icon

Neoprávnené čerpanie rodičovského príspevku: Ako reagovať?

Dnes o 13:03

Ak by ste sa dozvedeli, ze jedna známa pobera plny rd aj napriek tomu, ze dieta normálne navštevuje skolku, na celý den, nahlásili by ste to? Dozvedela som sa to úplnou náhodou. Ona je doma, obe deti ma v skole, skolke. Nechcem by udavacom, ale nie je to spravodlivé. V rodine mame mamičku s chorým synčekom, jej opakovane zamietaju predĺženie rodičovského príspevku (a dieta naozaj chore je) a táto známa sedí doma, deti v školskom zaradení a este s príjmom rd. Co by ste urobili?

Strana
z4
anonym_38d1fb
Dnes o 13:04

ži a nechaj žiť

anonym_19f558
Dnes o 13:05

@anonym_autor nerobila by som nič.

anonym_e20b54
Dnes o 13:06

Veď to nie je zakázané aby dieťa nechodilo do škôlky

autor
Dnes o 13:06
@anonym_e20b54

Veď to nie je zakázané aby dieťa nechodilo do škôlky

@anonym_e20b54
@anonym_e20b54 dieta ma 4 roky, uz pred rokom malo 3. Legálne to nie je.

anonym_7bc66a
Dnes o 13:08

Nahlásila by som anonymne. Škôlka veľmi rýchlo zakročí, ak ju začne otravovať sociálka.

autor
Dnes o 13:08
@anonym_19f558

@anonym_autor nerobila by som nič.

@anonym_19f558 to vazne? A keby si bola ty na mieste tej matky s chorým synom, co nedostane nič a je doma bez príjmu, lebo ma chore dieta, ktoré nezapadá do tabuliek aby mu bol schválený aspon predĺžený? Tiež by si neurobila nič? Potom sme na tom ako spoločnosť velmi zle, ked tolerujeme take veci

marhulka13
Dnes o 13:12

Veď keď poberá rodičovský z dôvodu nepriazniveho zdravotného stavu, tak dieťa môže normálne chodiť do škôlky a ona byť doma. Či čo poberá?

autor
Dnes o 13:14
@marhulka13

Veď keď poberá rodičovský z dôvodu nepriazniveho zdravotného stavu, tak dieťa môže normálne chodiť do škôlky a ona byť doma. Či čo poberá?

@marhulka13 este raz. Dieta je zdravé, minuky rok koncom jari dovŕšilo 3 roky. Od septembra chodí normálne do skolky na celý den. A rd pobera dalej

anonym_78ae2c
Dnes o 13:14

Je to úplne bezne. Bežne matky sú na predĺženom rodičovskom a deti celé dni v škôlke, ešte aj cez prázdniny.

anonym_e20b54
Dnes o 13:15
@anonym_autor

@anonym_e20b54
@anonym_e20b54 dieta ma 4 roky, uz pred rokom malo 3. Legálne to nie je.

@anonym_autor veď keď je na predĺženom rodičáku tak je to dovolené

anonym_9216a3
Dnes o 13:17

Pozri bežne si nejako takéto veci vedia ľudia vybaviť. Ja som mala spolužiaka na tom finančne zle a nedostal štipendium a druhý bol finančne na tom ok a nejako si vybavil že mal na to nárok (predpokladám že nepriznali príjem rodičov) no všetci sme sa pozerali a nikto s tým nic neurobil.
Neviem či to je možné že dieťa ma 4 roky chodi do školy a matka je doma poberá rd podľa mna po 3 rokoch by to už tak nemalo byt..

anonym_7c8ab2
Dnes o 13:19

@anonym_autor Zaplatila by som nejakej socke, aby sa ti vysrala pred dvere.

januska12323
Dnes o 13:19
@anonym_autor

@marhulka13 este raz. Dieta je zdravé, minuky rok koncom jari dovŕšilo 3 roky. Od septembra chodí normálne do skolky na celý den. A rd pobera dalej

