icon

Nárok na príspevky počas materskej

nikkyniks
10. feb 2014

Ahojte, tak už pomaly idem na materskú dovču aj ja 🙂 Chcem sa však opýtať, že či neviete, na čo mám nárok, kedže som ešte slobodná, svadba bude v septembri ... a som zároveň vysokoškoláčkou v 3- ročníku a k tomu poberám dávku v hmotnej núdzi, nakoľko som si menila pobyt, aby som aj ja niečo z toho ťažila ... nemáte nejaká kočka s takýmto skúsenosť ? 🙂

Strana
z2
hradnapani
10. feb 2014

@girlie_konik tiez ma pravidelne udivuje, ak si niekto mysli, ze tie davky stat cuca hadam z vesmirneho zdroja. Na davky sa skladaju vsetci, ktori prispievaju do odvodov. Ale to pochopia ludia az vtedy, ked zacnu sami pracovat a potom ich aj bude zaujimat, kam sa ich peniaze nalievaju.

bosoriak
10. feb 2014

@nikkyniks Ako tu uz pisali, mas narok na rodicovsky prispevok, pridavok na dieta, na prispevok pri narodeni dietata a priplatok k prispevku pri narodeni. Vsetko az po porode, kedze podmienkou vyplacania materskeho je minimalne 270dni nemocenskeho poistenia za posledne 2 roky pred porodom.

@girlie_konik Suhlasim v kazdom slove.

nikkyniks
autor
10. feb 2014

JA sa už proste nevyjadrujem ... pustila sa tu do mňa, ako keby som bola nejaká cigánka, ktorá nikdy v živote nerobila nič, iba rodila deti ... jedno za druhým, poberala od štátu všetko možné čo sa dá a pľuvala po ľuďoch ... občas sa treba aj zamyslieť, keď niečo napíšeme. A hlavne komu, keby som niekedy TEBE alebo niektorej z Vás niečo urobila, nepoviem ani pol slova, ale kydať tu na mňa, čo ma ani nepoznáš ... gratulujem.
Veľa šťastia prajem, nech sa darí 🙂 Pa

evita68
10. feb 2014

@girlie_konik dúfam, že ty, ani všetky, čo ti tu dávajú za pravdu, ste nikdy nezobrali ani nezoberiete žiadnu dávku od štátu.. ani materskú, ani rodičovský príspevok..

miriama41
10. feb 2014

Budes mat narok na rodicovsky prispevok a samozrejme pridavok na dieta. Narok na davku v hm.nudzi ti automaticky zanikne,no musis im oznamit,ze ides na rodicak,lebo davku budes musiet vratit spat.

miriama41
10. feb 2014

@nikkyniks Este sa ta chcem opytat, bola si poziadat o ochranny prispevok vo vyske 13,50 eur? Vyplaca sa tehotnej mamicke od 4-teho mesiaca tehotenstva. Ziada sa tam kde aj davka v hm.nudzi a treba ti len kopiu teh.knizky. kedy mas termin?

nikkyniks
autor
10. feb 2014

@miriama41 Hm o takom ničom ani neviem :D Ale radšej nežiadam nič, bo dakoho by tu urvalo ... :D A termín mám 7. apríla 🙂

miriama41
11. feb 2014

@nikkyniks nika,to nemyslis vazne,chod si pre tych par euro a kup nieco pre babatko ;) viete co budete mat?

nikkyniks
autor
11. feb 2014

A to mi dajú teraz naraz, alebo ako ?

nikkyniks
autor
11. feb 2014

@miriama41 ... to predtým, hore písané je Tebe :D

bosoriak
11. feb 2014

@evita68 Do systemu som odviedla niekolkonasobne viac, nez som z neho kedy dostala. Preto si myslim, ze vykrikovat tu @girlie_konik ktora je na tom pravdepodobne tak isto, ze od nej nikto peniaze nechce je prinajmensom usmevne.

Strana
z2