OČR na dieťa a matka na materskej

2. mar 2023

Dobry den, Caka ma operacia, som este na rodicovskej dovolenke, manzel by si mal zobrat na dieta OCRku, viete mi prosim povedat ako sa to vybavuje?
Manzel bude musiet ist k pediatricke, ktora vypise OCR papier pre dieta, s ktorym som na RD, bude musiet mat ta pedi nejake potvrdenie, preco som nie schopna sa postarat o dieta?
Este sme nikdy nevybavovali OCR, tak nemam v tom prehlad,
Dakujem

alenah31
2. mar 2023

lekár vypíše v tom fialovom tlačive OČR časť C:

autor
2. mar 2023

@alenah31 ten odtlacok a podpis opravneneho lekara bude musiet byt od mojej doktorky alebo to dava ta pediatricka? Dakujem

laura164
2. mar 2023

Nech si vybaví ocr na teba

evinea
2. mar 2023

a preco ocr na dieta, ktoremu nic nie je a nie ocr na teba? to mi dava vacsi zmysel.

alenah31
2. mar 2023

@laura164 to môže vybaviť až bude ona doma - ťažko mu dajú očr na ňu ak bude v nemocnici - ide na operáciu. To môže riešiť keď už bude doma - tak môže byť doma 14 dní na dieťa + 14 dní na ňu.

zuzanaete
2. mar 2023

Tvoj lekar (prakticky alebo odborny) potvrdi obdobie, kedy nie si schopna sa starat o dieta. Takze OCR vystavuje pediater, ale treba tam pridat aj potvrdenie od tvojho lekara, ktory vie o tvojom zdravotnom stave.

zuzanaete
2. mar 2023

@laura164 Pocas pobytu v nemocnici by nemohol mat ocr na autorku a o dieta sa treba aj vtedy postarat. Takze treba ocr na dieta.

zuzanaete
2. mar 2023

@evinea Lebo sa o neho nemoze postarat osoba, ktora sa o neho bezne stara.

zuzanaete
2. mar 2023

My sme tak mali ocr na obdobie v nemocni + ked som uz bola doma, kedze stale som sa nemohla starat o dieta.

autor
2. mar 2023

@zuzanaete dakujem, ja budem v nemocnici len den ale potom idem do domacej liecby ktora bude trva t minimalne mesiac, chcela som aby si manzel zobral OCR na dieta na prve 2 tyzdne potom mi pomoze pribuzna so starostlivostou, ak si manzel bude pytat OCr na dieta na 2 tyzdne bude tam treba nejake potvrdenie od inych lekarov ako samotnej pediatricke? Dakujem

alenah31
2. mar 2023

ale veď ti píše aj ona aj ja...na dieťa môže, ale len ak bude potvrdená v OČR časť C. Iba vtedy môže mať OČR na dieťa, s ktorým si ty aktuálne na RD.

zuzanaete
2. mar 2023

Ano. Ocr na zdrave dieta z dovodu, ze sa o neho nemozes starat musi potvrdit aj tvoj lekar, ktory pozna tvoj zdravotny stav a vie potvrdit, ze sa nemozes starat o dieta. Mne to potvrdzoval moj prakticky lekar, kedze vedel o co ide a robil mi aj predoperacne vysetrenia.

autor
2. mar 2023

Dakujem vam, pisala som sem lebo ma moja lekarka ubezpecovala ze ona nic nemusi podpisovat ze vse robi pedi.. hned sa mi to nezdalo ;) po operacii si hladam inu doktorku 🙈