@anonym_autor je na predlzenom z nejakého dôvodu, tebe ho vešať na nos nemusí.

anonym_093df5
Dnes o 13:20

Ja som maleho mala doma,posudkova neodporucila ani na 4 hod.skolku a to som ho mala uz riadne prihlaseneho v skolke,ze pojde od septembra.Ale cerstve vysledky z alergologie ukazali znizenu imunitu,sustavne priedusky chytene tak bol pekne doma.

anonym_51f053
Dnes o 13:25

Toto vážne? Ty si lekárka toho dieťaťa, že vieš, že je zdravé? Mnoho diagnóz nie je vidno, to je ako keby si povedala, že človek s apergerovým syndrómom nemá nárok na invalidný dôchodok, lebo na ňom nič nevidno.

anonym_17644c
Dnes o 13:27

ak jej to schválili tak musela predložiť lekárske správy, tebe nemusí rozprávať aké dg. á toto dieťa

dadis
Dnes o 13:29

@anonym_autor Mna by len zaujimalo, odkial ty Kelisova vies, ze pobera RD a odkial by si tak mala mat znalosti o zdravotnom stave toho dietata... neskutocne

autor
Dnes o 13:31
@anonym_17644c

ak jej to schválili tak musela predložiť lekárske správy, tebe nemusí rozprávať aké dg. á toto dieťa

@anonym_17644c to dieta chodi do skolky s mojim synom. Tomu dietatu absolútne nič nie je. Recituje na besiedkach, chodi do tanečného krúžku... vidím ho v skolke dennodenne. Prečo hneď obhajuje tu matku, ze na nu "utocim" neprávom? To naozaj ideme zatvárať oci pred takými co obchadzaju zákony a okrádajú štát? Tak potom nenadavajme ani na politikoch, vsak mame taku mentalitu.

rachel36a
Dnes o 13:34

@anonym_autor a co by si chcela riešiť? Véd kvoli niečomu ma ta matka predlzeny RP...vtedy dieta môže chodiť normálne do skolky...ty poznáš presne zdravotný stav dieťaťa, že to riešiš?

janka_266
Dnes o 13:34
@anonym_autor

@anonym_17644c to dieta chodi do skolky s mojim synom. Tomu dietatu absolútne nič nie je. Recituje na besiedkach, chodi do tanečného krúžku... vidím ho v skolke dennodenne. Prečo hneď obhajuje tu matku, ze na nu "utocim" neprávom? To naozaj ideme zatvárať oci pred takými co obchadzaju zákony a okrádajú štát? Tak potom nenadavajme ani na politikoch, vsak mame taku mentalitu.

@anonym_autor to že recituje básnicky a tancuje neznamená, že je zdravé, nie každú chorobu vidno na prvý pohľad,. Nezavidte prosím chorobu dieťaťa. Tiež neuznávam, keď si dávajú predlžovať rodicaky napr. Kvôli castej chorobnosti, ale už to berú dosť prísne, takze zrejme len tak ten rodicak nedostali

autor
Dnes o 13:35
@dadis

@anonym_autor Mna by len zaujimalo, odkial ty Kelisova vies, ze pobera RD a odkial by si tak mala mat znalosti o zdravotnom stave toho dietata... neskutocne

@dadis mam foto potvrdenia o poberania príspevku za minulý a tento rok. Poslala mi ho jedna dobrá duša, ktorú to tiež serie. Normálne nechápem, kolke tu idete obhajovať lenivé matky, ktorým sa tiazi do prace, ale nezákonné poberať peniaze uz nie. A pootm sa my normálni,pracujúci ľudia skladajme na zbierky, tym ktorí to naozaj potrebujú. Lebo na to uz peniaze nie su

autor
Dnes o 13:39
@janka_266

@anonym_autor to že recituje básnicky a tancuje neznamená, že je zdravé, nie každú chorobu vidno na prvý pohľad,. Nezavidte prosím chorobu dieťaťa. Tiež neuznávam, keď si dávajú predlžovať rodicaky napr. Kvôli castej chorobnosti, ale už to berú dosť prísne, takze zrejme len tak ten rodicak nedostali

