icon

Nárok na rodičovský príspevok a druhé dieťa v pestúnskej starostlivosti

mirareisenauer
6. jan 2015

Ahoj baby. Chcem sa spýtať, či má žena, ktorá dala predošlé dieťa do pestrúnskej starostlivosti a neplatí naň výživné, ďalšie na adopciu a je teraz tehotná má nárok na poberanie rodičovského príspevku? 😠 Lebo toto už je vrchol, ak áno.

cajka_j
6. jan 2015

@mirareisenauer nepobera sa rodicak az po narodeni? a pokial by sa o dieta riadne starala,preco by nemala mat narok? mne by prislo divne,keby jej ho nedali,v pripade,ze sa on teda stara...ci som divna ja?

cairka
6. jan 2015

@mirareisenauer , pokiaľ dieťa ostane v jej starostlivosti tak samozrejme má 😉 Zabrániť tomu, aby dieťa v jej starostlivosti ostalo, ak ona sa chce o neho starať, sa nedá....

maznacik007
6. jan 2015

@mirareisenauer na rodicak a pridavky ma narok jedine nebude mat narok na kocikove

pribinak
6. jan 2015

@maznacik007 preco nemá nárok na kocikove?

mirareisenauer
autor
6. jan 2015

Tá žena v živote nerobila, má dlhy aj na zdravotnej aj na socialnej. Všetky deti čo mala tj. 3 dala na adopciu a teraz si urobila dieta len preto aby dostala kočíkove a rodičovský. Dokonca obaja rodičia sú bezdomovci. Pochybujem, že taká žena ako ona by sa riadne starala. Ani nemá adresu. Len mi je lúto, že štát práve takýchto vypočítavých ludí ešte podporuje. A to nie je ani rómka! ☹

maznacik007
6. jan 2015

@pribinak v podmienkach na porodne /kocikove/ je
Nárok na príspevok pri narodení dieťaťa nevzniká, ak:
•oprávnená osoba pred uplatnením nároku na príspevok pri narodení dieťaťa súhlasila s osvojením dieťaťa,
•dieťa bolo zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov,
•ďalšie deti narodené pred narodením dieťaťa, na ktoré si oprávnená osoba uplatňuje nárok boli zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov

na nu plati to tretie ...

maznacik007
6. jan 2015

@mirareisenauer kocikove nedostane vid príspevok vyssie

pribinak
6. jan 2015

@maznacik007 dakujem

liz_lemon
6. jan 2015

prečo sa to stále dokola pýtaš?
presne toto isté si sa už pýtala https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/ma-pravo-na-poberanie-rodicovskeho-prispevku/

mirareisenauer
autor
6. jan 2015

@liz_lemon lebo každý tvrdí niečo iné. Dokonca na úrade práce v Piešťanoch jej povedali, že má nárok aj na kočíkové! Tak ja potom neviem, kde je pravda.