icon

Nízka materská

milivanilka
21. jan 2018

Zdravím Vás ženy.
Mám otázku, neviem sa spýtať na úradoch, pretože som na rizikovom v nemocnici, tak píšem sem.
Vypočítali mi veľmi nízku materskú. Počítali mi ju z dohody. Neviem, či môžem narodením dieťaťa zrušiť materskú a prejsť na rodičovskú dovolenku. Z cca 100€ nevyžijem ani keby neviem čo bolo. Okrem toho sme na tom už bez toho dosť fin.zle. Dôvody sem nejdem písať, kto chce, dôvod na kritiku si nájde.
Na nete som sa dočítala, že rozdiel vyplatí úrad práce (som nezamestnaná) no bol to dosť starý článok tak neviem.
Na materskú som šla 5.1.2018 a termín mám 16.2.2018.
Okrem toho neviem, ako vybaviť dôležité veci na úradoch, keď som v nemocnici. Manželovi to určite nemôžem dať na starosť, absolútne o tom nemá šajnu.
Som z toho dosť na nervy. Za odpovede k veci vopred ďakujem

shee11
Autor odpoveď zmazal
milivanilka
autor
21. jan 2018

@shee11 tak je to aktuálne? Super. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Dúfam, že sa odtiaľto ešte do pôrodu dostanem nech to vybavím.

shee11
Autor odpoveď zmazal
milivanilka
autor
21. jan 2018

@shee11 Ďakujem krásne

sticker
juliet86
22. jan 2018

A nemohli urobit niekdr chybu? Pripadne tvoj zamestnavatel? Od kedy do kedy si bola zamestnana na dohodu a za aky plat? Mala si teraz nezamestnana podporu? Nedavalo by zmysel aby na pol roka siel na matersku tvoj manzel? Ak ma vyssi lepsi plat?

evittam
22. jan 2018

@milivanilka Ano je to aktuálne. Od narodenia dieťaťa ti bude UPSVaR doplacat rozdiel do vysky RP.
@juliet86 Pokial pracovala len na dohodu s nizkou mzdou neurobili chybu,je to normálne.

9lf9
22. jan 2018

@milivanilka do porodu nevybavis nic len by ti dali ziadosti na vsetko mas narok az po narodeni dietatka aj na doplatok k MD az od narodenia

milivanilka
autor
22. jan 2018

@9lf9 áno došlo mi že doplatok dostanem až od narodenia. Dovtedy môžem byť v podstate rada, že vôbec niečo dostanem 🙂

milivanilka
autor
22. jan 2018

@juliet86 neurobili. Dlho som maródovala, kvôli zdravotným problémom som si nevedela udržať prácu. Mala som šťastie aspoň na tú dohodu. Manžel je na invalidnom dôchodku takže uňho je to nič. To nešťastné zdravie robí galibu. Čudujem sa, že som vôbec otehotnela. No som aj cez to všetko šťastná 🙂

juliet86
22. jan 2018

@milivanilka tak ti velmi drzim palceky. Ak mate problem s peniazmi a zdravim existuje vela organizacii ktore by ti mali vediet pomoct s vecami pre babo. Napr pre rodinu z okolia trencina poradna alexis posli dalej usmev ako dar charity rozne v kazdom vacsom meste. Netreba sa hanbit ale pomoct si ako vies. Pripadne nspisat aj obci kde mate trvale bydlisko o jednorazovy prispevok. Drzim palce

milivanilka
autor
22. jan 2018

@juliet86 ďakujem krásne 🙂
Už teraz sa našli úžasní ľudia takže vecičiek mám pre malého veľa. Som šťastná, že dobrí ľudia ešte nevymreli...

juliet86
23. jan 2018

@milivanilka tak super. kludne oslov tie organizacie co som ti radila. robia napr aj potravinove zbierky trvanlivych potravin. drzim palce