@janka_266 to dieta nie je chore. Pochopte to uz konečne, stretávali sme sa s detmi na ihrisku ked este do skolky nechodili. Vždy patrilo medzi šikovnejšie deti, vo všetkom. Mame v rodine postihnutie, aj autistu, mentálne postihnutie, viem co to je. Ale tento chlapček je uplne zdravý.

anonym_1a48fb
Dnes o 13:39
@anonym_autor

@dadis mam foto potvrdenia o poberania príspevku za minulý a tento rok. Poslala mi ho jedna dobrá duša, ktorú to tiež serie. Normálne nechápem, kolke tu idete obhajovať lenivé matky, ktorým sa tiazi do prace, ale nezákonné poberať peniaze uz nie. A pootm sa my normálni,pracujúci ľudia skladajme na zbierky, tym ktorí to naozaj potrebujú. Lebo na to uz peniaze nie su

@anonym_autor Mohli jej schvalit rovno do 6 rokov dietata. Pri poberani rodicovskeho aj predlzeneho dieta moze byt cely den v skolke. Uz po schvaleni sa nerobia uz ziadne kontroly. Ty s tym neurobis nic.

lucka_ke
Dnes o 13:41

tak napíš na príslušný úrad keď kvôli tomu nemôžeš spať

anonym_4bd660
Dnes o 13:42
@anonym_autor

@anonym_autor takze budme spravodlivi a seriozne potrestajme "dobru dusu", co porusuje gdpr a kade tade posiela cudzie potvrdenia... tym zacnime...

autor
Dnes o 13:44
@anonym_1a48fb

@anonym_autor Mohli jej schvalit rovno do 6 rokov dietata. Pri poberani rodicovskeho aj predlzeneho dieta moze byt cely den v skolke. Uz po schvaleni sa nerobia uz ziadne kontroly. Ty s tym neurobis nic.

@anonym_1a48fb ano, ale len keď je dieťa chore a ma dlhodobo nepriaznivý stav. To toto dieta nemá. Často sa v šatni chválila, ked bola v škôlke vysoká chorobnost, ze jej dieťa ma super imunitu, este ani atb nebralo.

dadis
Dnes o 13:45
@anonym_autor

@anonym_1a48fb ano, ale len keď je dieťa chore a ma dlhodobo nepriaznivý stav. To toto dieta nemá. Často sa v šatni chválila, ked bola v škôlke vysoká chorobnost, ze jej dieťa ma super imunitu, este ani atb nebralo.

@anonym_autor Kelisova, na mojej dcere by si tiez nevidela, ze ma tazku diagnozu a tiez som poberala RD do 6 rokov a v skolke bola od 3 rokov.

autor
Dnes o 13:46
@anonym_4bd660

@anonym_autor takze budme spravodlivi a seriozne potrestajme "dobru dusu", co porusuje gdpr a kade tade posiela cudzie potvrdenia... tym zacnime...

@anonym_4bd660 dobre teda. Tak ked teba pridu vykradnut a dovra duša to natoci, potrestajme ju, lebo porušila zákon a nie toho dobráka co ta vykradol. Cudne zmýšľanie mas

anonym_17644c
Dnes o 13:47

a ako vieš, že porušuje zákon? aj potvrdenie o zdravotnom stave ti poslali? inak na potvrdení o poberaní Rp je rodné číslo, ten kto ti poslal porušil zákon

dadis
Dnes o 13:47
@anonym_autor

@anonym_4bd660 dobre teda. Tak ked teba pridu vykradnut a dovra duša to natoci, potrestajme ju, lebo porušila zákon a nie toho dobráka co ta vykradol. Cudne zmýšľanie mas

@anonym_autor Vsak nech to nahlasi ta dobra dusa, ci hladala hlupu obet, ktora sa na tuto hnusnu operaciu podujme a mozno sa na urade strapni?

Strana
z4