icon

O mesiac mi končí materská a nastupujem na rodičák. Môže ísť na materskú teraz manžel?

30. sep 2020

Máme jedno dieťatko. O mesiac mi končí materská a nastupujem na rodičák. Môže ísť na materskú teraz manžel?
Ďakujem za odpoveď.

klarissa25
30. sep 2020

Jasne môže, ale ty nemozes poberat rodičak a taktiez si musi za to obdobie platit zdravotku

autor
30. sep 2020

@klarissa25 to by mi az tak nevadilo... ,ale ako je to potom s mojou pracou, Musim nastupit opat do zanestnania?

klarissa25
30. sep 2020

Nie, si stale na rodicovskej dovolenke kvazy ale nebudes poberať rodicak a budes si platit zdravotku

autor
30. sep 2020

@klarissa25 Jeeej. Dakujem za odpoved. Takze v praci mi tym padom stale podrzia miesto? To by bolo super. 😍Nedokazem si predstavit, ze by som mala opustit maleho😣, ale manzel chce z prace tak ci tak odist, tak by bolo super ak by mohol byt na materskej dovolenke.

nelca0510
30. sep 2020

Podržia ti pracovné miesto - budeš sa mať kde vrátiť, ale akonáhle konci MD a nastúpia na RD, nemusia ti držať pracovnú pozíciu.

hipuska
30. sep 2020

@klarissa25 ako môže byť na RD ona a MD manžel a tým istým dieťaťom? Podľa mňa nemôžeš predsa na to isté dieťa mať dve

lienocka2808
30. sep 2020

@hipuska moze byt na RD, do troch rokov dietata, ale ked je manzel na materskej s rovnakym dietatom, tak RD nie je platena a musi si mamicka platit zdravotne poistenie.

klarissa25
30. sep 2020

@hipuska moze, ved nebude poberat rodicak..citaj co pisem..

hipuska
30. sep 2020

@klarissa25 veď mne je jasné, že nebude poberať. Len mi to je divné a nelogické. Že bude vedená ako na neplatenej RD.....

lienocka2808
1. okt 2020

@hipuska a co je na tom nelogicke? ved budu poberat iba jednu socialnu davku - matersku. tym padom nie je narok na rodicovsky prispevok. Ale mamicka môze byt zaroven do 3 rokov dietata na rodicovskej dovolenke, a ak druhy rodic pobera materske, moze byt mamicka iba na neplatenom rodicovskom.

autor
2. okt 2020

@lienocka2808 Dakujem velmi pekne za odpoved 🙂