icon

Neprišla mi materská za pár májových dní

tinka333111
30. jún 2025

Ahojte,
Nakoľko som prvorodička tak som v týchto veciach totalne neznalá. 20.5 som nastupila na MD za tých pár dni v máji som materskú nedostala. Klasicky som zamestnaná, všetky podmienky pre MD spĺňam v práci mi povedali, že z mojej strany nič riešiť nemám, že oni ako zamestnavatelia to vyriešia. Stretli ste sa s takýmto problémom alebo to mam začať nejako riešiť? Pokiaľ viem, tak ma na socialku už hlásili práve k 20.5

226lenka
•
30. jún 2025

@tinka333111 neprišla ti v jednej platbe spolu s tehotenským príspevkom?

tinka333111
autor
•
30. jún 2025
@226lenka

@tinka333111 neprišla ti v jednej platbe spolu s tehotenským príspevkom?

@226lenka nie nie, tehotenske som si nevybavovala lebo zrovna na to som nárok podľa všetkeho ešte nemala. Nakoľko som šla pracovať hneď po výške a keď som si čitala tie podmienky pre splnenie tehotenskeho tak na to som nárok nemala, na materskú však už áno. Čiže aktuálne som v situácii že ja osobne som nič na socialku nehlasila, žiadne papiere neniesla ani nič a v práci mi bolo povedané, že ma na socialku hlásili.

mimaapeto
•
30. jún 2025

no ak si dobre pamätám do SC som niesla papiere od gynekológa... že od kedy je nástup na materskú... tiež som bola zamestnaná ale to je už pomaly 9 rokov dozadu nie som si istá..

marhulka13
•
30. jún 2025
@tinka333111

@226lenka nie nie, tehotenske som si nevybavovala lebo zrovna na to som nárok podľa všetkeho ešte nemala. Nakoľko som šla pracovať hneď po výške a keď som si čitala tie podmienky pre splnenie tehotenskeho tak na to som nárok nemala, na materskú však už áno. Čiže aktuálne som v situácii že ja osobne som nič na socialku nehlasila, žiadne papiere neniesla ani nič a v práci mi bolo povedané, že ma na socialku hlásili.

@tinka333111 tak keď si nedoniesla na sp papiere od gynekológa tak nemajú odkiaľ vedieť, že máš nárok na materskú

daja07
•
30. jún 2025
@tinka333111

@tinka333111 prislo ti vyrozumenie, ze splnas podmienky a v akej vyske ti matersku priznali? Pripadne zavolaj na soc. poistovnu a spytaj sa. Ja som na poslednu matersku nastupovala 11/23, potvrdeny papier od gynekologa som potrebovala a uz si nepamatam ci som ho posielala do prace a oni riesili, alebo ja som niesla na soc. poistovnu

tinka333111
autor
•
30. jún 2025
@daja07

@tinka333111 prislo ti vyrozumenie, ze splnas podmienky a v akej vyske ti matersku priznali? Pripadne zavolaj na soc. poistovnu a spytaj sa. Ja som na poslednu matersku nastupovala 11/23, potvrdeny papier od gynekologa som potrebovala a uz si nepamatam ci som ho posielala do prace a oni riesili, alebo ja som niesla na soc. poistovnu

@daja07 ďakujem zavolam si a vyzistim