Nárok na rodičovskú dávku a materskú po návrate z Rakúska
Ahojte prosím vás neviete či budem mať nárok na rodičak a materskú keď by sme sa presťahovali naspäť na Slovensko z rakúska?Mam 2 deti jedno 1,5 ročne a druhého 3 týždňového novorodenca na ktorého momentálne poberám materskú v rakusku zaujímalo by ma či by som mala po pristahovani nárok aj na Slovensku ak hej tak v akej výške by to bolo,koľko by som dostala celkovo za mesiac peňazí na deti dokopy…ďakujem veľmi pekne ❤️
@anonym_autor mať nárok z Rakúska tak ako dostávas, tu nie
Je jedno kde sa presťahuješ, materská ti ostane a bude naďalej vyplácaná z Rakúska
Materska ti ostane do 8tyzdnov dietata aj ked sa prestahujes na sk,ak manzel ostane v At mas narok na kinderbetreungsgeld a pridavky ak sa vraciate vsetci poziadas si na sk,bud o matersku alebo rodicovsky prispevok
Tak materskú dočerpáš z Rakúska a na SK rodičák máš nárok ak manžel bude zamestnaný na SK

na narok na matersku v sr musis mat odpracovane urcite mesiace, ak sa nemylim tak cca 24 mesiacov.. Predpokladám ze vsetko budes poberat naďalej z At, keďže ti to nemaju z coho vypocitat a z At narok máš