icon

Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka

tomta
23. jún 2014

ahojte..viete mi poradit ak hej poprosim info..chcem sa vratit na predlzenu neplatenu RD..syn ide od septembra do skolky a ja mam moznost ist praovat na 4 mesiace aspon na dohodu..moze byt syn cely den v skolke alebo nie?na zdravotke ma len prepajali od jednemu k druhemu a nic som sa nedozvedela...a ci mozem aj ja popri tom pracovat..dakujem

vavrenka
7. aug 2017

@natalienka12 ale povedali mi, ja osm do zdravotnej volala, ale tam mi envedal presne povedat ako to je s ms, ci ja sukromne ms atp, chcela som, ench mi povie znenie zakona, ench si to pozriem, a ona ze to im prisiel pripis zo soc. positovne, ze tieto usmernenia vydavaju oni, nech volam tam. tak som opat volala tam, tam pani bola velmi prekvapena a rozculena, ze oni s tmy nic nemaju, ale nasla mi ten zakon o zdrav. poisteni, idem zavoalt do mojej slavnej poistovne a dat im feed back o profeisonalite ludi na telefone ☹

midka
8. aug 2017

@majusqa77 prosim ta, moze byt aj taka kombinacia, ze napr. 2 dni v tyzdni v MS 8 hod a 3 dni doma?

natalienka12
8. aug 2017

@midka nie

midka
8. aug 2017

@natalienka12 dakujem, myslela som si

natalienka12
8. aug 2017

@midka A daj si pozor aj na to ako je v skolke zapisana. Nestaci ze ju na obed beries domov musi byt tak vedena u riaditela ze je len na 4 hodiny.

majusqa77
8. aug 2017

@midka suhlas s @natalienka12 .. zakon hovori jasne, ze max. 4 hodiny

lavern
22. aug 2017

Ahoj, viete mi poradiť? Syn má tri roky, ja nastupujem do práce, a je možné , aby manžel nastúpil na neplatenu predĺženú rodičovskú dovolenku? Dík za radu.

majusqa77
23. aug 2017

@lavern ano

katuskatt
6. sep 2017

Mamicky potrebujem poradit. Dcera mala v marci 3 roky,odvtedy som na neplatej rodicovskej dovolenke. V septembri nastupila na 4 hodiny do skolky. Treba to niekam nahlasit?

evittam
6. sep 2017

@katuskatt Na UPSVaR kvoli pridavkom kde sa dieta nachadza, to iste si mala spraviť ked dovŕšila 3roky.

katuskatt
6. sep 2017

To som aj spravila. Len som chcela vediet ci aj tuto zmenu treba.

lucinka37
22. okt 2017

Ahojte baby.
Prosim vas... este len nad tym zacinam uvazovat, lebo mi to poradila znama... syn ma 4,5 roka. Ja som 1a pol roka v praci... ale maly je viac doma ako v skolke :( stale je chory... tyzden skolke a potom mesiac doma... nastastie s nim mozu byt svokrovci, ale bolo mi poradene ze kvoli zdravotnemu stavu si mozem podat znovu o ten rodicovsky. Myslite ze je to mozne?
Popripade ako to je potom s pracou a skolkou? Moze maly chodit do skolky na cely tyzden a ja byt normalne alebo aspon na polovicny zamestnana?

katulkakatka
11. dec 2017

@gapa ahoj takže ak pôjdem na predlženu neplatenu rodičovsku dovolenku manžel si potom nemôže uplatniť na mna odpočitatelnu položku ?

evittam
12. dec 2017

@katulkakatka Nie nemoze.

katulkakatka
12. dec 2017

@evittam a ked je ako zivnostnik?

gapa
12. dec 2017

@katulkakatka nie, nepoberas rodic.prispevok, ani nie si v evidencii uchadzacov o zamestnanie

evittam
13. dec 2017

@katulkakatka Nie nemoze. To je jedno ci je zamestnanec alebo SZCO. Ide o teba. Tak ako pise
@gapa

katulkakatka
13. dec 2017

@evittam Tak dakujem veľmi pekne 🙂 neviem čo teraz robiť 🙂

vavrenka
13. dec 2017

@evittam poradis? Chcem ist od 1.1. 18 Na dobrovolnu rd, moze si muz tym padom za tento kalendarny rok uplatnit dan.bonus? Cely rok som v evidencii uchadzacov o zamestnanie.

evittam
13. dec 2017

@vavrenka Pokial si bola v r.2017 evidovana ako nezamestnana alebo na RD tak ano.

katulkakatka
13. dec 2017

@evittam a este sa opytam ked je muz zivnostnik teraz od novembra moze si uplatnovat dan.bonus?

evittam
13. dec 2017

@katulkakatka Zalezi ci splni nároku.

evittam
13. dec 2017

@katulkakatka ... podmienky naroku...

katuskatt
25. jan 2018

Mamicky da sa vratit na neplatenu rodicovsku? Mala bude mat 4 roky,ja koncim v praci v skusobnej dobe. Mozem sa vratit na neplatenu?

miriamkitty
14. feb 2018

Baby viete mi nejaká poradiť prosím? Dá sa požiadať o dávky v nezamestnanosti ak mi skončila rodičovská no dala som si žiadosť o neplatenu predĺženú do 6rokov dieťaťa? Ďakujem

majusqa77
14. feb 2018

@miriamkitty zalezi kedy skoncil pracovny pomer

miriamkitty
14. feb 2018

@majusqa77 ukončila som ho dohodou 10.6.2016 pracovala som v ČR no žijem už na Slovensku od vtedy.

fobaka
8. júl 2018

Ahojte, mam otazku. Ak si chcem vybavit starostlivost o dieta do 6 rokov bez naroku na rodicovke, s tym, ze stat bude platit odvody, musi mi dat zamestnavatel vypoved ku dnu narodenin dietata? Mam potom narok aj na poberanie podpory v nezamestnanosti? Alebo, ked mam to predlzenie starostlivosto, tak sa to vylucuje s podporou? Dakujem za info.

evittam
9. júl 2018

@fobaka Ano vylucuje sa to s podporou. Ak nechceš nastúpiť do prace tak odporúčam skoncenie PP dohodou tak aby si vycerpala 1-2dni dovolenky a ostatnu nech ti preplatia a budeš mat max.podporu za predpokladu,ze za posledné dva roky si nemala ziaden zdaniteľný príjem, z ktorého sa odvadzali odvody na PvN.

fobaka
9. júl 2018

Dakujem za info. Dovolenku zial uz nemam ziadnu, vypoved dostanem. Z prace som isla rovno na matersku a rodicovsku.
Potrebovala by som si predlzit starostlivost o dieta do 6 rokov, aby mi stat platil odvody a ked sa mi podari nieco najst, tak to prerusim a zamestnam sa.
Ak by som bola na podpore, stat plati odvody iba do zdravotnej, ci aj do socialnej? Dakujem.