icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
bezatka
17. dec 2018

@gerlachovka mozem poprosit o pridanie do skupiny. Dakujem

jonia
17. dec 2018

@veronika240 tiez mam ten pocit, odpoved ziadna :/

van_den_liv
17. dec 2018

@gerlachovka poprosim o pridanie do skupiny..vdaka

lucilaines
17. dec 2018

@gerlachovka aj ja prosim o pridanie do skupiny. Dakujem

veronika240
17. dec 2018

Ma niekto nejake nove informacie? Odpoved na odvolanie?

arwen88
17. dec 2018

@veronika240 My sme posielali odvolanie 29.11. a 30.11. ho prevzali..zatial ziadna odpoved..vcera sme pisali na ministerstvo, muz este nekontroloval mail, tak neviem, ci prisla odpoved..

veronikapavolova
17. dec 2018

@evittam prosim o radu pre znamych. Otec ide od januara na matersku s mladsim popri praci. Matka by chcela sa nahlasit ako osoba starajuca sa o dieta so starsim 3-rocnym, ktore navstevuje skolku celodenne. Jedna sa mi o matku, kde sa musi nahlasit, ci na zdravotke len a dieta dat na max. 4 hodiny do skolky alebo aj na upsvar? Musi to nejako oznamovat zamestnavatelovi, ci musi do prace?

evittam
17. dec 2018

@veronikapavolova Pokial ma staršie dieta 3roky konci jej RD a zamestnávateľ nemusí súhlasiť s predĺženou neplatenou, ak bude súhlasiť tak neplatene volno ak nie tak výpoveď a ano ak bude prihlásena ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov tak dieta moze chodit do skolky len na 4 hodiny. Ma však narok na podporu.

martina2ve
17. dec 2018

Tak cerstve info z socialnej: vraj maju nariadenie z hora, ze vsetky ziadosti na matersku otcom maju pozastavit, resp. predlzit cakanie na rozhodnutie na 60 alebo 60+60 dni... to je cista sikana z ich strany, ale co viem pokial boli papiere a nova zmluva otca v poriadku malo by to byt v dohladnej dobe rozhodnute. Teda zacat vyplacat...
Viete ako kedze je to legalna moznost ktoru umoznuje zakon, aby sme to nemali take jednoduche , tak nam to zneprijemnia aspon takto!

veronikapavolova
17. dec 2018

@evittam dakujem.. a este jedna otazka doplnujuca. Ak bude otec na MD s mladsim, moze byt matka na RD bez vyplacania RP tiez na to mladsie dieta a zaroven osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov na starsie dieta? Tu sa mi ale bije platca poistneho na zdravotne, dvakrat stat. Je toto vobec mozne? 😂

majusqa77
17. dec 2018

@evittam starsi ma 3, ona moze byt v robote na rd s tym mensim

luliu
17. dec 2018

@veronikapavolova ona bude s menším na rd bez RP ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov. Starší je mimo hry

evittam
17. dec 2018

@majusqa77 Ano ale ak nan bude poberať MD manzel tak myslíš,ze sa to da obist tak, že akoze v práci je na RD s mladsim a v ZP nahlasena na staršieho?🤔 Hmmm, uvidime ako to cele dopadne a tou novelou.

evittam
17. dec 2018

@luliu No len v takom pripade si musí matka platit ZP od 30.12., nakolko otec bude s mladším tiez na RD poberať MD.

miriambbb
17. dec 2018

@martina2ve mozno to predlzuju, aby to bolo vyplatene az z noveho rozpoctu na rok 2019 ;)

majusqa77
17. dec 2018

@evittam urcite. Sak navzajom im do toho nic nieje 🙂)

peterpo
17. dec 2018

Ja nastupujem na MD ( rodicovsku dovolenku ) s tym ze inde pracovat nebudem a ani nebudem o dalsiu inu pracu ziadat . Nastup na MD mam uz jasny 12.2.2019. Vyplacat by to mala pobocka TT. Tak verim ze ziaden problem okrem toho cakania / schvalenia nebude ...
prosim Vas do SP to mam dat kedy ked nastup aj prebratie starostlivosti bude 12.2 ?
Dakujem Vam

majusqa77
17. dec 2018

@peterpo ked to bude potvrdene z prace 🙂

veronika240
18. dec 2018

Tak kedze nam prislo najprv schvalenie a hned aj zrusenie bez moznosti odvolat sa ideme podat zalobu na sud pretoze sa nemame voci comu odvolat

veronika240
Autor odpoveď zmazal
peterpo
18. dec 2018

@majusqa77 dakujem. To uz mam takze vsetko mozem odniest na SP koncom januara ?

majusqa77
18. dec 2018

@peterpo podla mna az zaciatkom februara. Pise sa tam posledny den v praci

majusqa77
18. dec 2018

@peterpo ono potrebujes k tomu aspon ziadost o zrusenie rp (aj ked mozu pytat aj rozhodnutie o odnati). A to ti zase asi v januari nezoberu

miljak
18. dec 2018

Zacinam sa v tom stracat - ak by siel muz v lete na matersku, mozem ostat doma ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov s tym, ze si budem platit odvody? Ako je to v pripade, ak dieta pocas cerpania muzovej materskej nastupi do skolky? Meni to nieco vo veci?

arwen88
18. dec 2018

@martina2ve hlavne nechcu vyplacat pred vianocami, aby mali na pekne odmeny pre seba...ja som mala to ,,stastie"a odchytila som si riaditela jednej pobocky soc.poistovne a priamo som sa ho spytala, ci potrebuju na vianocne odmeny..pretoze aj mne robia problem s vyplatenim podpory na ktoru som nastupila, ked muz poziadal o materske..takze u nas zamietnuta materska a aj podporu maju problem vyplatiti vcas

milagros
18. dec 2018

co myslite je lepsie ist oteckovi na matersku este teraz alebo az od noveho roka?

karamelkax
19. dec 2018

@veronika240 Dobre že sa o Tom začalo písať, musí sa to čo najviac medializovat...my stále čakáme na rozhodnutie a tiež sa v prípade zamietnutia chystáme odvolať, písať sťažnosť na ministerstvo, aj prezidentovi a možno by nebolo od veci napísať aj na nejaké EÚ inštitúcie...

barborka1707
19. dec 2018

Online diskusia k materskej na FB
V piatok 21.12.2018 medzi 12:00 až 14:00 na stránke Daňové a odvodové tipy (Daňové a odvodové tipy Jozefa Mihála)

nikikub
19. dec 2018

Ahojtr, prosim mozete poradit v mojom pripade? Vidim, ze tu mate s tym skusenosti.
Starsi syn bude mat 3 roky 1.6. S mladsim som este na MD do 18.3. Manzel sa chce prihlasit na MD s mladsim hned ako ja skoncim, teda od 19.3. Zatial ostava u svojho zamestnavatela a az o taky mesiac by dal vypoved s tym, ze zacne pracovat u noveho zamestnavatela. Myslite, ze bude mat soc poistovna so schvalenim a vyplacanim MD v takom pripade?
A dalsia otazka...ja ostanem doma, nenastupujem naspat do prace. Bude nejaky problem so ZP a dochodkom? Pokial som spravne porozumela p.Mihalovi tak ten tvrdi, ze kedze sa staram o dieta do 6r tak za mna odvadza poistenia stat.
Dakujem krasne