Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka
ahojte..viete mi poradit ak hej poprosim info..chcem sa vratit na predlzenu neplatenu RD..syn ide od septembra do skolky a ja mam moznost ist praovat na 4 mesiace aspon na dohodu..moze byt syn cely den v skolke alebo nie?na zdravotke ma len prepajali od jednemu k druhemu a nic som sa nedozvedela...a ci mozem aj ja popri tom pracovat..dakujem
@midka nie
@natalienka12 dakujem, myslela som si
@midka A daj si pozor aj na to ako je v skolke zapisana. Nestaci ze ju na obed beries domov musi byt tak vedena u riaditela ze je len na 4 hodiny.
@midka suhlas s @natalienka12 .. zakon hovori jasne, ze max. 4 hodiny
Ahoj, viete mi poradiť? Syn má tri roky, ja nastupujem do práce, a je možné , aby manžel nastúpil na neplatenu predĺženú rodičovskú dovolenku? Dík za radu.
Mamicky potrebujem poradit. Dcera mala v marci 3 roky,odvtedy som na neplatej rodicovskej dovolenke. V septembri nastupila na 4 hodiny do skolky. Treba to niekam nahlasit?
To som aj spravila. Len som chcela vediet ci aj tuto zmenu treba.
Ahojte baby.
Prosim vas... este len nad tym zacinam uvazovat, lebo mi to poradila znama... syn ma 4,5 roka. Ja som 1a pol roka v praci... ale maly je viac doma ako v skolke :( stale je chory... tyzden skolke a potom mesiac doma... nastastie s nim mozu byt svokrovci, ale bolo mi poradene ze kvoli zdravotnemu stavu si mozem podat znovu o ten rodicovsky. Myslite ze je to mozne?
Popripade ako to je potom s pracou a skolkou? Moze maly chodit do skolky na cely tyzden a ja byt normalne alebo aspon na polovicny zamestnana?
@gapa ahoj takže ak pôjdem na predlženu neplatenu rodičovsku dovolenku manžel si potom nemôže uplatniť na mna odpočitatelnu položku ?
@katulkakatka Nie nemoze.
@evittam a ked je ako zivnostnik?
@katulkakatka nie, nepoberas rodic.prispevok, ani nie si v evidencii uchadzacov o zamestnanie
@katulkakatka Nie nemoze. To je jedno ci je zamestnanec alebo SZCO. Ide o teba. Tak ako pise
@gapa
@evittam Tak dakujem veľmi pekne 🙂 neviem čo teraz robiť 🙂
@evittam a este sa opytam ked je muz zivnostnik teraz od novembra moze si uplatnovat dan.bonus?
@katulkakatka Zalezi ci splni nároku.
@katulkakatka ... podmienky naroku...
Mamicky da sa vratit na neplatenu rodicovsku? Mala bude mat 4 roky,ja koncim v praci v skusobnej dobe. Mozem sa vratit na neplatenu?
Baby viete mi nejaká poradiť prosím? Dá sa požiadať o dávky v nezamestnanosti ak mi skončila rodičovská no dala som si žiadosť o neplatenu predĺženú do 6rokov dieťaťa? Ďakujem
@miriamkitty zalezi kedy skoncil pracovny pomer
@majusqa77 ukončila som ho dohodou 10.6.2016 pracovala som v ČR no žijem už na Slovensku od vtedy.
Ahojte, mam otazku. Ak si chcem vybavit starostlivost o dieta do 6 rokov bez naroku na rodicovke, s tym, ze stat bude platit odvody, musi mi dat zamestnavatel vypoved ku dnu narodenin dietata? Mam potom narok aj na poberanie podpory v nezamestnanosti? Alebo, ked mam to predlzenie starostlivosto, tak sa to vylucuje s podporou? Dakujem za info.
@fobaka Ano vylucuje sa to s podporou. Ak nechceš nastúpiť do prace tak odporúčam skoncenie PP dohodou tak aby si vycerpala 1-2dni dovolenky a ostatnu nech ti preplatia a budeš mat max.podporu za predpokladu,ze za posledné dva roky si nemala ziaden zdaniteľný príjem, z ktorého sa odvadzali odvody na PvN.
Dakujem za info. Dovolenku zial uz nemam ziadnu, vypoved dostanem. Z prace som isla rovno na matersku a rodicovsku.
Potrebovala by som si predlzit starostlivost o dieta do 6 rokov, aby mi stat platil odvody a ked sa mi podari nieco najst, tak to prerusim a zamestnam sa.
Ak by som bola na podpore, stat plati odvody iba do zdravotnej, ci aj do socialnej? Dakujem.

@natalienka12 ale povedali mi, ja osm do zdravotnej volala, ale tam mi envedal presne povedat ako to je s ms, ci ja sukromne ms atp, chcela som, ench mi povie znenie zakona, ench si to pozriem, a ona ze to im prisiel pripis zo soc. positovne, ze tieto usmernenia vydavaju oni, nech volam tam. tak som opat volala tam, tam pani bola velmi prekvapena a rozculena, ze oni s tmy nic nemaju, ale nasla mi ten zakon o zdrav. poisteni, idem zavoalt do mojej slavnej poistovne a dat im feed back o profeisonalite ludi na telefone ☹