icon

Neprišla mi materská za pár májových dní

tinka333111
30. jún 2025

Ahojte,
Nakoľko som prvorodička tak som v týchto veciach totalne neznalá. 20.5 som nastupila na MD za tých pár dni v máji som materskú nedostala. Klasicky som zamestnaná, všetky podmienky pre MD spĺňam v práci mi povedali, že z mojej strany nič riešiť nemám, že oni ako zamestnavatelia to vyriešia. Stretli ste sa s takýmto problémom alebo to mam začať nejako riešiť? Pokiaľ viem, tak ma na socialku už hlásili práve k 20.5

226lenka
30. jún 2025

@tinka333111 neprišla ti v jednej platbe spolu s tehotenským príspevkom?

tinka333111
autor
30. jún 2025
@226lenka

@tinka333111 neprišla ti v jednej platbe spolu s tehotenským príspevkom?

@226lenka nie nie, tehotenske som si nevybavovala lebo zrovna na to som nárok podľa všetkeho ešte nemala. Nakoľko som šla pracovať hneď po výške a keď som si čitala tie podmienky pre splnenie tehotenskeho tak na to som nárok nemala, na materskú však už áno. Čiže aktuálne som v situácii že ja osobne som nič na socialku nehlasila, žiadne papiere neniesla ani nič a v práci mi bolo povedané, že ma na socialku hlásili.

mimaapeto
30. jún 2025

no ak si dobre pamätám do SC som niesla papiere od gynekológa... že od kedy je nástup na materskú... tiež som bola zamestnaná ale to je už pomaly 9 rokov dozadu nie som si istá..

marhulka13
30. jún 2025
@tinka333111

@226lenka nie nie, tehotenske som si nevybavovala lebo zrovna na to som nárok podľa všetkeho ešte nemala. Nakoľko som šla pracovať hneď po výške a keď som si čitala tie podmienky pre splnenie tehotenskeho tak na to som nárok nemala, na materskú však už áno. Čiže aktuálne som v situácii že ja osobne som nič na socialku nehlasila, žiadne papiere neniesla ani nič a v práci mi bolo povedané, že ma na socialku hlásili.

@tinka333111 tak keď si nedoniesla na sp papiere od gynekológa tak nemajú odkiaľ vedieť, že máš nárok na materskú

daja07
30. jún 2025
@tinka333111

@tinka333111 prislo ti vyrozumenie, ze splnas podmienky a v akej vyske ti matersku priznali? Pripadne zavolaj na soc. poistovnu a spytaj sa. Ja som na poslednu matersku nastupovala 11/23, potvrdeny papier od gynekologa som potrebovala a uz si nepamatam ci som ho posielala do prace a oni riesili, alebo ja som niesla na soc. poistovnu

tinka333111
autor
30. jún 2025
@daja07

@tinka333111 prislo ti vyrozumenie, ze splnas podmienky a v akej vyske ti matersku priznali? Pripadne zavolaj na soc. poistovnu a spytaj sa. Ja som na poslednu matersku nastupovala 11/23, potvrdeny papier od gynekologa som potrebovala a uz si nepamatam ci som ho posielala do prace a oni riesili, alebo ja som niesla na soc. poistovnu

@daja07 ďakujem zavolam si a vyzistim