Nový príspevok pre tehotné ženy
Dobrý den,
Čítala som, že vláda schválila nový príspevok pre tehotné ženy od 1.1.2021. Tento príspevok má byť 200 e od 4. Mesiaca tehotenstva. Neviete však, či to platí aj pre tie, ktoré sú tehotné uz teraz a napríklad po novom roku budú v 6 . Mesiaci?
@14evik hlavne že sa idú tváriť akú pomoc zavádzajú ,znechutená som z toho..
mna by zaujimalo, ci to bude platit aj pre matky viac ako 3 deti, kedze tie na kocikovne narok nemali. nevidela som zatial taku podmienku
@rubinka a chúďatká také čo porodia v januári/februári. Ani jedno, ani druhé nedostanú. Hanba.
@terezia323 uz to je 100% že nedajú kocikove či ako?
@noemikatka ešte nie, návrh prešiel ešte len prvým čítaním, ale mal 98 hlasov poslancov 🤦🏼♀️
@andy57 a už toho schválili? Platí to ale až od 1.4.2021. A zrušili teda jednorazový príspevok príspevky narodení dieťaťa? Ďakujem
@leontinka27 no čo som pozerala rozhovor tak ešte to neschválili, ale v podstate sa “kočikovné” rozdelí na dve časti. Ak som to dobre pochopila
@terezia323 no veru aj ja som to tak pochopila... Smutné človek sa teší ze niečo ešte pribudne a ono sa to rozdelí
@leontinka27 ale bolo tam, že pre rodičov postihnutých detičiek nejaký príspevok 3100 EUR. Tak hádam aspoň oni niečo dostanú
@leontinka27 este neschvalili, na fb je pravnicka co to stale aktualizuje a dava info. len so m to skopirovala, kocikove nezrusia
@andy57 ved nezrušia iba rozdelia
@andy57 príspevok pre tehotné je vlastne kočíkve len rozdelené
@leontinka27 ja viem
Ahoj presne aj ja mam ako ty.. Tiež po novom roku v januári budem mat 6 m.. A dúfam ze bude ten príspevok pre všetky
No ja nepracujem ale môj manžel už 5 rokov a ma 23..tak chvália?
@terezia323 nie, kocikovne dostanete cele myslim, ze je to suma okolo 870 eur. A dostanete prispevok pre tehotne od noveho roka. Kocikovne zostava nezmenene.
Prispevok pre tehotne sa bude platit az od aprila. Takze tie co porodia do aprila nedostanu. Dostaneme kocikovne 😊
@marialaskava asi nie, je to pre pracujúce ženy. Ak by to bolo to kocikovne tak ženy ,ktoré nepracovali prídu aj o to
Este raz. Kocikovne ostava ako bolo. Sama som adresovala tuto otazku p. Mihalovi (byvaly minister prace soc. Veci a rodiny) v ramci otazok a odpovedi. A odpovedal mi, ze kocikovne ostava ako bolo, vyplaca sa 28 dni po narodeni dietata, a zenam, ktore absolvovali pocas tehotenstva pravidelne prehliadky. Nie je to viazane, na to, ci pracovala, alebo nie. Toto dostava kazda zena. Tu zmena nebola.
Ahojte. Chcem sa opytat. Som zamestnana 3roky v jednej firme ale len do konca tohto roka. Bol to zastup materskej. V januari budem v 5mes.tehotenstva. Mam sa dat na pnku alebo mozem ist na urad prace? Chcem ale dostavat tych 200e dost by mi to pomohlo. Dakujem za hoc akukolvek radu.
@danielka55 ten prispevok pre tehotne sa bude dostavat az od aprila, a to uz budes na materskej, takze ho nestihnes dostavat
@maciatkoe moc si ma nepotesila ale dakujem
@lienocka2808 ahoj prosím ťa neviem sa nikde o to príspevku po narodení dočítať, čiže ostáva a pre pracujúce ženy ešte plus ten ehotensky príspevok. Ale aj to niekde píšu že až od 27tt do pôrodu a niekde zas od 13tt do materskej. Už som z toho mesuge 😂

Presne ako píšete, podľa toho čo ten Krajniak hovoril v teleráne som to pochopila tak, že zrušia príspevok pri narodení..(kocikovne) a nahradia to tým tehotenským.
Čiže napríklad žena ako ja, čo čaká druhé bábo ..mám odpracované cez 8rokov, len žiaľ počas prvého tehotenstva mi zanikol prác. pomer tak prídem o všetko (aj tehotenské, príspevok pri narodení aj materskú) ..smutné.