Nástup do práce po RD - je zamestnávateľ povinný čakať kým sa zadarí so škôlkou?
3. jan 2019
Dievcata prosim o radu. Mala je aprilova a do skolky pojde az v septembri. Znamena to ze maj, jun, jul, august budem bez prijmu? Zaplati za mna stat aspon poistne? Kde sa treba nahlasit? Zamestnavatel je ma stale povinny prijat aj ked budem doma dlhsie ako tie standartne 3 roky? Dakujem
@zuzu1304 v práci si budeš musieť čerpať dovolenku alebo neplatené voľno alebo budeš na neplatenej RD,ale myslím si,že zamestnávateľ čakať nebude
zbytočne si komplikuješ život,prečo ju nedáš do školky v apríli? zamestnávateľ nie je povinný ťa čakať do sept. a ani to neurobí
Ja ju chcem dat v aprili ale asi mi ju nevezmu tak sa pytam na dalsie moznosti. Dakujem vam dievcata za odpovede.

nevieme podrobnosti ?! bola si pred materskou zamestnaná, alebo nie ? Ak áno, po RD by si mala nastúpiť do pôvodného zamestnania, samozrejme ak zamestnávateľ Ti nedá výpoved....ak si nebola zamestnaná, tak sa treba nahlásiť na úrad práce ...zdravotné odvody za teba platí štát, dôchodkové už nie...ale ak máš dieťa do 6 rokov tak sa môžeš prihlásiť na sociálnej poistovni....požiadať môžeš o dávku v nezamestnanosti, samozrejme ak máš nárok....