icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
bosorkabb
26. nov 2018

@dai zase sa netvarme že také neexistuje. Môj brat dostáva tak výplatu už riadne dlho. Bohužiaľ býva v regióne kde je rád že prácu má. A potrebuje ju. Základ pre neho je že je vyplatený nie všetci tam také šťastie majú. A nebudem sa tváriť že to neexistuje. Či je to správne? Nieje ale nesudim ľudí ktorý to tak majú, pretože nie som v ich koži.

paulinka1986
26. nov 2018

@dai tak a není to pravda,že sociálka porušuje zákon?

dai
26. nov 2018

@paulinka1986 ja pisem ze zamestnavatel a zamestnanec ktory zamestnava a pracuje na cierno porusuju zakon... ci ho porusuje socialka je otazka definicii v zakone a nasledneho pravneho vykladu...
To ze praca na cierno je trestny cin vie dufam ze kazdy...
@bosorkabb vies - omielanie toho ze nieco je ok aj ked vsetci vieme ze to ok nie je danu vec nespravi viac moralnou ani v poriadku. Keby v danom regione nebola takato praca vseobecne tolerovana ba priam z oboch stran vyhladavana by dany problem uz davno odstranilo. Moja posledna skusenost - znama z vychodu chcela aby som nasla jej synovi pracu - preposlala som nejake ponuky - aj financne zaujimave... nasledoval telefonat znamej ze ci nemoze jej syn cast dostavat na ruku, ze jemu staci minimalka na paske, ze aby viac zarobil - u nich v dedine ze tak pracuje kazdy, ze hadam nebudu platit dane a odvody... ako, jemne sokovana som z toho zostala... takze ano, netvarme sa ze to neexistuje... ale netvarme sa ani ze je to len problem zamestnavatelov - skor by som povedala ze je to problem vnimania reality daneho regionu... a ked sa tam najde niekto normalny kto chce pracovat normalne tak tam narazi na tvrdo zauzivany sposob prace...mozno tvoj brat patri medzi tie vynimky.

bosorkabb
26. nov 2018

@dai brat na výber nemal. Buď ber alebo príde niekto iný tak mu bolo priamo povedané. Bohužiaľ prácu potrebuje ako aj peniaze. Tak zobral čo bolo. Niekoľko rokov dozadu som to chvíľu mala aj ja tak a to bolo v BA. Našla som si niečo iné, ale nie každý má takú možnosť. Vtedy som to aj riešila a bola na inspektorate práce no a ich rada? Viete to dokázať? To je ťažké a dlhý boj, tak som to vzdala a radšej mlčala kým som nenašla inú prácu. Čakala som že ma po držia, pomôžu ale nie oni ma presviedčali že je to zbytočné. Odvtedy kašlem na to čo chcú úrady idem si po svojom a robím podľa seba.

dai
26. nov 2018

@bosorkabb ja mam ine skusenosti - ono clovek si svoje nazory buduje hlavne na ich zaklade... v ba som nepocula o praci na cierno, ale teda ani som nikdy nerobila prace bez kvalifikacie - mozno tam je to normalne...
Inak ak ip s tebou tak komunikovalo tak dost zle cele - existuje nieco ako agent provokater ktorym sa taketo veci dokazuju lahko...

dkethe
26. nov 2018

@dai kde je dopyt tam je ponuka a na ciernu pracu to sedi uplne. Ved aj tu - v jednom prispevku sa hani zamestnavatel ze chce platit na cierno, v drhom sa to vyzdvihuje ako benefit ako lahko oklamat SP :D nechcem tu zase spamovat, ale tato diskusia je ozaj bohata na vtipy a tych nie je nikdy dost

bosorkabb
26. nov 2018

@dai to že o tom nevieš, neznamená že to nieje. Áno bolo to dávno a nebolo to bez kvalifikácie. Ale stalo sa, poučila som sa a idem ďalej. Ľudia robia chyby, sú to skúsenosti ktoré nás posúvajú vpred. Možno teraz by som boj nevzdala, ale vtedy to bolo iné. Preto netreba hneď človeka súdiť kým si neprejdes rovnakou cestou. Nikdy nevieš čo ti život prinesie.

nerko
26. nov 2018

Najde sa medzi Vami niekto kto si este tento rok ide dat ziadost o materske pre muza a bude aj tak pracovat? Chceme to s manzelom skusit, ale normalne na 8 hodin, v praci ho idu preradit na ine miesto, tak aj zmena zaradenia by sedela. Ziadne 4 hodinovky, dohody, praca na cierno. Do toho sa mi nechce. Ci uz je to dopredu prehraty boj, alebo sa to posunie v nas prospech. Kazdy den nad tym premyslam a cas sa krati...

