Nevyplatené odstupné
Mile mamičky,vedeli by ste mi poradiť?začiatkom roka ma prepustili z práce počas rodičovskej dovolenky,vyhrážali sa súdom,podpisala som,povedali mi ústne,že mi dajú odstupné na ruku,lebo sa chcú vyhnúť daniam,no odstupné mi nedali, neberú telefón,neodpisuje na mail,uspela by som na inšpektoráte práce? Na zmluve je napísané že odstupné nebolo vyplatené...dakujem
@pavucikvet ,prosím Vás je možné opätovné prihlásenie do SP? Všetko to môžem napísať do jednej žiadosti alebo každé zvlášť? ďakujem.
@zuzu21061 Nie som v tomto sice nejaky odbornik, ale to ze si na PN nic neriesi.
Zamestnavatel ta zo SP odhlasil, cize za teba odvody neplati. Ty si sa na urade prace predpokladam neprihlasila (alebo si to nespomenula), cize za teba odvody neplati ani stat.
Od 26.9. mas teda nedoplatok minimalne na zdravotnom poisteni.
Treba to cim skor riesit, tak ako ti radia - porad sa s pravnikom, neriesi uz sama nic a necakaj na nikoho z prace.
@zuzu21061, chod za pravnikom. HNED!!!! Nie o tyzden, nie po skonceni PN, zajtra rano!!!! Zajtra ti vyprsi lehota na podanie zaloby, pozajtra si uz mozes hvizdat a byvaly zamestnavatel sa ti bude rehotat do ksichtu, kym teba bude nahanat exekutor za nedoplatky na zdravotnej poistovni. Ze tak prides aj o matersku asi ani pisat nemusim. Tak nemedituj o nesmrtelnosti chrusta a pusti sa do vybavovania.
Ďakujem vám za rady.

@vroni viem, že by som to mala vyhrať, len v našom skorumpovanom štáte- mám obavy.