icon

Pandemicky rodičovský príspevok - spôsob fungovania

nika12323
8. dec 2021

Ahoj mamičky chcela by som sa opýtať dcerka vo februari dovŕši 3 roky.
Chcela by som si požiadať o rodičovský príspevok kvôli pandemii, neviete či to stále funguje ? A treba o to niekde požiadať alebo to automatiky predĺžia ?
Ďakujem pekne.

dzina007
9. dec 2021

@nataly_111 nie ja sa nelutujem...
ja ako by som nemala problem ak by ten pandemicky rodicak dali matkam ako ty ktorych teraz deti dovrsili 3 roky teraz a maju problem do jari sa zamestnat. Takym by som to priznala lebo tam je to pomoc a nie zneuzivanie.
Ale tu skor ide o matky ktore uz sedia doma viac ako 1,5 roka.. Ich deti budu mat pomaly 5 rokov a do prace nejdu lebo naco ist za 600e robit ked mozem sediet doma za 400 a dieta mat v skolke. Toto matky hneva. To ze dieta co malo 3 roky vo februar 2020 na toto narok nemalo ale dieta narodene v marci uz ano. To ze vela mamiciek robi kvoli tomuto prispevku na cierno a poberaju plat aj rodicak alebo si zalozili sro a zarabaju podnikaju a poberaju rodicak. To nas hneva

niki969
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
10. dec 2021

@niki969 asi si trosku zaspinkala, pretoze uz v polovici oktobra o tom krajniak hovoril. a nie raz. ze sa predpoklada, ze pandemicny rodicak bude len do konca roka. skus si tu precitat par starsich diskusii, uz pred mesiacom to tu zeny riesili.
nikto s trochou sudnosti nemohol cakat, ze to bude trvat vecne, tak si pracu trebalo hladat. predavacky prijimaju hadam do kazdeho retazca.

matkahelka
10. dec 2021

@ckatka tak by si bola doma zadarmo. tak ako ja - cely rok. a tak ako kopec inych zien pred covidom. a tak ako kopec inych zien po celom svete aktualne, kedze taky luxus ako pandemicky rodicak existoval len na SR a nikde inde. ja nerozumiem, kde sa vo vas poniektorych berie ten pocit istoty, ze stat sa o vas ma starat, lebo ste si urobili dieta. dieta ste si urobili s muzom, nie s vladou, tak nech sa stara muz. ak dedinska skolka nefunguje, v mestach sukr.skolky beru aj dedinske deti. kto chce hlada sposoby...

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
misik14
10. dec 2021

@ckatka to neni problém korony, že teraz nebrali 3 ročne deti... od tohto roka platí povinná predškolská dochadzka. Smola nie je miesto. A nerozlisovali pri príjmani,ci matka pracuje alebo nie. Veľakrát sa stalo,že tej co ma nárok na pandemicky a môže byť doma dieťa zobrali, lebo je o pár dní starsie a pracujucej nie.. Šťastné matky, čo mali nárok na pandemicky. Tie menej šťastne - zamestnané museli dať výpoveď a mali nárok len na polroka podporu a potom už nič.... A ocrky, pnky sa tykaju aj dlhodobo zamestnaných, nielen novoprijatych. Tak isto ako teba v novej robote kopnu do zadku zato, tak kopnu aj mňa zamestanu keďže, na moje miesto čaká kopa ďalších záujemcov.