majusqa77
26. nov 2018

@nerko ale nestaci to robit zmenou, musi to byt nova zmluva

nerko
26. nov 2018

@majusqa77 ano to viem 👍

dai
26. nov 2018

@bosorkabb ak to bola tvoja Prva pracovna skusenost tak beriem... clovek nevie este nic o zivote... ak to ale clovek robi s vedomim ze vie o co ide tak zial uz si zato musi prevziat aj plnu zodpovednost, opeknovanie, reci o cudzich topankach, ako ma zivot nauci etc. - nevies o mne dokopy nic, neviem ani ja o tebe - co ale viem je ze moznost robit veci nespravne je vzdy jednoduchsia, mnohokrat lakava , zaroven je ale vzdy na nasich rozhodnutiach ci budeme hladat cestu inu - mozno narocnejsiu, mozno zdlhavejsiu, menej konfortnu ...
ked pises ze neviem co mi zivot prinesie - jasne ze neviem🙂 uz som tolkokrat dostala facku od zivota - a moje nazory sa menia, moj pohlad na veci... ale vekom vnimam ze zaklad mojej povahy sa nemeni - vola sa to osobnostna integrita... a preto silno pochybujem ze v akejkolvek zivotnej situacii by som pracovala na cierno napr.🙂
v tejto teme je to ale jedno... ten moj prispevok bol len o tom ako sa uvolnuje strasne vplyvom socialnych medii moralka ... ako ludia sa neboja napisat to co by sa asi bali otvorene priznat v normalnom rozhovore ( teda aspon dufam ...)
pekny den v kazdom pripade a tvojmu bratovi vela stastia pri hladani normalnej prace

bosorkabb
26. nov 2018

@dai prvá nie, druhá. A práca na čierno to nebola, len mzda bola určitá časť na účet zvyšok na ruku. Práca sa mi páčila a ak by si čítala tak som napísala že som to riešiť chcela a aj som navštívila osobne inšpektorát práce. Čiže otvorene som to aj tam povedala, ja sa nemám za čo hanbiť. A nemám problém to spomenúť pri rozhovore. Prečo aj, hanbiť by sa mali tí ktorý má odhovarali aj keď ich náplňou práce bolo ma vypočuť a konať.
A ďakujem brat sa snaží uživiť rodinu a ja mu držím palce nech nájde čo hľadá.
Zbytočne riešime osobné témy ktoré nesúvisia s témou.

veveronika333
26. nov 2018

Ahojte aj nam zamietli matersku uz ste posielali mail na ministerstvo?ak áno co ste k tomu napísali ze ma sa poslat scan zamietnutia a k tomu co?ďakujem

petrisa213
26. nov 2018

Ešte by som sa chcela spýtať, keď manžel ide na materskú na starú zmluvu a u toho istého zamestnávateľa k dátumu 2.1.2019 podpisuje novú zmluvu, môže od tohto dátumu nastúpiť aj na materskú alebo musí nastúpiť minimálne o deň skôr? Jednoducho ci môže byt dátum nástupu na materskú zhodný s dátumom podpisu novej zmluvy. Ďakujem pekne

luliu
26. nov 2018

@nerko všetkým to teraz poväčšine zamietaju takto

gerlachovka
26. nov 2018

@veveronika333 Ahoj. Ja si myslím, že zaslanie mailu nejako nepomôže. Ale je to len môj nazor. Totižto vo výzve bolo "Minister Richter ma informoval, že má záujem problém riešiť ale že na ministerstve nemajú žiadne sťažnosti resp. podnety od takto poškodených otcov. Takže... pošlite mail na ministerstvo..." Skôr to beriem, že len zbierajú podnety , ale reálne neviem či má minister možnosť oficialne nejako korigovat sociálnu poisťovňu, keďže tá pod jeho ministerstvo nespada, ak sa nemýlim. Jedine, pomôže že obaja t.j. minister aj riaditeľ SP sú smeráci .... Určite sa treba odvolať a nespoliehať sa len na túto vyzvu. Ale ak myslíš, pošlite.

gerlachovka
26. nov 2018

@petrisa213 To ti nikto presne nepovie, lebo to v zákone nieje nikde nejako upravené. Takže je to len na vás a ak si si prečítala túto temu, tak je jedno, či to bude rovnaký deň, alebo nastúpi do práce nasledujúci deň . Takéto prípady zvyknú zamietat teraz. I keď sú výnimky. Ale to nechápem podľa čoho schvaľujú.

peterpo
26. nov 2018

Dobry den dnes som bol v SP. Od 1.1. Sa bude menit zakon ale nikto nic presne nepovie. Chcem sa Vas opytat ked teda nastupim na MD a zena sa vzda rodicaku stava sa nezamestnana alebo ? ( na MD isla ako zamestnanenc z prace )

lienkasta
26. nov 2018

@petrisa213 o deň, dva skor

majusqa77
26. nov 2018

@peterpo a ved ostane na rd, len bez poberania rp, nie?

lienkasta
26. nov 2018

@peterp len sa nahlási na zdravotnú ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov

evittam
26. nov 2018

@peterpo A stále dookola-zostava na RD. Čo takto kým polozis otazku tak si aj prečítať o čom tu diskutujeme...

veveronika333
26. nov 2018

@gerlachovka jasné chceme sa aj odvolať určite

peterpo
26. nov 2018

Dakujem Vam za odpovede.

eler2014
26. nov 2018

@veveronika333 mozem sa spytat odkedy ste mali podanu žiadost

veveronika333
26. nov 2018

@eler2014 3.10. A od 8.10.nová zmluva

arwen88
26. nov 2018

@veveronika333 vyssie som davala link kde je vzorove odvolanie proti odobratiu materského..aj muzovi zamietli, tak ideme si to vybojovat naspat

veveronika333
26. nov 2018

@arwen88 a použijete ten vzor od Mihala?alebo pôjdete nejakemu právnikovi?

veveronika333
26. nov 2018

Prosím vás do kolkych dni musíme doručiť odvolanie?vôbec to nemáme napísané v tom liste o neschvaleni vy ste to mali napísané?

srnka700
26. nov 2018

@paulinka1986 bola som na jeho prednaske a tam som sa ho pytala... Oplati, ak si to vies dohodnut so sefom..... 😉