Odňatie RP, manžel nastupuje na MD
Ahojte vie mi niekto úplne presne povedať ako mám uviesť dátumy ukončenia RP ak manžel nastupuje na materskú od 2.3.22 ?? Ide o to aby som ja dostala ešte RP za marec. Niekde som našla tento tip aby ja dám ukončenie od 1.3.22 a muž nástup od 2.3. že ja budem jeden deň ešte na RP čiže mi vyplatia celý marec. Je to ozaj tak? Prosím tie ktoré máte skúsenosti. Ďakujem pekne.
@simik411 môj začínal MD 5.den v mesiaci a davala som si rodicak odňať od 5.
@paulinkaa2 hmm tak čo viem, že sa podáva k 1.v mesiaci alebo posledný deň ešte ..možno si napísala do žiadosti ale oni tu buď neriešia a vedia že od 1. Alebo neviem no , ja sa tam priamo opýtam na úrade ešte aky dátum uviesť ale viem, že ani rovnaký dátum nemôže byť ako vy ste mali . Lebo by sa to krylo aj ty na rd aj mm už na Md 🤔deň vraj musí byť rozdiel ňo.
@3tato áno tak aj ja čo viem no o tom niečo tak že dátum nemôže rovnaky a naj prvé dva dni aby sa dalo tiež aj jeho MD sa už podla dní ráta čiže dostane za 29dni v marci len jeden deň stratí ale to zas ja dostanem ešte tiež celý rd 😁😎 človek sa túto radi zisťuje hľada, nevie ako aby naj je a naši pekne povedané spoluobčania tmavší tieto všetky muchy ovládajú aj o pol noci z čoho sa dá vytazit, získať a čo ako treba podať kedy 😅
@simik411 ahoj,toto riesim aj ja,takze si dala ziadost o odnatie od 1.3. A manzel nastupil 2.3 na MD a dostala si cely rodicovsky?diky moc
@petronela897 odňatie sa tuším dáva až k 1.4. za marec aby prišlo ešte, MM 2.3. na urade mi to pani napísala hlavne aby muž mal až druhý deň v mesiaci,ty za jeden deň dostaneš celý rp

Áno, je to tak, s ex sme to tak tiez spravili pred 3 rokmi. Ja som nastúpil na MD až od druhého dňa v mesiaci, presne z dôvodu, aby ex vyplatili plnu sumu za mesiac.
Podľa zákona aj za 1 začatý deň ti patrí plná suma. Takže v pohode to máte.