nataly_111
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
10. dec 2021

@niki969 Ty si ma dnes pobavila. Nič v zlom, ale Ty si už štát vyčerpala za 2 zdravé deti. 6 rokov sedíš doma, pre spoločnosť si nespravila nič, ničím si do štátnej kasy neprispela, nie si schopná ani vnímať, čo sa okolo Teba deje.
6 rokov Ti štát platí, lebo si si urobila - s niekým, kto sa má starať tiež - dieťa s autoimunitným ochorením a ešte si chcela naťahovať ruku ďalej? A rátala si s istým príjmom? Dokedy?
Však to dieťa má aj otca. Ak jemu nevadí, že Ty si bez príjmu a on Vás živí, tak nevidím problém byť doma len tak. Ak to muž neutiahne, choď do roboty - vždy sa dá zarobiť a k dieťaťu si niekoho nájdi.
Ak je dieťa naozaj vážne choré, bude aj tak poberateľom dávok celý svoj život. Prečo má toto platiť štát - teda iný daňoví poplatníci? Prečo máme živiť ešte aj Teba? Je to predsa Vaše dieťa a predovšetkým Vaša starosť.

nataly_111
10. dec 2021

@heleninamama za tieto tvoje reci dufam ze ta dostihne karma :

,,,6 rokov Ti štát platí, lebo si si urobila - s niekým, kto sa má starať tiež - dieťa s autoimunitným ochorením a ešte si chcela naťahovať ruku ďalej?,,,,

Za chorobu nikto nemoze mila moja… a take reci ako ty maju vacsinou ludia co chorobu nezazili a nevedia co to je sa stretnut v zivote s vaznejsiu chorobou…

aby ti raz usmev nezamrzol a nebola si v buducnosti prave ty alebo tvoje deti odkazane na davky statu… nikto nevie ako sa s nim osud zahra a nezabudni ze to plati aj pre teba…
este nevies ako ty dopadnes v buducnosti a co vsetko sa ti moze stat, preto si neber do ust dieta kt. nemoze za svoje zdravotne problemy.. take ako ty by mali dostat od zivota facku… a dufam aj dostanu… karma je zdarma nezabudaj🙂

heleninamama
10. dec 2021

@nataly_111 Aká karma a začo? Zase vyhrážky - aby sa neobrátili voči Tebe. Zrejme si jedna z tých matiek - parazitov, ktoré si myslia, že všetci budú naveky ochotne dotovať, pretože ona porodila.
Dieťa má dvoch rodičov. Aj to postihnuté. Náš štát je dosť štedrý aj k takýmto prípadom, ale to neznamená, že matka už do smrti nepreloží krížom slamu.
Navyše, s tým ochorením to až také vážne nebude, keďže dieťa mohlo chodiť aj do škôlky a aj do školy plánuje nastúpiť normálne. Len matke sa nechce do roboty, tak hľadá zámienku a dôvody, prečo byť doma. A zhodiť to na obavy z choroby je dnes in.
Tie jej dristy tu rozčulia nejednu ktorá pracuje, platí účty, dieťa má cez deň v škôlke (aj napriek obávam), popoludní rieši aj domácnosť a takýmto matkám nikto matkám nič zadarmo nedá.

nataly_111
Autor odpoveď zmazal
nataly_111
10. dec 2021

@heleninamama ..sa vyjadrujes o tom jej dietati akoby ono za to mohlo ako by bolo nejaky parazit… prajem ti to iste… aby si to raz pocitila ake to je… karma ti to vrati… ty sama si parazit uz teraz.. take jak ty velmi rychlo padnu na hubu… nevies este o com je zivot… poberackou davok sa velmi rychlo mozes stat aj ty🙂

zaira1111
10. dec 2021

@nika12323 🤣🤣

simonka237
11. dec 2021

@nika12323 Dobrý deň, ak máte Instagram sledujte profil pravne_pre_rodica . Dozviete sa všetko potrebné, mne to tiež veľmi pomohlo. Ako čítam tieto komentáre je tu škoda niečo sa aj pýtať.

amina15
11. dec 2021

@nika12323 podpíš petíciu,možno,že obnovia keď veľa ľudí podpíše

sisa_s
12. dec 2021

@amina15 to musis teraz zaspamovat 20 diskusii nezmyselnou peticiou? Na to, ze vraj pracujes a nepoberas davku, sa nejak angazujes v peticii

zaira1111
12. dec 2021

@sisa_s im už dobre šibe....

