icon

Pandemický rodičovský príspevok

janula2511
21. sep 2020

Prosím vás ako je to teraz s pandemickym rodičovským príspevkom? Syn mal 17.9 2020 3 roky. Neviem ci sa za evidovať na úrad práce alebo na neplateny rodicovsky. Niečo som počula že ten kdo je na neplatené rodičovskej nemá nárok na pandemicky? Ako je to vôbec?

Strana
z2
adriana89
5. nov 2020

@lundus podla mna nie.

jana005
5. nov 2020

@lundus dohodni sa do zamestnávateľom na neplatenom rodičaku alebo neplatenom voľne, neviem presne ako sa to správne volá a budeš mať nárok na pandemicky rodičak, ak ešte vtedy bude.
Pozri si daňové a odvodové tipy jozefa mihala na fb, tam to presne píše

lundus
5. nov 2020

@jana005 ďakujem 🙂

mataky
7. jan 2021

@janula2511 ahoj.mozem sa spytat ako ti to dopadlo? Aj moje dietatko malo tri roky a mam vypoved dohodou , budem mat narok na podporu ale neviem v akej vyske, lebo den dovolenky mi nechceli povolit cerpat. A tiez si myslim ze do 7dni sa musim niekam nahlasit.

syxi11
8. jan 2021

@mataky ahoj ja som obvolala vsetky urady, vsade nieco iné mi tvrdili no zial ziadny jednotny system a velky zmatok v informaciach na uradoch. No nakoniec mi poslali dokumenty o cestnom prehlaseni, ktore som im spätne odoslala mailom a pandemicky rodicovsky prispevok mi chodi uz druhy mesiac, na urade prace sa nebolo potrebne v mojom pripade hlasit.

lundus
8. jan 2021

@syxi11 ja som im volala dnes. Rodicak mi skončil 15.decembra. 15 tého dom dala výpoveď s tým ze 14,15 som čerpala dovolenku a zvyšok mi preplatí. Tak mi povedali v novembri keď som sa informovala co aktuálne platí a nevedeli mi povedať čo bude platiť potom. A dnes mi stále nevedia povedať co platí, že musia zistiť keďže budem mat pre platenú dovolenku.

mataky
9. jan 2021

@lundus hm. Nevedia nevedia,ale zrejme ked ti pride prijem v tom mesiaci od zamestnavatela tak to narok na pandemicky rodicovsky nevznika.. Tak som sa zaevidovala aj zrejme budem poberat podporu.

katka_1
3. mar 2021

@lundus ako si prosím ťa dopadla? Máš pandemický rodicak,aj keď ti preplácali dovolenku?

lundus
3. mar 2021

@katka_1 áno mam pandemický rodičovský, neprišiel mi žiadny papier ze mi ho uznávajú, ale peniaze áno 🙂

Strana
z2