Pandemický rodičovský príspevok
Prosím vás ako je to teraz s pandemickym rodičovským príspevkom? Syn mal 17.9 2020 3 roky. Neviem ci sa za evidovať na úrad práce alebo na neplateny rodicovsky. Niečo som počula že ten kdo je na neplatené rodičovskej nemá nárok na pandemicky? Ako je to vôbec?
@janula2511 ahoj.mozem sa spytat ako ti to dopadlo? Aj moje dietatko malo tri roky a mam vypoved dohodou , budem mat narok na podporu ale neviem v akej vyske, lebo den dovolenky mi nechceli povolit cerpat. A tiez si myslim ze do 7dni sa musim niekam nahlasit.
@mataky ahoj ja som obvolala vsetky urady, vsade nieco iné mi tvrdili no zial ziadny jednotny system a velky zmatok v informaciach na uradoch. No nakoniec mi poslali dokumenty o cestnom prehlaseni, ktore som im spätne odoslala mailom a pandemicky rodicovsky prispevok mi chodi uz druhy mesiac, na urade prace sa nebolo potrebne v mojom pripade hlasit.
@syxi11 ja som im volala dnes. Rodicak mi skončil 15.decembra. 15 tého dom dala výpoveď s tým ze 14,15 som čerpala dovolenku a zvyšok mi preplatí. Tak mi povedali v novembri keď som sa informovala co aktuálne platí a nevedeli mi povedať čo bude platiť potom. A dnes mi stále nevedia povedať co platí, že musia zistiť keďže budem mat pre platenú dovolenku.

@lundus podla mna nie.