icon

Pandemický rodičovský príspevok a práca na dohodu

janicast
2. sep 2021

Damy,prosim Vas môžete pracovat par hodin popri viď.nadpis???

daniela1911
2. sep 2021
irama29
2. sep 2021

áno, môžete pracovat na dohodu, aj sediet doma na zadku do 18 rokov dietata a my pracujuci sa vam poskladame z nasich dani na spokojny pandemicky zivot. Verim, ze vela ludi sa modli, aby pandemia trvala vecnost, ved je super sediet doma a poberat prispevky..zaujimalo by ma, co robili mamicky pred pandemiou, ked jej dieta nezobrali do skolky, alebo si nenasli pracu. Hold, zadarmo im nikto nic nedal na rozdiel od tejto doby..len tie prispevky odniekial idu, tak potom nehikajte, ako sa zrazu vsetko zdrazuje..

bagre
2. sep 2021

nie... ten kto ho má priznaný, vypisoval papiere že príjem nemá...

cica8
2. sep 2021

@bagre sak vypisovať mohol....

bagre
2. sep 2021

@cica8 veď ak chce potom tie peniaze vracať, tak áno, je tam tá možnosť.

alenah31
2. sep 2021

@janicast nie nemôžeš - ja nepochopím ako sa na to vôbec môžete pýtať, veď v tom ČV bolo jasne napísané kedy možno pandemický RP poberať @bagre @cica8 žiadne peniaze by potom nevracala - ak by totiž pracovala na dohodu čo len 1 hod. s príjmom 1€ považuje sa to za príjem a pandemický RP automaticky pozastavia - dohoda je totiž jeden z druhov PP čiže ju zamestnávateľ nahlasuje na ZP aj SP - a v momente má akúkoľvek pomoc štátu, ktorá poberá od štátu kvôli pandémii bloknutú - našťastie majú prepojený register. A je jedno koľko by za prácu dostala vyplatené - aj 5€ mesačne z akéhokoľvek PP je totiž príjem.

bagre
2. sep 2021

@alenah31 tak záleží kedy na to prídu... v tom momente pozastavia, ale ak bola dohoda napr.spred 3 mesiacov tak tie peniaze budú vymáhať

alenah31
2. sep 2021

@bagre prídu na to hneď - registrácia sa spáruje do pár hodín takže nevidím dôvod, aby na to prišli po pár mesiacoch - ju to zo systému vyradí automaticky. Funguje to tak, že ona tam figuruje ako poistenec štátu - tým, že ju prihlási zamestnávateľ pod svoje IČZ tak zo systému poistencov štátu automaticky vypadne. Keďže RP sa vypláca spätne nič vyplatené nedostane - nebude mať čo vracať.

bagre
2. sep 2021

@alenah31 dobre,ok, možno teraz to už lepšie a zmysluplnejšie funguje, príspevok bol o inom, to je myslím jasné (ešte ma napadá, že nie je upsvar ako upsvar, ale to by bolo o inom... škoda reči)

luccija
2. sep 2021

@janicast môžeš načierno všetko ľudia vedia obist

alenah31
2. sep 2021

@bagre pracovísk úpsvar je síce veľa, ale databáza kde sa všetci registrujú je len jedna🙂 našťastie je už všetko zjednotené, síce ľudia sú vynaliezaví a odrbkávajú inak, ale konkrétne v tomto sa opinkať štát už nedá.

janicast
autor
2. sep 2021

@irama29 ukludnite sa,ja som sa to napr.pytala pre kamosku,ktorá je sama s dvomi detmi,dobre?a chcela isť upratovať.

janicast
autor
2. sep 2021

Nebolo to pre mňa naozaj..pre znamu,je sama s dvomi detmi a chcela ist upratovat.

irama29
2. sep 2021

@janicast ja som kludna, ja som bola od zaciatku sama s dcerou a isla som pracovat akonahle som mohla dat dceru do jasiel..ak je kamoska sama s detmi, mala by ist co najskor do prace na plny uvazok a nie si zistovat, ako pecene holuby padaju same do huby..

janicast
autor
2. sep 2021

@irama29 byva na dedine,fakt nema kam ich dat na plný,teraz sa ozaj zle hľadá praca a nema fb,ani take veci vobec,je taká jednoducha zienka

marryen
2. sep 2021

@janicast ale keď zrušia pandemický, tak sa bude hľadať oveľa horšie. Neváhala by som a brala by som prvé čo sa mi naskytne na jej mieste.

janicast
autor
2. sep 2021

@marryen viete ,za to upratovanie.jej daju 200 E

marryen
2. sep 2021

@janicast OK a keď zrušia pandemický a ostane zo dňa na deň bez peňazí a bez práce, tak bude robiť čo? Tak má aspoň akú takú istotu. Pandemický brať aj pracovať nemôže.

janicast
autor
2. sep 2021

@marryen ,našťastie otec detí kupi,co.potrebuju

janicast
autor
2. sep 2021

@alenah31 pri normalnom rodic.prispevku moze pracovat a pri.predlzenom pandemickom.ani Euro..‽spravne to chapem?

fidorka7
2. sep 2021

@alenah31 joj keby to fungovalo tak ako píšeš...to by sme všetci na úrade ťa zvolili za našu ministerku. Netrep hlúposti, takto to naozaj nie je. Že do pár hodín, pobavila si. Daj ešte nejakú, napr. o troch prasiatkach -

fidorka7
2. sep 2021

@alenah31 preboha netrep. nože mňa a nás na úradoch pouč, akáže je to tá jedna databáza? ktorá konkrétne a na ktorom úrade ju spravujú?

fidorka7
2. sep 2021

@alenah31 aha tak preto mesačne vydávame rozhodnutia o povinnosti vrátiť príspevky z dôvodu neoznámenia skutočností...

iwesska
2. sep 2021

Dobre to chapes. Pandemicky RP nie je vreckove,ani ziadne zadne vratka,ze tu a tam si privyrobim inde,ale ked by to nevyslo nevadi,pandemicky je istotka. V momente,akonahle zacne pracovat jej ho zoberu a viac ho uz poberat nemoze, ani ked ostane bez roboty.

janicast
autor
2. sep 2021

Ďakujem, neviem ako to tu chodí,ukončiť diskusiu.

lienka.7
2. sep 2021

@janicast kamoske odkaz, ze pokial chce dalej cucat tento stat, musi ostat sediet doma na zadku.