Ovplyvní PN budúcu materskú dávku?
Ahojte chcem sa opýtať momentálne som na PN už 3 mesiac, bola som tehotná a tehotenstvo museli minulý týždeň bohužiaľ ukončiť. Hneď ako sa dám zdravotne do poriadku , by sme sa chceli znovu pokúsiť o bábo, preto ma zaujímalo či tieto mesiace ktoré som momentálne na PN by mi nepokazili materskú prípadne tehotenskú dávku ak by sa mi vypočítavala z tohoto roka. Ďakujem za každú info 🙂
@anonym_151e91 čiže by sa mi vypočítavala MD z hrubej mzdy normálne ako keby pracujem? Správne to chápem? Ďakujem pekne za reakciu
@anonym_autor ahoj, v prvom rade ma veľmi mrzí, čím si si musela prejsť 😔 prajem ti hlavne veľa síl a skoré zotavenie. čo sa týka PN a budúcej materskej či tehotenského, samotná PN ti automaticky „nepokazí“ nárok. dôležité je hlavne to, aby ti naďalej trvalo nemocenské poistenie (pracovný pomer)
@anonym_autor ahoj, v prvom rade ma veľmi mrzí, čím si si musela prejsť 😔 prajem ti hlavne veľa síl a skoré zotavenie. čo sa týka PN a budúcej materskej či tehotenského, samotná PN ti automaticky „nepokazí“ nárok. dôležité je hlavne to, aby ti naďalej trvalo nemocenské poistenie (pracovný pomer)
@faundi ďakujem pekne, áno je to strašné jediné čo ma upokojuje je že snáď sa to nabudúce poradí. Ja som si myslela že aby nebola materská dávka znizena musím celý rok komplet odpracovať a tak som už rozmýšľala že sa mi plánovanie o rok a pol predĺži aby v prípade šťastného konca som rodila až v roku 2028. Ďakujem za info veľmi ste ma potešili 🙂

ak TPP trva , PN nema mat vplyv na vysku MD