icon

Nezvláda adaptačný proces v škôlke

damianam
7. okt 2018

Ahojte,
prosím vás poradíte mi... Už som sa v živote pasovala s veľa situáciami a problémami .. aleee...
Moja malá 3r. nezvláda adaptačný proces v škôlke. nemusím písať, že je na mňa silno naviazaná a je dosť citlivá...Akože vety typu ona si zvykne neberiem, to počúvam aj od okolia a to z jedinéhoo. Ona ide späť - akože prvý 1,5 týždňa v pohode, žiadny plač, ani ráno, ani poobede.. Potom to začalo, mám pocit ako tam bola celý deň, plač, krik, rev, potom chorá už 3x doteraz...Už mám brucha bolenia každý deň aj ja, ráno na wc min. 3x 😞 Ešte aj tá moja práca, neviem na čom som😞(
Aj mi volali zo škôlky, aby som pre ňu prišla, lebo stále iba plače, nepije, nepapá, nezapája sa, slintá, napína ju a trase sa 😞 😞 akože celé zle, ktorá ste to zažili viete.. 😞 😞 Je mi jej jasné že ľúto.. Stále mi hovorí, že ona bude sedieť a čakať ma pohovke a tak to aj bolo. Vždy tam sedela s plačom a čakala ma.. A doma tiež, stále dokola, ráno, večer, cez deň ..
Budúci týždeň mám nastúpiť do práce, oznamovala som im nástup ešte v auguste písomne, doteraz s ami neozvali 😞 😞 Akože serióznosť, neviem ako s amám zariadiť. Písomne som im to oznamovala z toho titulu, lebo som žiadal čerpať dovolenku a ešte skrátenie pracovného úväzku.. Akože urgovala som to tam už 4x a riaditeľ to stále rieši.. 😞 Neviem čo na tom toľko rieši..
No a teraz keď nastala takáto situácia uvažujem že by som išla na Neplatenú predĺženú rodičovskú.. Buď by chodila, iba na tie 4 hod, alebo by som ju ešte nechala rok doma 😞
Len teraz neviem kedy sa to má nahlasovať, v práci mám ešte 40 dní dovolenky. A neplatené voľno ak chcem žiadať a neschvália mi ho (čo je viac ako pravdepodobné), tak by som po skončený PP išla na podporu, alebo ako to je??
ĎAKUJEM moc za každú radu a povzbudenie !!!

Strana
z3
damianam
autor
9. okt 2018

@evittam Chápem, pardon, zle sa vyjadrujem ... Mám napísanu dohodu o skončený PP, šak nie som až taká trúba ... aj to viem že UP nemá nič spoločné, len sa stále pýtam, že či si to všetko môžem naraz... Aha tak po podpore, dobre v poriadku ...

damianam
autor
9. okt 2018

@evittam No tak uvidíme snáď budú súhlasiť, ale asi mi dovolenku nepreplatia :( :( Budem si ju musieť vyčerpať

evittam
9. okt 2018

@damianam Pokial podpisu dohodu tak nic ine im nezostane. Ak nie tak budes mať pri uvedenom priklade podporu cca 300Eur....

senta_sofia
9. okt 2018

@damianam motaju sa tu uz hrusky s jablkami, neda sa to citat...
Pojem neplatena rodicovska neexistuje, zakonnik prace ho nepozna, upravuje len rodicovsku dovolenku rodica dietata starsieho ako 3 roky zo zdravotnych dovodov, ak tieto dovody uzna aj UPSVaR, moze tento rodic poberat aj po dovrseni 3 rokov rodicovsky prispevok. Ak chces zostat doma len tak, zamestnavatel nema povinnost a v podstate ani nemoze ti poskytnut dalsiu rodicovsku dovolenku. Da sa to riesit cez neplatene volno, ale s tym musi tiez suhlasit.
Na zdravotnej poistovni si uz teraz vedena ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov veku, takze tam len potom oznamis, ze ostava doma len tak a do 6 rokov budu za teba platit poistne.
Na Socialnej poistovni by si mala byt prihlasena zase na dochodkove poistenie, tiez mozes do 6 rokov dietata, prihlasovala si sa zrejme niekedy ako ti koncilo poberanie materskeho, over si to. Ak si, tiez nemusis riesit nic viac, ostanes doma.
Zamestnavatelovi si len oznamila, ze nastupis, to ma len informacny charakter, normalny zamestnavatel by mohol odpisat, normalny zamestnanec zase vie ist aj osobne tam a poriesit zalezitosti okolo nastupu osobne. Aj ked nastupujes do novej prace, ides na pohovor a dohodnete si podrobnosti k nastupu.
Vypoved ti dar nemozu, kym si na rodicovskej a kym nemaju dovody uvedene v Zakonniku prace.
Cize jedine ty mozes podat ziadost o skoncenie pracovneho pomeru dohodou. To nie je vypoved, to je dohoda. Podpises ju aj ty, aj oni a dohodnete sa na skonceni pracovneho pomeru k urcitemu datumu. Ak ti ostane dovolenka a nestihnes ju vycerpat z dovodu skoncenia pracovneho pomeru, preplatia ti ju. Nemyslim si, ze ti ju daju cerpat, to by ta museli prihlasovat do stavu, poriesit nejak toho, kto ta zastupuje, ale je to individualne.
Upravu pracovneho casu mozes ziadat, ale tiez nemusia vyhoviet, ak to neumoznuju prevadzkove dovody.

damianam
autor
9. okt 2018

@evittam Ešte sa chcemn spýtať a vrátiť k tomu čo si písala.
-- Podla toho co pises-este si nenastúpila do práce? Ak nie tak dohoda o skončení PP k 15.10., vycerpes jeden den dovolenky a zostatok preplatia=max.podpora. --

Ak dám k 15.10. výpoveď tak ten deň je vlstne "prázdny" a tam treba tú dovolenku? Nechápem, to, ak by mal narp 3r. k 11.10. tak dám výpoveď k 12stemu a ten deň potrebujem čerpať dovolenku? Lebo do 3r som v ochrannej lehote ...

kllamarka
9. okt 2018

@damianam Zalezi aj od platu, ale opatrovatelku by si nemohla skusit? Nech je teda aspon v domacom prostredi - vyskusat.

evittam
9. okt 2018

@damianam Poslednýkrat-nie VÝPOVEĎ! DOHODA O SKONCENI PP. Ano 15.10.2018 nástup do prace (prihlasuje ta zamestnavatel uz od 14.10.,nakolko RD konci 13.10), cerpes jeden den dovolenky.

Strana
z3