Otec na materskej - zamietnuté prípady
@mirka1812 ano, citala som o tom ako dievcata pisali, ze mali kontrolu...zamestnavatel musel predlozit dochadzkovy system a dokonca vypovedali svedkovia / spolupracovnici, ktori dosvedčovali prítomnosť danej osoby v praci.
@majusqa77 prosim ta..ak som sa zamestnala na dohodu (minimalny prijem) aby som nemusela platit zdravotku..co v pripade ak nastupim do prace kde mi trva pracovny pomer a budem chciet dat vypoved..budem mat narok namaximalnu matersku? Alebo som si to tou dohodou pokaslala..vdaka
@evittam ....ako mam postupovat jed otec dietata chce ist na md od 6'4'2020 ..odnat rodicovsky si mozem dat teraz ziadost ze od 1.5.2020 bude odnaty ak som spravne pochopila ked sa vyplsca spatne za april
@veronika9389 Čítaj co píšeme dookola tu a v inych diskusiach.
@evittam citala som viaceré diskusie len som sa pytala
Zdravim. Mate nejake cerstve skusenosti ohladom materskej otca a jeho pripadnej prace? 7/2020 nastupujem na MD, zaroven sa chystam podpisat dohodu o vykonani prace so sucasnym zamestnavatelom na inu prac.poziciu. Uvazok 1h denne, cize cca 20h mesacne. Adekvatne tomu znizena mzda na 1/8 povodnej a home office. Len taka vypomoc a privyrobenie. Manzelka poziadala o odnatie rodicaku a bude si hladat pracu kedze predchadzajuci prac. pomer ukoncila pred porodom.
Mate aktualne info? Bude s tym problem? Nemam zaujem sa so Soc poistovnou natahavat, ak maju robit kvoli tomu obstrukcie, odvolania a prvu matersku vyplatit po 3-4 mesiacoch tak sa na tu dohodu vykaslem. Dakujem.
@majusqa77 Mohla by som poprosiť o radu? Partner dlhé roky pracoval v jednej firme, skončil u nich 05/19. Potom sa zamestnal inde od 08/19, ale po roku mu zmluvu nepredĺžili, keďže vraj "šetria", lebo korona, tak končí k 31.7.20. Ak by si požiadal o materské v OL, z ktorého zamestnania by sa vypočítala? A ešte ďalšia otázka, som na RD, keď požiada partner o materské, ja musím požiadať o zastavenie rodičovského príspevku a dokladovať potom, že ho neberiem? (dieťa máme len jedno, po vyčerpaní materského by som pokračovala v poberaní RP)
Vopred ďakujem.
@angelheart z druheho a ano
@majusqa77 Ďakujem, ešte mi napadla jedna otázka. Keď budem naďalej na RD bez rodičáku, musím sa ešte niekde prihlásiť, platiť nejaké minimálne odvody? Pracovný pomer mi stále beží.
@angelheart musíš platiť zp
@luliu ďakujem, čiže sa musím v ZP nahlásiť ako ... (čo) ? Ospravedlňujem sa za veľa otázok, ale tie úrady a hlavne rôzni úradníci hovoria rôzne veci, radšej som vopred pripravená.. Ešte raz ďakujem.
@angelheart samoplatca

@aandreaa9 nie. Sp nieje povinna