icon

Nemám nárok na materskú. Mám nárok na rodičoský?

ni13
3. sep 2015

Ahojte Vie mi niekto poradit ako je to? Ja som bola nezamestnana a viem ze nemam narok na materske ale po porode na rodicovsky prispevok ale ked som chcela vybavit rodic. prisp povedala pani ze nedostanem rodicovske pretoze nepracovala som iba priatel pretoze on robi v rakusku ale este mame moznost ked priatel nejake papier od rakusku zo socialke donesie a ja nna urade prace ja donesiem a tak mozem dostat rodicovske to naozaj tak je? Ja som myslela ze na rodicovske dostanem ked nemam narok na materske? Dakujem za odpoved vopred

Strana
z6
liebling98
10. sep 2015

@marianna162 pokiaľ Tvoj muž pracuje v zahraničí a Ty si na RD na SK, dôležité je aj to, či máš TPP. Lebo sa posudzuje tzv primárna krajina záujmu. A ešte je dôležité, či to zahraničie má dávku obdobnú nášmu rodičáku.
Ja som v trochu inej situácii, muž robí v zahraničí, ja som s deťmi na SK, ale mám tu TPP. Rodičák dostávam na Slovensku, ale vždy začiatkom roka musím priniesť potvrdenie od zamestnávateľa, že som stále v TPP. Tiež samozrejme vyhlásenie o bydlisku (čo si mnohí radi mýlia s trvalým pobytom)

marianna162
10. sep 2015

@liebling98 bingo! Ja nemám PZ preto nemôžem,nemám nárok na sk iba môj muž v at,, som tak šťastná že konečne niekto kto sa opäť vyzná 😄😄😄 ach konečne nie so jediná ktorú slovenské úrady podviedli 😀😀

evittam
10. sep 2015

@liebling98 Ano,ale musi to byt manzel. Kočka,co sa a to pytala ma partnera,cize ma narok aj bez TPP.

marianna162
10. sep 2015

@evittam ježiš ty si to fakt napísala a sama si išla proti tomu

9lf9
10. sep 2015

@evittam vobec nemusia byt zosobaseni, raz ked matka uvedie na rodny list dietata otca tak su ROVNOCENNE opravnene osoby, az kym nie je zverenie dietata sudom do starostlivosti jednemu z rodicov. Status ze slobodna matka neznamena-nezosobaseni rodicia dietata...ale matka ktora je samostatne zijuca s dietatom a nema na rodnom liste uvedeneho otca dietata. Takze pre narok sa sleduju obaja rodicia nie zosobaseni rodicia

kristinaanna
10. sep 2015
ni13
autor
10. sep 2015

No uz ja neviem naozaj ako to je uvidime ked budem to vybavovat a potom aj ja pisem akp to je

Strana
z6