Otec na materskej - zamietnuté prípady
nech si každý myslí čo chce...ale keby nebolo tých čo pracujú za minimálnu mzdu, resp. nepoberajú platy ako poslanci tak by ani manažeri nemali koho riadiť, kde pracovať (kto by im tie kancelárie postavil 😂) a nemali by ani iné služby, pre niektorých podľa príspevkov usudzujúc, podradné práce. Hold niekto svoje vysoké sebavedomie nezaprie...Aj keď diskusia je o vyjadrení názoru, nemal by však ostatných diskutujúcich a nielen tých urážať. Pekný večer.
@gerlachovka🙂 v každom jednom príspevku sa o mne vyjadrujes posmešne a snažíš sa naznačiť niečo negatívne aj ak to nenapíšeš priamo - pričom nemáš ani tolko chochmesu aby si ma priamo označila... Čiže ak máš pocit ze neohovaras tak ti ho neberiem, ja ho nemám.
Ak by bol zakon tak jasne postavený ako to ty píšeš tak by tu nebola táto diskusia...
Úprimne, je mi jedno co budeš v tvojej skupine riešiť... Držím palce
Pekný den
@kianka5 žiaľ niektorí ľudia majú tendencie brat veci osobne keď sa v nich nájdu... Nikdy som žiadne zamestnanie za podradne neoznačila. Keď ale niekto vkuse nadáva na systém a nevyhovuje mu jeho postavenie v ňom tak by mal asi niečo spraviť, nadávanie nikomu ešte v tomto nepomohlo - o tom boli posledné príspevky... Nie o tom žeby niekto robil podradnu pracu
@gerlachovka a ďakujem za ospravedlnenie...
@dai Nie v kazdom jednom, nevymyslaj si. Som len clovek a niekedy aj ja konam pod vplyvom emocii. A to este nevies, kolko krat som si kusla do jazyka a nereagovala na prispevky. Mozno aj ty by si niekedy mala. Teraz si tu ty a zopar ludi prispeli akurat tak k tomu, ze sa to bude riesit v skupine a tu ostane len diskusia od veci....ako aj teraz . A pokial viem ohovaranie je poza chrbat....tu je to verejne. Takze si nemyl pojmy s dojmami. Ak by bol zakon jasne postaveny, tak by sme neziadali o materske a ver tomu zeby som sa nestazovala. Nech zmenia zakon tak aby bol jasny. Plakat pre to nebudem. Pekny den aj tebe
@dai áno je pravda, že niektorí ľudia majú túto tendenciu... Písala som všeobecne a aj preto som nikoho neoznačila...nenarážala som len na Tvoje príspevky. Vidím, že si spokojná so svojim statusom a fakt Ti gratulujem k tomu čo si dosiahla a hlavne že si sa v živote našla. Pekný večer.
Dobrý večer. Stalo sa niekomu, že mu Sociálna poisťovňa oznámila predĺženie lehoty na rozhodnutie o ďalších 60 dní? Známi čakajú na rozhodnutie 2 mesiace a dnes dostali oznámenie o ďalšom predĺžení lehoty.
@dai ver tomu že mňa už viac krát zamrzelo, že som sa vôbec vyjadrila k nejakej téme...pretože diskutovať sa nedá s každým a chápem aj to že niektoré príspevky dokážu naštvať...no toto čo robí momentálne SP mi príde fakt na hlavu...som veľmi zvedavá ako sa táto situácia vyvinie...preto som radšej keď môžem čítať príspevky k téme...😉😊
@gerlachovka prosím o pridanie do skupiny ďakujem
@gerlachovka taktiez ziadam o prijatie do skupiny
@gerlachovka prosím o pridanie do skupiny
@gerlachovka prosím o pridanie do skupiny
Teraz idem len nahlas rozmýšľať, prišlo zamietnutie prípadne zrušenie priznanej materskej, odvoláte sa, plynie lehota, odvolanie zamietnu, ostáva už len preskúmanie súdom, to môže trvať niekoľko mesiacov. Ak to neprejde ani súdom, tak teoreticky matka požiada znovu o rodičovský príspevok, ale ten môže žiadať spätne len pol roka ak sa nemýlim. To znamená, že keď sa to bude dlho ťahať, tak padne aj nárok na rodičovský príspevok.
@kaja01 muz ma narok na materske 28 tyzdnov, co je 7 mesiacov. Hoc mu teraz zamietnutu matersku, stale je na rodicovskej dovolenke a ostane na nej tych 7 mesiacov. Ak by dovtedy aj skoncil sud, co sice nepredpokladam, ale dajme tomu, ze skonci a SP vyplati za tych 7 mesiacov materske, tak hoc budem teraz za svinu, ale nech....Ked mu rd skonci poziadame si o rodicak (za predpokladu, ze sud uz bude ukonceny). Nieje mozny subeh materskeho a rodicaku, ale ak uz muz nebude na rodicovskej nieje dovod aby rodicak nepriznali. Ale to je len moj laicky nazor. Tak daleko som este nepremyslala. Ak sa bude dat poziadat poziadame, ak nie nepoziadame. Ak prideme o tych 7 mesiacov rodicaku, tak co uz.
@gerlachovka Ak sa súd bude ťahať rok (čo ešte myslím píšem málo) a súd prehráte, tak materské nedostane a o rodičák sa dá žiadať len pol roka spätne.
@kaja01 Som si vedoma rizika.
@gerlachovka tiez poprosim o pridanie do skupiny, vdaka
@kaja01 A este je tu stale moznost poziadat o materske opat , namiesto sudu.

A mrzi ma, ze som spomenula tvojho otca, ak sa ta to dotklo, nevedela som ze zomrel. Spomenula si ho, tak som ho spomenula aj ja i ked neviem co take strasne som o nom napisala. Nijako som ho neurazila.