ziadnemu uradu neverim

adrika1704
3. máj 2015

@fidorka7 a mozno sa to za tie roky zmenilo..ale mne nechceli priznat ziadne davky kym nebudem mat urcene vyzivne..vysvetlene mi to bolo tak,ze prvoradou povinnostou je urcenie vyzivneho..takto som 'prezila' 3 roky..bo som netusila kde je..ono to take jednoduche v praxi urcite nieje

fidorka7
3. máj 2015

@adrika1704 neviem či sa zmenilo, či nie, ale ešte raz sa pýtam TY SI MALA NA RODNOM LISTE UVEDENÉHO OTCA DETÍ??? ak áno, tak v tom je ten ROZDIEL. a to platí i dnes, ak je otec uvedený, v prvom rade musí byť výživné. Pletieš tu dve rôzne veci.

Strana
z2