Návrat z práce naspäť na rodičovskú dovolenku

edajna6
7. nov 2023

Ahojte
Hľadám nejaký vzor , chcela by som sa naspäť vrátiť na rodičovskú dovolenku zo zamestnania, po 9mesiacoch od narodenia som nastúpila naspäť do roboty, nakoľko moja funkcia sa zrušila, dali nás na inú funkciu a neviem to nijak vyriešiť aby mi niekto strážil malého lebo nemám už svoju smenu a ani nie sú ochotný ma dať do smeny nakoľko je málo ľudí a nijak mi to nevychádza ani s manželom ani zo starými rodičmi lebo ešte aj oni pracujú.
Tak som sa rozhodla do veku 3 rokoch dieťaťa ostať na rodičovskom.
Zatiaľ som našla vzor len z RD nástup do práce naspäť, ak by mi niekto pomohol bola by som vďačná alebo či už niekto bol v podobnej situácii.
Ďakujem

lucka_ke
7. nov 2023

postupuješ podľa Zákonníka práce paragraf 166, písmeno
(3) Žena a muž písomne oznámia zamestnávateľovi najmenej jeden mesiac vopred predpokladaný deň nástupu na materskú dovolenku, otcovskú dovolenku a rodičovskú dovolenku, predpokladaný deň ich prerušenia, skončenia a zmeny týkajúce sa nástupu, prerušenia a skončenia materskej dovolenky, otcovskej dovolenky a rodičovskej dovolenky.

čiže napíšeš zamestnávateľovi oznámenie, že v súlade s par. 166 písmeno 3) Zákonníka práce im oznamuješ, že nastupuješ vtedy a vtedy na rodičovskú dovolenku s maloletým XY

doručíš zamestnávateľovi, najlepšie oproti podpisu a to je všetko

melanta
7. nov 2023

Nepotrebuješ žiadny vzor, stačí vlastnými slovami a tak ako ti napísala Lucka. Mimochodom, ak ti zrušili funkciu a preradili na inú, mohli tak urobiť iba s tvojim súhlasom. Súhlasiť si nebola povinná.