icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
jvlo
12. dec 2018

@gerlachovka zrušili? Veď keď raz schvália nemôžu odobrať

milagros
12. dec 2018

@jvlo mozu ked zistia skutocnosti ktore ich vedu k preruseniu alebo zruseniu....

veronika240
12. dec 2018

@jvlo aj nam najprv schvalili a hned nato nam ju aj odnali lebo internou kontrolou zistili ze muz robi. Pritom tuto skutocnost vedeli uz ked to schvalili

lienka263
12. dec 2018

@bosorkabb my mame, ale este nevieme vysledok

bosorkabb
12. dec 2018

@lienka263 aha. Som zvedavá. Kedy ste podávali?

gabulienka623
12. dec 2018

Prosím vás a na vyjadrenie k odvolaniu majú tiež 60 dní alebo je tam iná lehota? My sme posielali včera.

gabulienka623
12. dec 2018

Prosím vás a na vyjadrenie k odvolaniu majú tiež 60 dní alebo je tam iná lehota? My sme posielali včera.

milagros
12. dec 2018

@gabulienka623 tusim sa tu pisalo ze aj vtedy maju 60dni znova

gerlachovka
12. dec 2018

@gabulienka623 ja som v zakone o socialnom poistenie nasla len toto:
§ 217
(1) Organizačná zložka Sociálnej poisťovne, ktorá napadnuté rozhodnutie vydala, môže o odvolaní sama rozhodnúť, ak odvolaniu v plnom rozsahu vyhovie a ak sa rozhodnutie netýka iného účastníka konania ako účastníka konania, ktorý sa odvolal, alebo ak s tým ostatní účastníci konania súhlasia.
(2) Ak o odvolaní nerozhodne organizačná zložka Sociálnej poisťovne, ktorá napadnuté rozhodnutie vydala, predloží odvolanie spolu s výsledkami doplneného konania a so spisovým materiálom odvolaciemu orgánu najneskôr do 30 dní odo dňa, keď mu odvolanie došlo.

.....cize si myslim, ze skor tych 30 dni ma na to, ale moze to teda poslat tomu odvolavaciemu organu a to som uz nenasla aku lehotu maju ....mozno ma niekto opravi, doplni

lienka263
12. dec 2018

@bosorkabb v pondelok ideme podat,ale hned sa pani pytala ci bude manzel robit,tak ja ze ano na 1/2, uvazok...a ze ok ze uz len prijem budu skumat,aby nebol vysoky...

mamuska86
12. dec 2018

@lienka263 aby sa s prepáčením neposrali.....najradšej by boli aby zarábal 200e

milagros
12. dec 2018

@lienka263 ale keby sa odvody platili tak by im vysoky plat isto nevadil😂

karamelkax
12. dec 2018

Inak som rozmýšľala, že keď sa takto konanie o priznaní/nepriznani materského naťahuje, tak pri odvolaní a následnom riešení odvolania na nadradenom organe sa tá doba kľudne môže natiahnuť aj na viac ako 28 týždňov, a žena potom môže mať problém požiadať znovu o rod. príspevok - k tomu treba potvrdenie že otec poberal materské od-do? Ak stále bude prebiehať konanie o materskom, tak dajú alebo nedajú ten RP?

karamelkax
12. dec 2018

Tu sú nejaké lehoty na stránke SP
https://www.socpoist.sk/ziadosti--navrhy--podne...

bosorkabb
12. dec 2018

@lienka263 aby nemal vysoký príjem, to čo za nezmysel.

jana005
12. dec 2018

@veronika240 ahoj,a koľkokrát ste dostali materskú? To vám potom prišlo rozhodnutie,že mu odnimaju?
Neviem teraz,či sa mám začať báť,že aj nám zoberu matersku,keď nám už ju schválili aj peniaze zatiaľ chodili

jana005
12. dec 2018

@gerlachovka ahoj,môžem aj ja poprosiť pridať do skupiny? Ďakujem

zuzliq
12. dec 2018

Dievčatá, a už niekomu priznali materskú po odvolaní?

