icon

Odňatie RP, manžel nastupuje na MD

simik411
13. feb 2022

Ahojte vie mi niekto úplne presne povedať ako mám uviesť dátumy ukončenia RP ak manžel nastupuje na materskú od 2.3.22 ?? Ide o to aby som ja dostala ešte RP za marec. Niekde som našla tento tip aby ja dám ukončenie od 1.3.22 a muž nástup od 2.3. že ja budem jeden deň ešte na RP čiže mi vyplatia celý marec. Je to ozaj tak? Prosím tie ktoré máte skúsenosti. Ďakujem pekne.

3tato
13. feb 2022

Áno, je to tak, s ex sme to tak tiez spravili pred 3 rokmi. Ja som nastúpil na MD až od druhého dňa v mesiaci, presne z dôvodu, aby ex vyplatili plnu sumu za mesiac.
Podľa zákona aj za 1 začatý deň ti patrí plná suma. Takže v pohode to máte.

simik411
autor
Autor odpoveď zmazal
simik411
autor
13. feb 2022

@3tato super ďakujem ti pekne 😉

3tato
13. feb 2022

@simik411 v pohode, niet za čo, rado sa stalo

paulinkaa2
13. feb 2022

@simik411 môj začínal MD 5.den v mesiaci a davala som si rodicak odňať od 5.

simik411
autor
13. feb 2022

@paulinkaa2 hmm tak čo viem, že sa podáva k 1.v mesiaci alebo posledný deň ešte ..možno si napísala do žiadosti ale oni tu buď neriešia a vedia že od 1. Alebo neviem no , ja sa tam priamo opýtam na úrade ešte aky dátum uviesť ale viem, že ani rovnaký dátum nemôže byť ako vy ste mali . Lebo by sa to krylo aj ty na rd aj mm už na Md 🤔deň vraj musí byť rozdiel ňo.

3tato
13. feb 2022

@simik411 ano nesmie sa to kryt, preto je nastup na md uviest az od nasledujuceho dna. A lepsie od 2. Dna kvoli muzovi, aby on mal z pripadneho dalsieho prac pomeru za cely mesiac vyplatu

lienka.7
13. feb 2022

@simik411 musis dat den predtým. Cize ukončenie k 1.3. a dovod nástup na MD. Od 2.3. Inak by sa ti to prekrývalo. Rodicak dostaneš cely. Rozhodnutie potom budeš mat ze ti ho odoberajú od 1.4.

simik411
autor
13. feb 2022

@3tato áno tak aj ja čo viem no o tom niečo tak že dátum nemôže rovnaky a naj prvé dva dni aby sa dalo tiež aj jeho MD sa už podla dní ráta čiže dostane za 29dni v marci len jeden deň stratí ale to zas ja dostanem ešte tiež celý rd 😁😎 človek sa túto radi zisťuje hľada, nevie ako aby naj je a naši pekne povedané spoluobčania tmavší tieto všetky muchy ovládajú aj o pol noci z čoho sa dá vytazit, získať a čo ako treba podať kedy 😅

petronela897
31. máj 2022

@simik411 ahoj,toto riesim aj ja,takze si dala ziadost o odnatie od 1.3. A manzel nastupil 2.3 na MD a dostala si cely rodicovsky?diky moc

simik411
autor
31. máj 2022

@petronela897 odňatie sa tuším dáva až k 1.4. za marec aby prišlo ešte, MM 2.3. na urade mi to pani napísala hlavne aby muž mal až druhý deň v mesiaci,ty za jeden deň dostaneš celý rp