icon

Nástup do práce a poberanie rodičovského príspevku

otilia16
Dnes o 11:28

Ahojte, syn bude mať v júni 3 roky, zatiaľ som s ním doma na rodičovskej. Počas MD mi skončila pracovná zmluva a teda aj pracovný pomer a vlastne som ostala nezamestnaná. Mám možnosť nastúpiť do novej práce. Dieťa bude doma so starými rodičmi. Keď nastúpim do práce, rodičovský príspevok mi ostáva až do júna však? Nič sa nezmenilo? A tri dni od nástupu do práce musím dať vedieť na úrad práce že som nastúpila či nie? Mám ešte nejaké povinnosti, co treba vybaviť?

anonym_7818cd
Dnes o 11:40

rodičovský príspevok ostáva do 3. narodenín dieťaťa, potom oznamuješ úradu práce kde bude dieťa (v starostlivosti rodičov, opatrovateľky alebo v materskej škole)
ak nastúpiš do zamestnania všetko nahlasuje tvoj zamestnávateľ (sociálna, zdravotná) ty informuješ úrad práce o novom zamestnaní vopred (že máš pracovnú zmluvu od XY a oni ťa vyradia k tomuto dňu)

domka222
Dnes o 11:42

Ak nástupiš počas rd,nemusíš oznamovať nič ùp. Len keď dieťa dovŕši 3 roky,kde sa bude zdržiavať.

domka222
Dnes o 11:43
@anonym_7818cd

rodičovský príspevok ostáva do 3. narodenín dieťaťa, potom oznamuješ úradu práce kde bude dieťa (v starostlivosti rodičov, opatrovateľky alebo v materskej škole)
ak nastúpiš do zamestnania všetko nahlasuje tvoj zamestnávateľ (sociálna, zdravotná) ty informuješ úrad práce o novom zamestnaní vopred (že máš pracovnú zmluvu od XY a oni ťa vyradia k tomuto dňu)

@anonym_7818cd z čoho ju majú vyradiť, keď je ešte na rodičovskej?Však nie je počas poberania evidovaná na úrade práce.

hianicka13
Dnes o 12:00

Tak ako si napisala, nic sa nemeni a rodicovsky prispevok ti zostava do 3 rokov tvojho dietata

anonym_95fb39
Dnes o 12:13

Tak ja som nikde nic nenahlasovala,v praci sme sa dohodli na vypovedi dostala som odstupne,a tym sa rodicovska dovolenka zmenila na rodicovsky prispevok,od roku som v druhej praci,nikde som nic nenahlasovala a v 3r sa jedna o pridavky,aby dalej chodili.Mala som aj zo skolky rozhodnutie a nic nechceli,len tlacivo som vyplnilam

otilia16
autor
Dnes o 13:01

Ďakujem za odpovede 🙂 len tak pre zaujímavosť, keď dovŕši 3 roky 8.6. výška rodičovského za jún je len za tých 8 dní, či celý mesiac?

katesocka
Dnes o 13:14
@otilia16

Ďakujem za odpovede 🙂 len tak pre zaujímavosť, keď dovŕši 3 roky 8.6. výška rodičovského za jún je len za tých 8 dní, či celý mesiac?

@otilia16 celý mesiac