Nástup do škôlky - pracujúca mama ostáva ešte doma
Ahojte, viete mi poradit? Maleho chcem dat od novembra (skor mi ho nezoberu) do skolky. Bude mat 2 roky. Ja som zamestnana na TPP, ale nechcem este nastupit do prace aspon 2 mesiace dokedy si maly v skolke nezvykne. Co vsetko musim ponahlasovat? Pridem o rodicovsky prispevok? Aj keby som o rodicovsky prisla, chcela by som aspon, aby odovody dalej za mna platil stat dokedy nepojdem pracovat. Mal niekto podobnu situaciu? Dakujem
@chadkroeger nehorázne čo tu niektoré popísali aj keď o veci ani páru nemajú, len útržkovité info (áno, myslím hlavne marlenku). K veci ti napísala evittam a ďalšie. Iba chcem dodať pre väčší pokoj v tvojej duši - rodičovský príspevok je PRÍSPEVOK, matka s dieťaťom z neho nemajú žiť (hoci tu na koníku často čítam, že takto neuvažuje mnoho čerstvých otcov), má im k úhrade zvýšených životných nákladov prispieť. Životné náklady pokrýva materské, rodičovský na ne už len prispieva a je preto normálne mať počas neho príjem z bežnej práce, nech už si o pracujúcej matke dieťaťa do 3 rokov kto chce myslí čo chce.
@chadkroeger ano aj na celý den
@chadkroeger tie 4hodiny co pani splietala sa tykaju pripadu neplatenej rodičovskej dovolenky...
@esterba ja viem, ze RP sluzi iba na potreby dietata, no v dnesnej dobe vela matiek musi z tych penazi zivit aj seba a platit nevyhnutne poplatky. Osobne obdivujem take zeny, ktorym tie peniaze vystacia na cely mesiac a vedia z toho vyzit.
A dakujem aj za Vasu odpoved - radu.
@katarinamarkova dakujem krasne 🙂
@chadkroeger Z 200Eur sa neda vyžiť. Jedine ak neplatí najom,energie a byva slobodna matka u rodičov. A preco by musela?! Treba zdvihnúť zadok a ist pracovať a starat sa o seba a o dieta. A tiez ziadat vyzivne od otca. A nie sedieť, pisat kazdy mesiac uz 1.ci nebude RP nahodou skor.

@katarinamarkova velmi pekne ste to napisali len este otazka - ziadne 4 hodiny v skolke ale aj na cely den nie?! Ja som totiz riaditelke sukromnej skolky hovorila, ako si to zo zaciatku predstavujem a nic nespominala, ze bude iba na 4 hod chodit.