icon

Nárok na rodičovskú dávku a materskú po návrate z Rakúska

22. júl 2025

Ahojte prosím vás neviete či budem mať nárok na rodičak a materskú keď by sme sa presťahovali naspäť na Slovensko z rakúska?Mam 2 deti jedno 1,5 ročne a druhého 3 týždňového novorodenca na ktorého momentálne poberám materskú v rakusku zaujímalo by ma či by som mala po pristahovani nárok aj na Slovensku ak hej tak v akej výške by to bolo,koľko by som dostala celkovo za mesiac peňazí na deti dokopy…ďakujem veľmi pekne ❤️

katkaseiner
22. júl 2025

na narok na matersku v sr musis mat odpracovane urcite mesiace, ak sa nemylim tak cca 24 mesiacov.. Predpokladám ze vsetko budes poberat naďalej z At, keďže ti to nemaju z coho vypocitat a z At narok máš

luliu
22. júl 2025

@anonym_autor mať nárok z Rakúska tak ako dostávas, tu nie

lisymbia
22. júl 2025

Je jedno kde sa presťahuješ, materská ti ostane a bude naďalej vyplácaná z Rakúska

luliu
22. júl 2025
@lisymbia

Je jedno kde sa presťahuješ, materská ti ostane a bude naďalej vyplácaná z Rakúska

@lisymbia ona sa skôr podľa mňa pýta, či bude dostávať niečo tu, keď tam všetko vyčerpá?

mamaaja82
22. júl 2025

Materska ti ostane do 8tyzdnov dietata aj ked sa prestahujes na sk,ak manzel ostane v At mas narok na kinderbetreungsgeld a pridavky ak sa vraciate vsetci poziadas si na sk,bud o matersku alebo rodicovsky prispevok

lisymbia
22. júl 2025

Tak materskú dočerpáš z Rakúska a na SK rodičák máš nárok ak manžel bude zamestnaný na SK