Pandemický rodičovský príspevok a práca na dohodu
Damy,prosim Vas môžete pracovat par hodin popri viď.nadpis???
áno, môžete pracovat na dohodu, aj sediet doma na zadku do 18 rokov dietata a my pracujuci sa vam poskladame z nasich dani na spokojny pandemicky zivot. Verim, ze vela ludi sa modli, aby pandemia trvala vecnost, ved je super sediet doma a poberat prispevky..zaujimalo by ma, co robili mamicky pred pandemiou, ked jej dieta nezobrali do skolky, alebo si nenasli pracu. Hold, zadarmo im nikto nic nedal na rozdiel od tejto doby..len tie prispevky odniekial idu, tak potom nehikajte, ako sa zrazu vsetko zdrazuje..
nie... ten kto ho má priznaný, vypisoval papiere že príjem nemá...
@janicast nie nemôžeš - ja nepochopím ako sa na to vôbec môžete pýtať, veď v tom ČV bolo jasne napísané kedy možno pandemický RP poberať @bagre @cica8 žiadne peniaze by potom nevracala - ak by totiž pracovala na dohodu čo len 1 hod. s príjmom 1€ považuje sa to za príjem a pandemický RP automaticky pozastavia - dohoda je totiž jeden z druhov PP čiže ju zamestnávateľ nahlasuje na ZP aj SP - a v momente má akúkoľvek pomoc štátu, ktorá poberá od štátu kvôli pandémii bloknutú - našťastie majú prepojený register. A je jedno koľko by za prácu dostala vyplatené - aj 5€ mesačne z akéhokoľvek PP je totiž príjem.
@bagre prídu na to hneď - registrácia sa spáruje do pár hodín takže nevidím dôvod, aby na to prišli po pár mesiacoch - ju to zo systému vyradí automaticky. Funguje to tak, že ona tam figuruje ako poistenec štátu - tým, že ju prihlási zamestnávateľ pod svoje IČZ tak zo systému poistencov štátu automaticky vypadne. Keďže RP sa vypláca spätne nič vyplatené nedostane - nebude mať čo vracať.
Nebolo to pre mňa naozaj..pre znamu,je sama s dvomi detmi a chcela ist upratovat.
Dobre to chapes. Pandemicky RP nie je vreckove,ani ziadne zadne vratka,ze tu a tam si privyrobim inde,ale ked by to nevyslo nevadi,pandemicky je istotka. V momente,akonahle zacne pracovat jej ho zoberu a viac ho uz poberat nemoze, ani ked ostane bez roboty.
Ďakujem, neviem ako to tu chodí,ukončiť diskusiu.

@janicast nie