gerlachovka
13. dec 2018

@zuzliq To zamietanie ziadosti je este dost cerstve, cca od 1.10. a niektore rozhodnutia natahuju o dalsich 60 dni a este aj to odvolanie ma nejake lehoty a organizacne zlozky to mozu dalej postupit na odvolaci organ, takze to moze este trvat kym niekomu pride nejaka odpoved na odvolanie. My sme poslali odvolanie pred cca mesiacom a stale cakame na odpoved.

lienka263
13. dec 2018

@gerlachovka prosim o pridanie do skupiny

veronika240
13. dec 2018

@jana005 1.10 sme si vsetko podali, v priebehu tyzdna doplnili zmluvy staru aj novu, 19.11 nam prislo ze nam matersku schvalili a 30.11 nam ju odnali od dna 2.10 takze nam prisli peniaze iba za jeden den.

zuzliq
13. dec 2018

Nám tak isto zamietli a chceme sa odvolať. Nikde ale neviem nájsť, kam sa máme odvolať. Na pobočku, z ktorej nám prišlo rozhodnutie?

gerlachovka
13. dec 2018

@veronika240 To mi pripada ako zamer, aby sa tvojmu muzovi dalej zapocitaval cas do celkoveho naroku na materske ale bez vyplaty materskeho podla toho § 51 ods.2 ".............Obdobie, počas ktorého sa poistenec prestal starať o dieťa z iných dôvodov, sa započítava do celkového obdobia trvania nároku na materské." ....vam to tiez zrusili na zaklade toho § 51 ods.2 ? Mozno som sa to uz pytala prepac, nepamatam sa. Ak ano, tak ktovie ci postupovali spravne, kedze z toho co pises uz ked mu to schvalili vedeli a mali podklady k tomu, ze pracuje a teda to zrusenie je take otazne ci mali na to pravo....ja by som sa isla poradit s pravnikom....ak teda riesite dalej.

veronika240
13. dec 2018

@gerlachovka my sme v zruseni nemali ziadne paragrafy uvedene nemali. Iba odovodnenie ze internym setrenim zistili ze dalej pracuje a toto uz davno vedeli ked to schvalili. Ziadny paragraf na zrusenie tam nebol

gerlachovka
13. dec 2018

@zuzliq v rozhodnuti, na konci je poucenie a tam by to malo byt uvedene. My to mame takto - Proti tomuto rozhodnutiu možno podať odvolanie Socialnej poisťovni, pobočka (uvedené mesto pobočky kde sme podávali žiadosť a ktorá rozhodla), do 30 dní odo dňa jeho oznámenia. Proste v tom poučení to nájdeš....ak ho vam tam dali, lebo už aj také tu bolo, ze nedali poucenie o odvolani.

veronika240
13. dec 2018
gerlachovka
13. dec 2018

@veronika240 ahaa, uz si pamatam....tak podla mna o to horsie pre nich si myslim, lebo kazde rozhodnutie by malo byt odovodnene s odvolanim sa na nejaky zakon a paragraf ... a co s tym idete dalej robit ?

veronika240
13. dec 2018

@gerlachovka na zakon sa odvolali. Ale pravnik ktory to videl povedal ze toto nieje pravne spravne . Tak uvidime. Prichadzame uz 3ti mesiac o peniaze. Otrasne

gerlachovka
13. dec 2018

@veronika240 Prave som si to precitala .... no ale je tam len vseobecne uvedeny cely zakon a ako prave dalej citam tak aj pravnik vam povedal cosi, tak ma zaujima ako to dopadne. My sme iny pripad, tak neviem ako by sme v tomto pripade postupovali ale tiez isto cez pravnika, lebo laik si s tymto asi velmi neporadi. Drzim päste nech to dobre dopadne.

veronika240
13. dec 2018

@gerlachovka zajtra im posleme odvolanie a uvidime. Ak aj odvolanie zamietnu dame to na sud .