icon

Ochranná lehota pri ukončení dohody a materská

16. jún 2025

Dobrý deň, pracujem na dohodu a 30.6. bude ukončená. Zároveň som vedená ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov v zdravotnej poisťovni. Na materskú mám nástup 12.7., z dohody mám odpracovaných cez 270 dní, ale budem v nejakej ochrannej lehote? Môžem si o materskú žiadať? Nejako neviem že keď si o ňu budem žiadať 12.7. a dohoda už bude ukončená či mi ju schvália

patta89
•
16. jún 2025

Budes v OL, takze narok budes mat...lenze z dohody si si platila odvody do SP na NP? lebo ak nie, tak v tom pripade nebudes mat narok na matersku

autor
•
16. jún 2025
@patta89

Budes v OL, takze narok budes mat...lenze z dohody si si platila odvody do SP na NP? lebo ak nie, tak v tom pripade nebudes mat narok na matersku

@patta89 áno platili za mňa odvody, to už som sa bola dávnejšie pýtať na sociálnej poisťovni, síce suma materskej bude malá ale aspoň vďaka tomu vyšší rodičák

patta89
•
16. jún 2025

tak potom matersku budes dostavat...tehotensky dostavas ?

autor
•
16. jún 2025
@patta89

tak potom matersku budes dostavat...tehotensky dostavas ?

@patta89 ten nie, pretože keď som bola v tom 12.tt tak som mala len 210 dní, ale odvtedy som ešte pracovala

patta89
•
16. jún 2025

oki, chapem 😉

lilinka88
•
16. jún 2025

Keď ti bude schválená materská a bude nižšia ako vyšší RP, choď si ma úrad práce požiadať o doplatok