viestta
Odpoveď bola odstránená
amina15
12. dec 2021

@sisa_s Ja robím, nepotrebujem žiadnu dávku.Ale nevidím dôvod pomôcť mamičkám.Ja niesom taká ako niektorý ktorý závidia im tie peniaze.To je všetko...

zaira1111
12. dec 2021

@amina15 nech zdvihnú rite a idú robiť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
amina15
12. dec 2021

@viestta Máš pravdu,ale aj ja som bola v takej situácii,že som robila a potom syn ochorel každý druhý týždeň a zamestnávatel mi dal výpoveď,vôbec mi to neakceptoval.Chodila som na brigády ale tam človek robí ale moc to nechcú zaplatiť,po dlhej hľadaní som našla normálnu prácu kde vedúci mi akceptuje,že mám dieťa.A teraz nikdo nevie čo bude v januári..možno,že zavrú všetko lebo taká bude situácia a vtedy si hľadať robotu,no neviem či nájdu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
12. dec 2021

@amina15 a teraz ked bude pandemia dalsich 5 rokov, tak 5 rokov sa ja budem zo svojich dani skladat niekomu na to, aby sedel doma?! halo, to kde sme?! ako funguju v inych krajinach zeny v tejto situacii, ked nikde inde ziadny pandemicky rodicak nemali ani nemaju. je x zamestnani, kde pandemia nijako nezasiahla, ale je jednoduchsie sediet doma na riti, kazdy mesiac pipnu € na ucte, decko v skolke a tvarit sa, aky velky problem je najst si pracu.

amina15
12. dec 2021

@viestta Hej naozaj máš pravdu,možno že mali by to upraviţ lebo áno sú aj taký ktorý už dostali rok.Ale komu teraz skonči možno,že keby to dali tak že na 3 mesiace pokiaľ je takáto situácia hlavne cez zimu lebo potom aj min.rok cez leto už všetko bolo otvorené vtedy áno každí kdo chce vie si nájsť robotu.Ale teraz sú ešte prevádzky ktorý sú zavretý

viestta
Odpoveď bola odstránená
lesana25
12. dec 2021

@nataly_111 pozri ty karma, ani jedno z mojich detí ešte nemá 6 rokov, napriek tomu po skončení RD som si prácu našla. V kraji "kde nič nie je", deti chodia do škôlky, keď ochoreju riešime a mužom ako vieme. Ci to nebude tým, že som pracovala aj predtým, mam určité pracovné návyky viem povedať viac súvislých viet za sebou a nie som hnilá niečo robiť ako väčšina z vás.
Takže kecy o tom ako vám, čo hľadáte len výhovorky aby ste nič nerobili ale zo systému radi brali, závidíme. Nie nezávidíme, ste skôr na smiech a poľutovanie.

bubik6x
12. dec 2021

@nika12323 ahoj vieš čo ja žijem v Holandsku a tu vôbec niečo také ako pandemicke ani nebolo, mám 5 ročnú dcéru a škôlky a školy zatvorili a premiér len povedal že sa máme starať sami lebo štát nám nijako nepomôže a my tu nemáme fakt nikoho tak sme to vyriešili tak, že priateľ pracoval nočné a ja denné smeny s tým že som skôr odchádzala z práce, neskôr samozrejme všetko otvorili a ja som otehotnela, po pôrode som už skoro 5 mesiacov a keďže tu je materská len 4 mesiace a z toho 1,5 mesiaca začína pred pôrodom, tak som išla na marodku keďže mám stále ešte problémy z chrbticou a brušným svalstvom, a teraz školy zatvárajú každú chvíľu a dcéra tam chodí tak naozaj možno na dva-tri dni v týždni, takže sa teším že mám stále zdravotné problémy a môžem sedieť doma s deťmi a nemusím riešiť čo s nimi