icon

Navrat do práce a následne druhá materská

alica42
10. aug 2021

Ahojte koncil mi rodicovsky prispevok, no mesiac predtym ako som sa mala vratit do prace som ich informovala, ze som opat tehotna.jmomentalne som pn kvoli rizikovemu tehotenstvu.je normalne ze mi nedali novy priemer podpisat?neviem, co si o tom mysliet....Dakujem

loginexistuje
10. aug 2021

aky novy priemer ? ved si nenastupila do prace .... VZ bude predpokladany

alica42
autor
10. aug 2021

@loginexistuje novy priemer z ktoreho mi budu ratat matersku, najprv mi vraveli, ze bude treba novy podpisat no nakoniec mi nedali nic

fidka79
Odpoveď bola odstránená
barus26
10. aug 2021

@fidka79 to čo je za sprostý komentár toto? to akože žena nemôže už mat ani 2 deti?🤦🏻‍♀️ píšeš tu ako keby bola 20 rokov na dávkach

bluka2
10. aug 2021

@barus26 2 deti mať nie je problém, ale tie PN počas tehotenstva (okrem tých pár opodstatnených prípadov- možno aj tento a možno aj nie ako väčšina) čo ficia na Slovensku som nikdy nepochopila... Asi len v našej krajine tehotenstvo znášajú ženy tak zle

barus26
10. aug 2021

@bluka2 aj ja som bola na rizikovom tehotenstve.. to bolo prvyraz za 3 roky čo som robila, že som išla na pn.. Bohužiaľ niekedy sa inak nedá. No ja som bojovala za to aby som sa vrátila do prace, no mna dr. nepustila… Ale máš pravdu, že niektoré ženy idu na pn len preto, že sú tehotne..

bluka2
10. aug 2021

@barus26 to je jasné, že sú aj reálne dôvody

lilinka88
11. aug 2021

@alica42 nemyslím si,že musíš niečo podpísať, možno ak by si nastúpila do práce a robila. Teraz sa ti bude aj PN aj MD počítať z pravdepodobného vymeriavacieho základu, ktorý dá účtovníčka. Môže, nemusí zohľadniť zvýšenie platu

ivkazba
11. aug 2021

@fidka79 wtf? To je koľko komplexov a zloby v jednom človeku keď dokáže mať takýto primitívny komentár? Je doma, pretože má nárok byť 3 roky s dieťaťom doma. Čiže každá žena je lenivá ak nešupne polročné dieťa do jaslí a je doma celú rodičovskú?

ivkazba
11. aug 2021

@bluka2 áno, toto je silný fenomón Slovenska, tehotné celé mesiace na PN (nehovorím o prípadoch, kedy je to absolútne zdravotne opodstatnené). Vo väčšine krajín takýto socializmus neexistuje.